Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: «Η αυστηροποίηση των ποινών για το έγκλημα του βιασμού ανηλίκων υπερψηφίστηκε από το ΠΑΣΟΚ»

Παρασκήνιο

«Η αυστηροποίηση των ποινών για το έγκλημα του βιασμού ανηλίκων υπερψηφίστηκε από το ΠΑΣΟΚ», τονίζει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής σε ανακοίνωσή του. 

Παράλληλα, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αφήνει αιχμές κατά της Νέας Δημοκρατίας.

«Την ώρα που επώνυμοι και ανώνυμοι προπαγανδιστές της ΝΔ διαστρεβλώνουν αδίστακτα την αλήθεια, αποκρύποντας ότι η αυστηροποίηση των ποινών για το έγκλημα του βιασμού ανηλίκων (άρθρα 71 επ. ν. 4855/2021) υπερψηφίστηκε από το ΠΑΣΟΚ, η κοινή γνώμη παρακολουθεί σοκαρισμένη την εξέλιξη της υπόθεσης βιασμού του 12χρονου κοριτσιού στον Κολωνό», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

«Ένα παιδί, που σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται, διαβιούσε σε ένα νοσηρό οικογενειακό περιβάλλον και αφέθηκε αβοήθητο στις ορέξεις παιδοβιαστών», τονίζει η Χαριλάου Τρικούπη.

«Σε αυτό το κουβάρι γεγονότων φρίκης, όμως, «φωνάζει» εκκωφαντικά η απουσία των κοινωνικών υπηρεσιών του Κράτους. Η Πολιτεία και οι δομές της, σε εκπαίδευση και πρόνοια, απέτυχαν να προστατεύσουν ένα -ακόμη- παιδί από τη συστηματική κακοποίηση», προσθέτει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

«Αυτό, εν τέλει, είναι το μοναδικό αληθινά πολιτικό περιεχόμενο της υπόθεσης. Η συλλογική αποτυχία της κοινωνίας και της πολιτείας μας. Και όχι η κομματική εργαλειοποίηση που επιχειρείται ένθεν κακείθεν, κάνοντας ακόμη πιο τοξική τη δημόσια συζήτηση», καταλήγει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Το... rebranding του Τσίπρα δια χειρός Publicis (εικόνες)

Τα smartphones είναι μεγάλη διευκόλυνση, αλλά είναι και και ένα όπλο στα χέρια των αδιάκριτων. Οι επώνυμοι αυτού του πλανήτη δεν έχουν πια ησυχία, ούτε μέσα στο αεροπλάνο, στην πτή...

Η Κωνσταντοπούλου ανέβηκε να μιλήσει στο βήμα της Βουλής με ένα «βουνό» από έγγραφα (Photos)

Με ένα «βουνό» από έγγραφα εμφανίστηκε στο βήμα της Βουλής η Ζωή Κωνσταντοπούλου, για την ομιλία της επί της πρότασης δυσπιστίας. H επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας χρειάστηκε τη ...

Φόρτωση άρθρων...