Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Πίνατ: Γιατί έλειπε ο σκύλος του Μαξίμου από τη συνάντηση Μητσοτάκη - Μέρκελ

Παρασκήνιο
Tags: Μέρκελ

Στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκε σήμερα Παρασκευή η Άνγκελα Μέρκελ στην τελευταία της επίσκεψη σαν καγκελάριος της Γερμανίας και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την υποδέχτηκε στην κορυφή της σκάλας, όπως ακριβώς ορίζει το πρωτόκολλο. Όμως αυτή τη φορά ο σκύλος του προεδρικού Μεγάρου, ο Πίνατ, δεν ήταν εκεί για να υποδεχθεί την υψηλή καλεσμένη, όπως συνηθίζει.

Ο λόγος που ο Πίνατ δεν εμφανίστηκε σε καμία φωτογραφία, ούτε ακούστηκε να γαβγίζει κατά την άφιξη της Καγκελαρίου ήταν ο φόβος της κυρίας Μέρκελ για τα σκυλιά. Προφανώς γνωρίζοντας αυτή τη φοβία της Μέρκελ, οι υπεύθυνοι του Μαξίνου φρόντισαν να κρατήσουν το σκυλάκι που έχει υιοθετήσει ο πρωθυπουργός σε κάποιον άλλο χώρο του Μαξίμου και να μην υπάρξει κάποιο απρόοπτο.

Ο πελώριος σκύλος στη συνάντηση τη Μέρκελ με τον Πούτιν

Αξέχαστη πρέπει να έχει μείνει στην Άνγκελα Μέρκελ η επίσκεψή της το 2007 στη Ρωσία για να συναντήσει τον Βλαντίμιρ Πούτιν.  Μαζί με τον Ρώσο πρόεδρο και την κ. Μέρκελ στο δωμάτιο βρισκόταν και το πελώριο μαύρο λαμπραντόρ του κ. Πούτιν, η Κόνι, η οποία είχε πλησιάσει την Καγκελάριο με διάθεση για παιχνίδι.

putin

Το φωτογραφικό υλικό από τη συνάντηση δείχνει ότι η κ. Μέρκελ δεν ένιωθε πολύ οικεία με την παρουσία του σκύλου δίπλα της και τον κοιτούσε με αμηχανία. Κάποια χρόνια αργότερα ο Ρώσος πρόεδρος σε δηλώσεις του στη Bild είχε αναφέρει: «Ηθελα να κάνω κάτι ωραίο για εκείνη. Οταν ανακάλυψα ότι δεν συμπαθεί ιδιαίτερα τα σκυλιά, φυσικά ζήτησα συγνώμη».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πραγματικός ηγέτης των «Σπαρτιατών» ο Κασιδιάρης – Τους ξεσκέπασε ο Άρειος Πάγος

Κόλαφος είναι για τους «Σπαρτιάτες» το σκεπτικό του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου με το οποίο το κόμμα κόπηκε από τις Ευρωεκλογές. Οι Αρεοπαγίτες κατέληξαν ομόφωνα στο ...

Γραμμένος για την επίθεση από τον Φλώρο: «Δέχθηκα γροθιές – Με έπιασε από τον λαιμό και με έσυρε στο πάτωμα»

«Δεν έχω να απαντήσω στις φαντασίες του καθενός», τόνισε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Βασίλης Γραμμένος, λίγο μετά την κατάθεσή του στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔ...

Φόρτωση άρθρων...