Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

ΠΑΣΟΚ: Τα πράσινα ψηφοδέλτια για το νομό Αττικής (ονόματα)

Πολιτική

Παρά του εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για εξάντληση τετραετίας, στη Χαριλάου Τρικούπη είναι πεπεισμένοι ότι ο εκλογικός κύβος έχει ριφθεί καθώς, όπως λένε, έρχεται δύσκολος οικονομικά χειμώνας.

Υπό αυτό το πρίσμα, η στελέχωση των «πράσινων» ψηφοδελτίων προχωρά με γοργούς ρυθμούς, ώστε έως τα τέλη Ιουλίου να έχει έτοιμη τη λίστα με τους υποψήφιους βουλευτές.

Ας δούμε τα πρόσωπα τα οποία φαίνεται πως έχουν «κλειδώσει» για τις επόμενες λίστες ή «παίζουν» δυνατά για μια θέση στο νομό Αττικής.

Οι υποψήφιοι του Λεκανοπεδίου

Στην Α’ Αθηνών, πέραν του εν ενεργεία βουλευτή Κώστα Σκανδαλίδη, υποψήφιοι θα είναι οι Παύλος Γερουλάνος, Δημήτρης Οικονόμου, Ρωξάνη Μπέη, Γιώργος Αποστολόπουλος, Ζέφη Δημαδάμα και Νίκος Λαλιώτης, ενώ πιθανόν να πολιτευτούν η Σοφία Πουλοπούλου και ο τσελίστας Μάνος Επιτροπάκης.

roxani_bei

Στη Νότια Αθήνα, εκτός από την Τόνια Αντωνίου που κινείται δυναμικά για την επανεκλογή της, τη μάχη του σταυρού θα δώσουν, μεταξύ άλλων, οι Στέφανος Ξεκαλάκης, Παύλος Χρηστίδης, Γιώργος Πεταλωτής, Αναστασία Σιμητροπούλου, Κατερίνα Βαλαβάνη, Άρης Τσαμπίρας και Μαρία Τσέλιου.

xristidis

Στη Βόρεια Αθήνα, εκτός του Ανδρέα Λοβέρδου, στη λίστα ακούγονται πως θα είναι οι Κατερίνα Μπατζελή, Έφη Χαλάτση, Μιλένα Αποστολάκη, Ανδρέας Παπαδόπουλος, Παναγιώτης Βλάχος, Κώστας Μποτόπουλος, Ξένος Μανιατογιάννης (Δήμαρχος Βριλησσίων), Ερρίκος Πετιλόν, Ρένια Ζαρκαδούλα και Τάσος Βασιλείου, ενώ ακούγεται έντονα και το όνομα της ηθοποιού Γωγώς Μπρέμπου.

batzeli

Την εκλογική μάχη στη Δυτική Αθήνα θα δώσουν, μεταξύ άλλων, η νυν βουλευτής Νάντια Γιαννακοπούλου, η οποία «οργώνει» τις γειτονιές της Περιφέρειας, ο Μιχάλης Καρχιμάκης, ο Ηρακλής Δρούλιας, ενώ ακούγονται έντονα και τα ονόματα των Θανάση Κατερινόπουλου, Αναστάσιου Δαρσινού και Θανάση Βαθειώτη.

droulias

Στην Ανατολική Αττική ετοιμάζεται για τη μάχη ο πρώην Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο οποίος θεωρείται φαβορί για την έδρα. Τη μάχη του σταυρού ετοιμάζονται επίσης να δώσουν επίσης οι Γιάννης Σμέρος, Σπύρος Βρεττός, Χρήστος Ξενοκώστας, Παντελής Ασπραδάκης και Βάσια Αναστασίου, ενώ στη λίστα της «Επιτροπής Ψηφοδελτίων» βρίσκονται και τα ονόματα των Έρσης Κόκκοτα, Σωτήρη Ζώτου και Λάζαρου Καραούλη.

Χριστοδουλάκης: «Καθυστέρησαν πάρα πολύ τα μέτρα για την πανδημία»

Η εικόνα στη Δυτική Αττική είναι ακόμη πολύ ρευστή. Με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα, η υποψηφιότητα που θεωρείται «κλειδωμένη» είναι του νεαρού δικηγόρου Μηνά Αναστασάκη. Ενδιαφέρον για μια θέση στο ψηφοδέλτιο φέρεται να έχει επιδείξει ο Αντώνης Υψηλάντης, ενώ ερωτηματικό παραμένει το αν θα είναι εκ νέου υποψήφιος ο Άγγελος Λιόσης.

minas_anastasakis

Για το ψηφοδέλτιο της Α΄ Πειραιά συζητείται η κάθοδος του Παναγιώτη Φασούλα, ενώ στην λίστα των επικρατέστερων υποψηφίων βρίσκονται τα ονόματα των Δημήτρη Καρύδη, Βασίλη Κατσαφάδου, Κατερίνας Βουρεξάκη, Λευτέρη Χρυσοφάκη, Μάρας Κουκουδάκη και Απόστολου Πόντα, το όνομα του οποίου «παίζει» και για το ψηφοδέλτιο της Ηλείας.

fasoulas

Στη Β΄ Πειραιά, η εκ νέου υποψηφιότητα του Δημήτρη Διαμαντίδη θεωρείται δεδομένη, ενώ για το ψηφοδέλτιο ακούγονται και τα ονόματα του Γιάννη Τσούτσια και του Λεωνίδα Αθανασιάδη.

diamantidis

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Στις 11 το πρωί της Παρασκευής το υπουργικό συμβούλιο - Ανακοινώνεται ο κατώτατος μισθός

Την Παρασκευή στις 11:00 θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο υπό τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Στη συνεδρίαση θα ανακοινωθεί η αύξηση του κατώτατου μισθού, και θα παρου...

Φόρτωση άρθρων...