Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Πάρτι στο Μαξίμου για την πρόταση μομφής Τσίπρα που κλείνει το κεφάλαιο πρόωρες εκλογές, και γιατί θα «χυθεί αίμα» στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Μόνο σαμπάνιες δεν ανοίγανε στο Μαξίμου, όταν άκουσαν χθες από τον ασθμαίνοντα Τσίπρα στην Βουλή να καταθέτει Πρόταση Μομφής κατά της Κυβέρνησης. 
Τέτοια φιλική πολιτική «πάσα», που ουσιαστικά δίνει μια μοναδική ευκαιρία στην Κυβέρνηση να αντεπιτεθεί, υπενθυμίζοντας τα αίσχη της διακυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ, δεν την περίμεναν ούτε στα όνειρα τους.
Προφανώς ο απελπισμένος Τσίπρας παίζει τα ρέστα του, αφού σε λίγο καιρό θα είναι τρίτος πίσω και από τον Ανδρουλάκη, και αναζητά πολιτικές ανάσες επιβίωσης μέσω της πόλωσης και της όξυνσης του πολιτικού κλίματος. 
Κάποιος στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ μάλλον οφείλει να του υπενθυμίσει πως τα «κόλπα» του 2012 δεν περνάνε στα 2022…

@ Πρακτικά τώρα, μετά την τριήμερη συζήτηση στην Βουλή και την ψήφο εμπιστοσύνης που θα λάβει η Κυβέρνηση, κλείνει οριστικά και η ΣΥΡΙΖΑΙΚΗ γελοιότητα για πρόωρες εκλογές εν μέσω πανδημίας. 
Και αφού ο Τσίπρας θα τον «πιεί» κατά το κοινώς λεγόμενο με τις πρόωρες εθνικές κάλπες θα βρει άπλετο πολιτικό χρόνο να ασχοληθεί με τις εσωκομματικές κάλπες. 
Έκεί όπου την περιμένουν στην γωνία οι Τσακαλώτοι, οι Σκουρλέτηδες και οι Βούτσηδες που προφανώς και δεν θα του παραδώσουν «αναίμακτα» τα κλειδιά της Κουμουνδούρου.
Το πιο μεγάλο λοιπόν γλέντι αναμένεται στην συνέχεια, στην πορεία για το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. 

@ Πάρτι όμως κάνουν και στην Χαριλάου Τρικούπη, αφού όπως τουλάχιστον εκεί εκτιμούν στόχος της Πρότασης Μομφής Τσίπρα είναι το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και όχι η Κυβέρνηση. 
Η ηγεσία του κόμματος έχει στα χέρια της δημοκοπήσεις, που όχι μόνο επιβεβαιώνουν την σταθερή άνοδο του κόμματος αλλά και το εκτίμηση πως το ΠΑΣΟΚ είναι ήδη ΚΑΘΑΡΑ δεύτερο κόμμα. Γι αυτό και θεωρούν πως το σώου που θα στήσει ο Τσίπρας στην Βουλή, έχει ως μόνο στόχο να αποδείξει πως παραμένει ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης. 
Μάλλον έχασε και αυτό το τρένο…

@ Αν και υποχρεωτικά τα όσα τραγελαφικά συνέβησαν στην Αττική Οδό στις αρχές της εβδομάδας θα περάσουν αναγκαστικά σε δεύτερη μοίρα τουλάχιστον για ένα τριήμερο και όσο θα διαρκεί η συζήτηση στην Βουλή για την πρόταση μομφής, ο πρωθυπουργός δεν θα αφήσει να περάσει «αναίμακτα» αυτή η ιστορία. 
Και θα αποδοθούν ευθύνες και σε πολιτικά πρόσωπα, σε έναν πιο ουδέτερο όμως πολιτικά χρόνο. Άρα η υπόθεση «Αττική Οδός» δεν έχει κλείσει για το Μαξίμου 

