Σαββάτο
26 Νοεμβρίου 2022

Παναγιωτόπουλος: «Οι Ένοπλες Δυνάμεις προβαίνουν σε όλες τις ενέργειες για την αντιμετώπιση κάθε μορφής απειλής»

«Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στο πλαίσιο του ενιαίου συντονισμού, συνεργάζεται με όλα τα συναρμόδια υπουργεία, ώστε να επιτυγχάνεται η βέλτιστη αντιμετώπιση των προκλήσεων της Τουρκίας. Οι Ένοπλες Δυνάμεις προβαίνουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ασφάλειας και επιτήρησης του χερσαίου, θαλάσσιου και εναερίου χώρου της πατρίδας, συμβάλλοντας στην έγκαιρη αντιμετώπιση κάθε μορφής απειλής κατά των εθνικών συμφερόντων». 

Τα παραπάνω τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Αντώνης Μυλωνάκης με θέμα «Η Άγκυρα κλέβει Κάρπαθο και θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Κρήτης».

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις, στο πλαίσιο της αποστολής τους, διαθέτουν την κατάλληλη επιχειρησιακή σχεδίαση και ετοιμότητα για την αντιμετώπιση οιασδήποτε απειλής σε περιοχές ελληνικής δικαιοδοσίας», πρόσθεσε ο υπουργός.

Ωστόσο, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος ξεκαθάρισε ότι «λόγω διαβάθμισης "απορρήτου" και άνω, οι ειδικότερες ενέργειες στις οποίες θα προβούν δε δύναται να κοινοποιηθούν μέσω της παρούσας διαδικασίας».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΠΑΣΟΚ: Τα πρόσωπα που αξιοποιήθηκαν για τη στελέχωση των τομέων του κόμματος

Η προσέλκυση προσώπων από την Κοινωνία των Πολιτών ήταν προτεραιότητα της Χαριλάου Τρικούπη όσον αφορά τη στελέχωση των πολιτικών τομέων του κόμματος, που ανακοινώθηκαν το μεσημέρι...

Γεωργιάδης: Στην ένταξη της Swat Security στον Αναπτυξιακό δεν είχα καμμία εμπλοκή, δεν έχω αρμοδιότητα

«Στην ένταξη της Swat Security στον Αναπτυξιακό δεν είχα καμμία εμπλοκή, καθώς, πέραν όλων των άλλων, δεν έχω αρμοδιότητα». Αυτό αναφέρει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνι...

Φόρτωση άρθρων...