Παρασκευή
17 Μαΐου 2024

ΠΑΣΟΚ: Όχι σε μονοθεματική αντιπολίτευση

Παρασκήνιο

Ακονίζουν τα ξίφη τους στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ενόψει της αυριανής συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, καθώς θα κληθούν να καταθέσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση της τηλεφωνικής παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη, αλλά και δύο πρώην διοικητές της ΕΥΠ, οι κ.κ. Ρουμπάτης και Δραβίλλας.

Στη Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν ότι η συνεδρίαση αυτή, η οποία θα είναι απόρρητη και προβλέπεται μαραθώνια, θα είναι το πρώτο ουσιαστικό βήμα για να αρχίσει η διαλεύκανση της υπόθεσης. Ο σκοπός βουλευτών – μελών του Κινήματος είναι αφενός να πάρουν απαντήσεις για τους λόγους που επέβαλαν τη νόμιμη παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη και να αποκαλυφθούν τυχόν νέες παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων ή δημοσιογράφων, αφετέρου να καταφέρουν να αποσπάσουν μαρτυρίες που να επιβεβαιώνουν ότι ο πρωθυπουργός ήταν ενήμερος.

Το μεγάλο στοίχημα είναι για τον πρόεδρο της Βουλής, καθώς θα πρέπει να βρει τρόπο να «σφραγίσει» την απόρρητη Επιτροπή από διαρροές, για να μη γίνει «σουρωτήρι», όπως την προηγούμενη φορά.

Σε κάθε περίπτωση, στο ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι δεν πρέπει να εγκλωβιστούν σε μια μονοθεματική αντιπολίτευση, η οποία μάλιστα δίνει λαβές για σενάρια για κοινό μέτωπο με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Όσοι μας παρακολουθούν, με “επισύνδεση” ή χωρίς, κατανοούν ότι η εκλογή Ανδρουλάκη έβαλε τέλος στη φαντασίωση για ένα κόμμα – συμπλήρωμα και μάλλον αυτό δεν αρέσει. Αν η ηγεσία της ΝΔ νιώθει απόρριψη εξαιτίας αυτού, μπορεί να ρωτήσει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πώς την αντιμετωπίζουν! Το σενάριο που θέλει το ΠΑΣΟΚ να γίνεται ουρά, είτε του ενός είτε του άλλου, είναι χιλιοπαιγμένο με μόνους θεατές τα αδηφάγα διαδικτυακά τρολς των κομμάτων», υπογράμμισε με νόημα ο αντιπρόεδρος της Βουλής και πρόσθεσε δίνοντας το στίγμα για τις προθέσεις της επόμενης μέρας, «Τώρα, όλοι εμείς στο ΠΑΣΟΚ, ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τον κόσμο. Ερχόμαστε δίπλα στον σύγχρονο ψηφοφόρο, απευθυνόμαστε σε όσους ψήφισαν άλλο κόμμα ή έμειναν στο σπίτι τη μέρα των εκλογών και τους διαβεβαιώνουμε ότι εστιάζουμε στις πράξεις, όχι στα λόγια[…] Το αποδεικνύουμε και τώρα, γιατί μπορεί το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων να μας πόνεσε, αλλά το αντιμετωπίσαμε μέσα από τις προβλεπόμενες θεσμικές οδούς. Δεν ζητήσαμε, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, την “αποστασία” των βουλευτών κανενός κόμματος, γιατί ξέρουμε πως τα κόμματα τα κρίνει μόνο ο λαός μέσω των εκλογών».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Δυσφορία του Μεγάρου Μαξίμου για την ΕΡΤ και την Eurovision, επίσκεψη στην Βόρειο ‘Ηπειρο ετοιμάζει ο πρωθυπουργός, και οι συμβουλές του Φώτη Κουβέλη στον Κασσελάκη

Μπορεί να μην κάνανε και… πάρτι στο Μαξίμου μετά την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Τουρκία, η αποτίμηση όμως είναι αντικειμενικά θετική. Κυρίως γιατί τέτοιες συναντήσει...

Γιώργος Αυτιάς: Θα έχει διπλάσιους σταυρούς από τον δεύτερο υποψήφιο ευρωβουλευτή

Ένα φαινόμενο που πολύ δύσκολα θα παρατηρηθεί σε άλλο κόμμα θα καταγραφεί το βράδυ των ευρωεκλογών. Από τις ενδείξεις που υπάρχουν στους ψηφοφόρους της ΝΔ αλλά και από τις σοβαρές ...

Φόρτωση άρθρων...