Τετάρτη
24 Απριλίου 2024

Παναγιωτόπουλος: «Οι Ένοπλες Δυνάμεις προβαίνουν σε όλες τις ενέργειες για την αντιμετώπιση κάθε μορφής απειλής»

«Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στο πλαίσιο του ενιαίου συντονισμού, συνεργάζεται με όλα τα συναρμόδια υπουργεία, ώστε να επιτυγχάνεται η βέλτιστη αντιμετώπιση των προκλήσεων της Τουρκίας. Οι Ένοπλες Δυνάμεις προβαίνουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ασφάλειας και επιτήρησης του χερσαίου, θαλάσσιου και εναερίου χώρου της πατρίδας, συμβάλλοντας στην έγκαιρη αντιμετώπιση κάθε μορφής απειλής κατά των εθνικών συμφερόντων». 

Τα παραπάνω τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Αντώνης Μυλωνάκης με θέμα «Η Άγκυρα κλέβει Κάρπαθο και θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Κρήτης».

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις, στο πλαίσιο της αποστολής τους, διαθέτουν την κατάλληλη επιχειρησιακή σχεδίαση και ετοιμότητα για την αντιμετώπιση οιασδήποτε απειλής σε περιοχές ελληνικής δικαιοδοσίας», πρόσθεσε ο υπουργός.

Ωστόσο, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος ξεκαθάρισε ότι «λόγω διαβάθμισης "απορρήτου" και άνω, οι ειδικότερες ενέργειες στις οποίες θα προβούν δε δύναται να κοινοποιηθούν μέσω της παρούσας διαδικασίας».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Φλωρίδης κατά ΠΑΣΟΚ για το νέο δικαστικό χάρτη: Θα γίνετε πολιτική ουρά του ΣΥΡΙΖΑ

Αιχμές κατά του ΠΑΣΟΚ άφησε ο Γιώργος Φλωρίδης με αφορμή τη στάση της Χαριλάου Τρικούπη στο νέο δικαστικό χάρη. Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, κάνει λόγο για «εθνικό...

Συνελήφθη για κατασκοπεία μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου – Κατηγορίες ότι έδινε πληροφορίες στην Κίνα

Η γερμανική αστυνομία συνέλαβε έναν βοηθό του ακροδεξιού κόμματος AfD που εργάζεται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την κατηγορία ότι έκανε κατασκοπεία υπέρ της Κίνας. Ο υπάλληλος...

Φόρτωση άρθρων...