Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Παπανδρέου: «Ο ΣΥΡΙΖΑ συμμάχησε με τον καραμανλισμό»

Αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ άφησε ο υποψήφιος για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Παπανδρέου. 

Ο πρώην Πρωθυπουργός κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι συμμάχησε με τον «καραμανλισμό» για να συγκαλύψει τα πραγματικά αίτια του γιατί η χώρα έφθασε κοντά στη χρεοκοπία.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αντί να δει ποια ήταν τα αίτια και ποιοι φταίγανε, συμμάχησε με τον καραμανλισμό, συμμάχησε τότε με τον κ. Καμμένο και βεβαίως συγκάλυψε τις ευθύνες της δεξιάς. Και όχι μόνο αυτό, αλλά η πολιτική της ήταν πελατειακή, δηλαδή κρατισμός, συγκεντρωτισμός, άντε μπήκαμε στην εξουσία, μοιράζουμε την εξουσία, παρεμβαίνουμε στη δικαιοσύνη, παρεμβαίνουμε στα μέσα ενημέρωσης και δε φτιάχνουμε κόμμα ανοιχτό και δημοκρατικό», ανέφερε ακόμα ο Γιώργος Παπανδρέου, στη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1.

Παράλληλα, ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ είπε ότι στόχος του είναι «να ξαναγίνει το Κίνημα Αλλαγής, το ΠΑΣΟΚ, πραγματική κοίτη της σοσιαλδημοκρατίας».

«Για να μην υπάρχουν απομιμήσεις. Και μάλιστα κακές απομιμήσεις. Και δεν το λέω σε προσωπικό επίπεδο, λέω ότι αυτή η παράταξη της παραδοσιακής Αριστεράς είναι μια συντηρητική αριστερά. Είναι η παράταξη που δοκιμάστηκε, της δόθηκαν ευκαιρίες, ο ελληνικός λαός εμπιστεύθηκε σε εκείνη την παράταξη τη μοίρα του τόπου και αντί πραγματικά να κάνει προοδευτικές αλλαγές τι έκανε; Έκανε ότι πιο δεξιόστροφο», ανέφερε ο Γιώργος Παπανδρέου.

«Δόθηκε η ευκαιρία σε αυτόν τον χώρο από τον ελληνικό λαό. Απέτυχε. Ξανά εμείς μπροστά κι εγώ μπροστά, για να ξαναφέρουμε τον κόσμο κοντά μας και να υπάρχει εγερτήριο του προοδευτικού κόσμου, για να αναδείξουμε τις προοδευτικές αξίες – το έχουμε αποδείξει». 

Έπειτα, ο Γιώργος Παπανδρέου πήρε θέση για το ζήτημα πιθανών κυβερνητικών συνεργασιών του Κινήματος Αλλαγής με τη Νέα Δημοκρατία ή τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Όσοι λένε ότι ‘θα είμαστε δεκανίκι του ενός ή δεκανίκι του άλλου ή θα μας πάει κάποιος εδώ ή προς τα εκεί’, ουσιαστικά έχει ηττοπαθή αντίληψη για το χώρο μας. Δεν το δέχομαι αυτό, εγώ έχω ζήσει όπως έχει ζήσει ο ελληνικός λαός ότι αυτός ο χώρος είναι και υπαρκτός και είναι και πόθος πολύ μεγάλου μέρους του ελληνικού λαού να υπάρχει η λεγόμενη κεντροαριστερά», επισήμανε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ.

«Οι συνεργασίες θέλουν πλατφόρμα πολιτική. Εγώ με ειλικρίνεια δε βλέπω σήμερα (συνεργασία) ούτε με τη Νέα Δημοκρατία, αλλά ούτε και με τον ΣΥΡΙΖΑ, που τον θεωρώ συντηρητική παράταξη. Ας δοκιμαστούν οι δύο αντίπαλοι ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία. Έχουν στο παρελθόν δουλέψει μαζί, το ’89. Ο κ. Καμμένος με τον ΣΥΡΙΖΑ με τον καραμανλισμό δούλεψε πολύ καλά, στις πλατείες των αγανακτισμένων συντονιστήκανε πάρα πολύ καλά, το πρόβλημά τους προφανώς είναι το ΠΑΣΟΚ. Εμείς όμως θεωρούμε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι η λύση για μια προοδευτική αλλαγή στη χώρα μας», συμπλήρωσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

«Πλάτη» Αχτσιόγλου στις Ευρωεκλογές

Παρά την έκβαση της εσωκομματικής μάχης στον ΣΥΡΙΖΑ, η Έφη Αχτσιόγλου δηλώνει παρών. Η πρώην υπουργός και συνιδρύτρια της Νέας Αριστεράς δε θα μπορούσε να μείνει εκτός κάδρου στον...

Φόρτωση άρθρων...