Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Κεραμέως: Πάνω από 600 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση των ελληνικών πανεπιστήμιων

Πολιτική

«Η συνεργασία Ελλάδας - ΗΠΑ επεκτείνεται στον τομέα της εκπαίδευσης», τόνισε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, με αφορμή το ταξίδι της στις ΗΠΑ.

Μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1» και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει μπει δυναμικά και στον παγκόσμιο ακαδημαϊκό χάρτη, ενώ είπε πως η εξωστρέφεια μόνο να δώσει έχει να δώσει στα ελληνικά πανεπιστήμια.

Παράλληλα, η υπουργός Παιδείας ανέφερε πως θα διατεθούν πάνω από 600 εκατομμύρια ευρώ για την αναβάθμιση των ελληνικών πανεπιστήμιων.

Ακόμα, η Νίκη Κεραμέως δήλωσε συγκλονισμένη από την απώλεια του 14χρονου στα Σεπόλια και τόνισε πως είναι διαρκής η μάχη ενάντια στον σχολικό εκφοβισμό, ενώ παράλληλα επισήμανε πως έχουν δρομολογηθεί ενέργειες κατά της βίας.

Με αφορμή την αυτοκτονία 14χρονου στα Σεπόλια, η υπουργός είπε πως διατάχθηκε έρευνα που είναι σε εξέλιξη.

Επίσης, η υπουργός Παιδείας εκτίμησε ότι εντός του Ιουνίου θα λειτουργήσει η πανεπιστημιακή αστυνομία στόχος της οποίας – όπως ανέφερε- είναι να δρουν αποτρεπτικά.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Όλες οι φορές που η Βουλή μετατράπηκε σε «ρινγκ» – Έξι ξυλοδαρμοί που έγιναν στα έδρανα

Το χυδαίο συμβάν που έλαβε χώρα την Τετάρτη (24/4), με τον ανεξάρτητο βουλευτή Κωνσταντίνο Φλώρο να γρονθοκοπεί εντός της Βουλής τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένο, δ...

Σκέρτσος για το πρωτοφανές επεισόδιο στη Βουλή: Η απέραντη πολιτική υποκρισία των «άκρων»

Με αφορμή τα χθεσινά γεγονότα στο Κοινοβούλιο, ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος σημειώνει, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι "οι μέρες αυτές είναι αποκαλυπτικέ...

Φόρτωση άρθρων...