Σαββάτο
18 Μαΐου 2024

Παρτίδα σκληρού πολιτικού πόκερ - Η υπόθεση των Τεμπών προκαλεί τριγμούς στην Αντιπολίτευση

Παρασκήνιο

Η υπόθεση των Τεμπών εξακολουθεί να προκαλεί τριγμούς, καθώς τα κόμματα της Αντιπολίτευσης έχουν εμπλακεί για τα καλά στην πολιτική αντιπαράθεση, επικεντρώνοντας στην παρούσα φάση στο θέμα του... μπαζώματος της περιοχής, όπου συνέβη το μοιραίο δυστύχημα.

Ο Μητσοτάκης μιλάει για πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και τιμωρία των υπευθύνων, ενώ ήδη υπάρχουν 32 κατηγορούμενοι οι οποίοι θα καθίσουν στο σκαμνί και κινδυνεύουν με ισόβια ή κάθειρξη, ανάλογα με την εμπλοκή τους. Βέβαια, μοιραίο πρόσωπο είναι ο σταθμάρχης που βρισκόταν σε άλλο... πλανήτη και έστειλε στον θάνατο τόσους ανθρώπους και ιδίως νέα παιδιά, αλλά ταυτόχρονα, ήρθαν στο προσκήνιο πολιτικές και επιχειρησιακές ευθύνες, οι οποίες συνέβαλαν ώστε να μη λειτουργήσει απολύτως τίποτα εκείνο το μοιραίο βράδυ, από αυτούς που θα έπρεπε να λειτουργούν τον σιδηρόδρομο.

Γράφει ο Λουκάς Γεωργιάδης

Τα φώτα της δημοσιότητας απομακρύνθηκαν από τις χαροκαμένες οικογένειες, αλλά τα πάντα πρέπει να φτάσουν εις βάθος, για να μην ξανασυμβούν τραγωδίες όπως στα Τέμπη ή στο Μάτι, όπου κρατικοί υπάλληλοι είτε... κοιμήθηκαν, είτε ήταν άσχετοι και ανίκανοι.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης και κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ, με... γραφικό τρόπο... κλαψουρίζει για την τραγωδία, ενώ η εικόνα με τις selfies στην Πλατεία Συντάγματος από τον Κασσελάκη και την υπόλοιπη... παρέα, δεν άφησε θετική εντύπωση. 

Το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται πιο θεσμικό, αναδεικνύοντας το πρόβλημα, αλλά αποφεύγοντας να ανταγωνιστεί σε γελοιοποίηση τον ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά όλοι οι υπόλοιποι κάνουν τη σπέκουλα τους, σε μια υπόθεση που αναμένεται να φτάσει στο ακροατήριο σε χρόνο ρεκόρ, με βάση το νέο ποινικό κώδικα. Αρκεί και μόνο να σκεφτούμε ότι η υπόθεση του Ματιού μέχρι να ολοκληρωθούν οι μαρτυρικές καταθέσεις και οι απολογίες των υπευθύνων, ώστε να φτάσει στο ακροατήριο, έχει κάνει 5 χρόνια. Πριν τις Ευρωεκλογές εκτιμάται ότι θα υπάρξει απόφαση, η οποία θα έχει πολιτική σημασία και ιδιαίτερη βαρύτητα...

Όπως γράφαμε την περασμένη Παρασκευή, πέρυσι, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας είχαν ρίξει όλο το βάρος στην τραγωδία των Τεμπών, το εκλογικό σώμα, δεν επηρεάστηκε από την πολιτική σπέκουλα που επιχειρήθηκε, με αποτέλεσμα στην κάλπη της 21ης Μαΐου να πάρει 20% και κάτι... ψιλά και την 25η Ιουνίου, να πέσει κάτω και από το 18%!

Βέβαια, η κάτω... βόλτα για τον Τσίπρα είχε ξεκινήσει μήνες πριν, καθώς, όσο αποτυχημένη ήταν η κυβέρνηση του, άλλο τόσο... ναυαγισμένη ήταν η αντιπολίτευση τους! Όλοι αναμένουμε τις κινήσεις των αρμόδιων εισαγγελικών και δικαστικών αρχών για το θέμα των Τεμπών και αναμφίβολα, όταν θα ξεκινήσει η ακροαματική διαδικασία, πρέπει να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, ότι η ανευθυνότητα τιμωρείται.

Αυτό περιμένουν πρώτα απ΄ όλα οι συγγενείς των αδικοχαμένων, αλλά και ολόκληρη η κοινωνία. Μέχρι πριν τα Τέμπη, κάθε μήνα γίνονταν μηνιαίως μερικές χιλιάδες δρομολόγια, ενώ πολλές δεκάδες χιλιάδες γίνονταν και γίνονται σε ετήσια βάση. Συνεπώς τις τελευταίες δεκαετίες έχουν γίνει εκατοντάδες χιλιάδες δρομολόγια και μάλιστα, κάτω από χειρότερες συνθήκες, αλλά τέτοιο δυστύχημα δεν είχαμε. Ο ανθρώπινος παράγοντας είναι καθοριστικός, ακόμη και όταν υπάρχει ο... αυτόματος πιλότος, γιατί κάποιος πρέπει να τον ενεργοποιήσει!
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Διευρύνει η ΝΔ την διαφορά της από το δεύτερο κόμμα, το κύμα αποσυσπείρωσης στον ΣΥΡΙΖΑ αναπτερώνει το ηθικό στο ΠΑΣΟΚ και τι θα κάνει ο Κασσελάκης με την «Αυγή» και το «Στο Κόκκινο» 

Θα συνεχίσει το μπαράζ δημοσκοπήσεων και τις επόμενες μέρες, χωρίς δραματικές ανατροπές τουλάχιστον για την διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από το δεύτερο κόμμα που όπως φαίνεται διευ...

Σταθερά πρώτη η Νέα Δημοκρατία, τι δείχνει η μάχη του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ - Που βρίσκονται τα άλλα κόμματα (κάρτες)

Την κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας καταγράφουν δύο ακόμη δημοσκοπήσεις. Την ίδια ώρα, στη δεύτερη θέση παραμένει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τρίτο είναι το ΠΑΣΟΚ. Άνοδο της Νέας Δημοκρατίας,...

Φόρτωση άρθρων...