Τετάρτη
15 Μαΐου 2024

Παναγιώτης Δουδωνής: Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ απορρίπτει κατηγορηματικά μετεκλογική συνεργασία με το ΜέΡΑ25

Πολιτική

Στην εκπομπή «Καλημέρα» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ με τον δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά μίλησε σήμερα ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Παναγιώτη Δουδωνής.
 
Αναφορικά με το ζήτημα του φράχτη στον Έβρο, ο κ. Δουδωνής επισήμανε ότι «Δεν ταχθήκαμε απλώς υπέρ του φράχτη. Τον φτιάξαμε, τον ξεκινήσαμε επί ημερών μας, επί Γιώργου Παπανδρέου και με υπουργό τον Χρήστο Παπουτσή. Αλλά έχει σημασία και κάτι άλλο. Όταν τον κάναμε εμείς, δεν κάναμε αυτά τα "ταρατατζούμ" που βλέπουμε σήμερα. Πρέπει να υπάρχει σοβαρότητα, σταθερότητα, να κοιτάμε το στόχο και όχι την εκμετάλλευσή του». 
 
Απαντώντας στο σχόλιο του δημοσιογράφου ότι δεν υπήρχε εκείνη την περίοδο κρίση με την Τουρκία, ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού ανέφερε πως «Καλύτερα να είμαστε Προμηθείς, παρά Επιμηθείς. Εμείς λειτουργήσαμε ως Προμηθείς. Τώρα λειτουργούμε ως Επιμηθείς στη χώρα. Λειτουργείς ως Προμηθέας, προλαμβάνεις. Εμείς ξεκινήσαμε και είδαμε ένα πρόβλημα πριν σκάσει. Αυτό είναι ακόμα καλύτερο από το να το αντιμετωπίζεις αφού δημιουργηθεί».
 
Ο κ. Δουδωνής υπενθύμισε στους συνομιλητές του πως «Όταν έγινε ο φράχτης από εμάς, ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε για "τείχος της ντροπής". Αλλά και η Νέα Δημοκρατία μιλούσε για "προσπάθεια αποπροσανατολισμού από τα μνημόνια". Γιατί τότε ήταν στην αντιμνημονιακή της φάση». 
 
Σχετικά με το ζήτημα των ροών προς τα νησιά, ο κ. Δουδωνής δήλωσε ότι «σχετικά με το ζήτημα της Σάμου, της Λέσβου και της Χίου πρέπει να πούμε ότι τα θέματα δεν λύνονται με φράχτη. Εκεί χρειάζεται μια γενικότερη αντιμετώπιση. Πρέπει να αναθεωρηθεί το Δουβλίνο 2, όπου όλο το βάρος είναι στις χώρες πρώτης εισδοχής. Να δούμε τι κάνει το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα για αυτό; Τι κάνει το κόμμα σας κ. Γεωργιάδη;».
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κασσελάκης: Η Πολιτεία να αξιοποιήσει όλα τα εργαλεία για να φέρει ανάπτυξη στη Θράκη (Photos)

«Η Θράκη είναι παραμελημένη από την ελληνική Πολιτεία και ο καλύτερος τρόπος για να αποδείξει τη στήριξή της είναι να αξιοποιήσει όλα τα εργαλεία που έχει στη διάθεση της και να φέ...

Μητσοτάκης: Προτεραιότητά μας το δημογραφικό και η προστασία της ελληνικής οικογένειας

Συνεχίζει τις περιοδείες του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου. Στην τελευταία του ανάρτηση ο πρωθυπουργός μίλησε για το δημογραφικό και την...

Φόρτωση άρθρων...