 @ Από εκεί και πέρα βέβαια όλα τα παραπάνω, πιθανώς τελικά να απασχολούν ΜΟΝΟ τον γνωστό μικρόκοσμο πολιτικών, κομματικών στελεχών και δημοσιογράφων. Αφού η κοινωνία κινείται σε παντελώς άλλους ρυθμούς, και κυρίως στην ασφυξία που προκάλεσε η πανδημία.  
Είναι ενδεικτικό πως η πίεση στα οικονομικά των νοικοκυριών αποτυπώνεται με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο στα επιπλέον χρέη, ύψους 750 εκατ. ευρώ που έμειναν απλήρωτα το Νοέμβριο. Μάλιστα, με βάση τα στοιχεία της Εφορίας, 1.900.000 φορολογούμενοι βρίσκονται υπό την... απειλή της κατάσχεσης των οφειλόμενων ποσών από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, εκ των οποίων το 1.300.000... άμεσα! Είναι εξαιρετικά ανησυχητικό το γεγονός ότι το ληξιπρόθεσμο χρέος στο τέλος Νοεμβρίου ανήλθε στα 5,135 δισ. ευρώ έναντι 4,385 δισ. ευρώ τον Οκτώβριο. Αφήστε δε που η... μισή Ελλάδα, ήτοι 4.138.985 φορολογούμενοι χρωστάνε στην Εφορία 110,171 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 25 δισ. ευρώ θεωρούνται ανεπίδεκτα είσπραξης. Αλλά και από τα υπόλοιπα 85 δισ. ευρώ, είναι ζήτημα αν μπορεί να εισπραχθεί το 20% σε βάθος αρκετών ετών. 

@ Την άμεση άρση του μέτρου που επιβάλλει στα καταστήματα ΟΠΑΠ να λειτουργούν αποκλειστικά με εμβολιασμένους ή νοσήσαντες πελάτες ζητούν οι πράκτορες του ΟΠΑΠ, με επιστολή του προς τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, και τον υπουργό Επικρατείας, Άκη Σκερτσο.
Η επιστολή κοινοποιήθηκε στον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νικόλαο Παπαθανάση και στον γενικό γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Σωτήριο Αναγνωστόπουλο.
Το έχουμε ξαναγράψει η Κυβέρνηση, οφείλει να αντιμετωπίζει με τον δέοντα σεβασμό έναν πολυπληθή επαγγελματικό κλάδο αφού μιλάμε για 4000 πρακτορεία ΟΠΑΠ και 20.000 οικογένειες ιδιοκτητών και εργαζομένων σε αυτά.  

@ Ιστορικό ρεκόρ σε έσοδα και κέρδη για τη Mytilineos για το 2021, αφού η εταιρεία κατέγραψε  αύξηση 40% στον κύκλο εργασιών που έφτασε τα 2,66 δισ. ευρώ, ενώ τα καθαρά της κέρδη ανέβηκαν στα 162 εκατ. ευρώ.
Πιο συγκεκριμένα κατεγράφη: 
- 26% αύξηση στα καθαρά κέρδη, μετά από δικαιώματα μειοψηφίας που ανήλθαν σε €162 εκατ. έναντι €129 εκατ. το 2020. Αντίστοιχα τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν σε €1,193, αυξημένα κατά 31% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.
- Προτεινόμενο μέρισμα €0,42 ανά μετοχή (προσαρμοσμένο για τις ίδιες μετοχές), αυξημένο κατά 10,4% σε σύγκριση με το 2020.
- 40% αύξηση του Κύκλου Εργασιών που ανήλθε σε €2.664 εκατ., σε σύγκριση με €1.899 εκατ. το 2020.
- 14% αύξηση των Κερδών προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) που ανήλθαν σε €359 εκατ., έναντι €315 εκατ. το προηγούμενο έτος.
-Ο καθαρός δανεισμός διαμορφώθηκε στα €803 εκατ., με τον δείκτη μόχλευσης (Καθαρός Δανεισμός / EBITDA) να διαμορφώνεται στο 2,2x, τη χρονιά με το υψηλότερο κόστος επενδύσεων, κατά την οποία πολύ σημαντικές επενδύσεις είτε ολοκληρώνονται είτε βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η στεγαστική κρίση και η… σπιταρόνα

Στο στόχαστρο του ΠΑΣΟΚ μπαίνει και πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Στέφανος Κασσελάκης, με ηγετικά στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη να εκτιμούν πως δεν είναι ο κατάλληλος να ηγηθεί τόσο της αξιω...

Κοινή δράση της Ομάδας Streetwork του ΟΚΑΝΑ με ομάδα εθελοντών - Η στήριξη του Γρηγόρη Δημητριάδη

Για ακόμα μια φορά, ο τέως Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, κ. Γρηγόρης Δημητριάδης, υποστηρίζει τις δράσεις της Ομάδας Παρέμβασης στο δρόμο-Streetwork του Οργανισμού Κατά των ...

Φόρτωση άρθρων...