Δευτέρα
11 Δεκεμβρίου 2023

Πέτρος Παππάς (ΣΥΡΙΖΑ) για Φίλη: Όταν ένα στέλεχος δεν δέχεται τον αρχηγό του θέτει εαυτόν εκτός κόμματος

Παρασκήνιο

Αιχμές για το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Φίλη άφησε σε συνέντευξή του σήμερα το πρωί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και στενός συνεργάτης του προέδρου του κόμματος Στέφανου Κασσελάκη, Πέτρος Παππάς.

Μιλώντας στον Σκάι, ο κ. Παππάς ανέφερε χαρακτηριστικά: «Όταν κάποιος δεν εκφράζεται από τον πρόεδρο του κόμματος και τις πολιτικές που επέλεξε η βάση του κόμματος, τότε και ο ίδιος λέει πως δεν ανήκει σε αυτό το κόμμα», ενώ συμπλήρωσε «έτσι το αντιλαμβάνομαι εγώ, θα πρέπει να ερωτηθεί κι ο ίδιος αν αυτό λέει στην πραγματικότητα».

«Κάποια λίγα στελέχη μπορεί να θεωρούν ότι δεν τους χωράει αυτό το νέο εγχείρημα και να πιστεύουν ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν, ότι δεν τους αφορά αυτή η διαδικασία αναγέννησης και αναδιοργάνωσης της σύγχρονης Αριστεράς, όπως λέει και ο Στέφανος Κασσελάκης. Αν αυτό δεν τους αφορά θα επιλέξουν προφανώς και οι ίδιοι να φύγουν από αυτό. Δεν θεωρώ ότι θα είναι αριθμητικά ένας ικανός αριθμός. Είναι δικαίωμα του καθενός, όποιος θέλει κι όποιος μπορεί συνεχίζει στο δρόμο που δεν επέλεξε ένας άνθρωπος, αλλά που επέλεξε η βάση του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη συντριπτική ήττα που υπέστη στις εκλογές».

Οικονόμου: «Ένας αρχηγός μπορεί να ακούει ένα πρωτοκλασάτο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργό να τον παρομοιάζει με τον Μπέπε Γκρίλο και τον Ντόναλντ Τραμπ. Πως θα συμπορευθεί;»

Παππάς: «Θεωρώ ότι όταν κάποιος δεν εκφράζεται από τον αρχηγό του, δεν εκφράζεται από τις πολιτικές που έχει αποφασίσει και μας έχει οδηγήσει η βάση μας, τότε ο ίδιος δεν εκφράζεται και το λέει ξεκάθαρα ότι εγώ δεν ανήκω σε αυτό το κόμμα».

Οικονόμου: «Θέτει τον εαυτό του εκτός κόμματος, αυτό εννοείτε», παρενέβη ο παρουσιαστής Δημήτρης Οικονόμου.

Παππάς: «Έτσι το αντιλαμβάνομαι εγώ, πρέπει να ερωτηθεί και ο ίδιος».

Παυλόπουλος: Μήπως είναι η ώρα αποφάσεων για τον νέο αρχηγό; Γιατί δεν μπορεί να προχωρήσει έτσι.

Παππάς: Θα προχωρήσει συντεταγμένα, με τα όργανα του κόμματος, θα συνεδριάσει η ΚΟ, προχωράμε και στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, με ψυχραιμία αλλά και με διάθεση για ενότητα θα προχωρήσουμε στο μέλλον. Δεν μας περισσεύει κανείς, θέλουμε να προχωρήσουμε όλοι μαζί. Και ξαναλέω ότι αν κάποιος δεν θέλει και δεν μπορεί, αυτό θα είναι επιλογή δική του.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κασσελάκης: Παράταση ως τις 18 Δεκεμβρίου για τα think tank - Η ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ ξεκινά από την κοινωνία

Με μία ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, o πρόεδρος του ΣΤΥΡΙΖΑ- ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης ενημέρωσε πως παρατάθηκε ως τις 18 Δεκεμβρίου η προθεσμία για την κατάθεση αιτήσεων συμμετοχή ...

ΣΥΡΙΖΑ: Αποχωρούν 51 συνδικαλιστές – «Ο Κασσελάκης πορεύεται αντιδημοκρατικά»

Την αποχώρησή τους από τον ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσαν 51 συνδικαλιστές και συνδικαλίστριες με αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη. «Ο Στέφανος Κασσελάκης αναδείχθηκε δημοκρατικά. Αλλά πο...

Αδάμ Γιαννίκος για Ευγενία Λουπάκη: «Έχει μικρόφωνο και μιλάει, δεν εργάζεται, είναι συνταξιούχος»

Ο Αδάμ Γιανίκος μέσα από την εκπομπή του Ρ/Σ «Στο Κόκκινο» απάντησε σε όλα όσα συμβαίνουν τις τελαυταίες ημέρες με πρωταγωνίστρια την δημοσιογράφο Ευγενία Λουπάκη και την ανάρτηση ...

Φόρτωση άρθρων...