Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Πήρε… φωτιά η ΣΥΡΙΖΑΙΚΗ «μονταζιέρα»  κατά την διάρκεια της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας

Πριν ακόμη ολοκληρωθεί η συνεδρίαση της Επιτροπής ξεκίνησαν δημοσιεύματα σε φιλοΣΥΡΙΖΑικά Μέσα που απέδιδαν στον διοικητή της Ε.Υ.Π. δήθεν δήλωση ότι η παρακολούθηση Κουκάκη έγινε μετά από αίτημα ξένων Αρχών.

“Κάποιοι με αφορμή την υπόθεση απόπειρας παρακολούθησης του κινητού του κ. Ανδρουλάκη την περίοδο που ήταν υποψήφιος Πρόεδρος για το κόμμα του, αλλά και όχι μόνο για την υπόθεση αυτή, προσπαθούν με εικασίες εφευρήματα και απίθανες συνδέσεις, χωρίς καμία τεκμηρίωση, να δώσουν διαστάσεις συνομωσίας, με σκοπό να συκοφαντήσουν την Κυβέρνηση. Σε όλα αυτά η θέση της Κυβέρνησης ήταν και είναι ξεκάθαρη” τονίζουν πηγές της ΝΔ, με αφορμή τη συζήτηση που έγινε στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας στη Βουλή, με αφορμή τις καταγγελίες Ανδρουλάκη.

Συγκεκριμένα σημειώνουν:
Πρώτον: Οι ελληνικές Αρχές δεν έχουν προμηθευτεί και συνεπώς δεν χρησιμοποιούν τα συγκεκριμένα κακόβουλα λογισμικά.

Δεύτερον: Η Κυβέρνηση επιδιώκει, απαιτεί και θα συνδράμει με τον κάθε πρόσφορο τρόπο έτσι ώστε η έρευνα που διεξάγεται να καταλήξει σύντομα σε συμπεράσματα. Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η μηνυτήρια αναφορά του Νίκου Ανδρουλάκη για απόπειρα παρακολούθησης του κινητού του, την περίοδο που ήταν υποψήφιος Πρόεδρος για το κόμμα του, η Κυβέρνηση κατέστησε σαφή τη θέση της για την ανάγκη να διερευνηθεί η υπόθεση άμεσα από την Ελληνική Δικαιοσύνη και την υποχρέωση της Πολιτείας να συνδράμει, με την τεχνογνωσία, για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.
 

Τρίτον: Για τον ίδιο στόχο, για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από τον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα και ήδη πραγματοποιήθηκε χθες συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής στην οποία κλήθηκαν οι επικεφαλής της ΕΥΠ και της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών. Στη συνεδρίαση -που ήταν απόρρητη- παρέστησαν οι Υπουργοί Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και Κυριάκος Πιερρακάκης.

Τέταρτον: Τα τελευταία χρόνια, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, έχουν γίνει πάρα πολλές απόπειρες παγίδευσης τηλεφώνων πολιτικών προσώπων, μέσω αυτών των λογισμικών. Αρκετές φορές μάλιστα οι απόπειρες αυτές απέδωσαν. Πρόκειται δηλαδή για ένα για ένα πανευρωπαϊκό πρόβλημα. Όλα τα υπόλοιπα αποτελούν συκοφαντίες και υπονοούμενα σε μια προσπάθεια να εργαλειοποιηθεί ένα παγκόσμιο πρόβλημα για να συκοφαντηθεί η Κυβέρνηση. Μια προσπάθεια που ξεκινά από την αδυναμία τους να προβάλουν πολιτική πρόταση που να απαντά στις προκλήσεις της εποχής και τα ουσιαστικά ζητούμενα των πολιτών.

Απόπειρες παγίδευσης τηλεφώνων πολιτικών προσώπων, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο

Σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, έχουν γίνει, τα τελευταία χρόνια, πάρα πολλές απόπειρες παγίδευσης τηλεφώνων πολιτικών προσώπων, μέσω κακόβουλων λογισμικών. Ανάμεσα στ’ άλλα:

-Από το 2018 σε report του citizenlab για το Pegasus (ένα από αυτά τα κακόβουλα λογισμικά) αναφέρονται περιστατικά σε 45 χώρες μεταξύ των οποίων 1 και στην Ελλάδα, επίσης το 2018.

-Σε τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters προχθές σημειώνονταν ότι η Ε.Ε. εντόπισε στοιχεία απόπειρας παρακολούθησης του Επιτρόπου Δικαιοσύνης ΝτιντιέΡέιντερς.

-Σύμφωνα με έκθεση τμήματος για τα Δικαιώματα των Πολιτών και τις συνταγματικές υποθέσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου καταγράφονται απόπειρες ή και παρακολουθήσεις από κακόβουλα λογισμικά για τον Πρόεδρο Μακρόν και τουλάχιστον 5 στελεχών της γαλλικής Κυβέρνησης, τον πρώην Πρωθυπουργό Εντουάρ Φιλίπ και 14 Υπουργούς του, για αξιωματούχους του Φινλανδικού Υπουργείου εξωτερικών που υπηρετούν στο εξωτερικό.

Ανάμεσα στους άλλους, δηλαδή, αντιμετώπισαν το ίδιο ή ενδεχομένως και χειρότερο πρόβλημα ο Επίτροπος Δικαιοσύνης, Γάλλοι Πρωθυπουργοί, Γάλλοι Υπουργοί, υπάλληλοι του Υπουργείου Εξωτερικών της Φινλανδίας, η Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Πολωνοί, Ούγγροι και ενδεχομένως Ισπανοί ευρωβουλευτές, Και όταν αυτή είναι η πραγματικότητα καταλαβαίνει κανείς ότι η διάσταση του προβλήματος είναι μεγαλύτερη, είναι παγκόσμια, είναι πολύ διαφορετική από αυτή που θέλουν να υπονοήσουν ορισμένοι.

Προϊόν μονταζιέρας οι διαρροές

Πριν ακόμη ολοκληρωθεί η συνεδρίαση της Επιτροπής ξεκίνησαν δημοσιεύματα σε φιλοΣΥΡΙΖΑικά Μέσα που απέδιδαν στον διοικητή της Ε.Υ.Π. δήθεν δήλωση ότι η παρακολούθηση Κουκάκη έγινε μετά από αίτημα ξένων Αρχών. Πρώτ’ απ’ όλα είναι αδιανόητο να γίνονται διαρροές από μία συζήτηση η οποία χαρακτηρίζεται από ισόβια μυστικότητα. Ως προς το περιεχόμενο, ο διοικητής της Ε.Υ.Π. σε άσχετο σημείο, μη συνδεόμενο με το θέμα Κουκάκη, είπε ότι αξιολογούνται και πληροφορίες που έρχονται από ξένες μυστικές υπηρεσίες. Είπε δηλαδή, δηλαδή το αυτονόητο. Καμία απολύτως σύνδεση με την συγκεκριμένη υπόθεση. Πρόκειται για απίθανη μονταζιέρα επειδή ακριβώς ήταν μυστική συζήτηση.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Βασίλης Γραμμένος: «Ουδέποτε έβρισα τον Κωνσταντίνο Φλώρο, προσπάθησε να με πνίξει»

Την δική του εκδοχή έδωσε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Βασίλης Γραμμένος, για τα όσα διαδραματίστηκαν την Τετάρτη στη Βουλή, ανάμεσα στον ίδιο και στον ανεξάρτητο βουλευτή Κωνσ...

Η Ελεονώρα Μελέτη μίλησε για όλα στον Νίκο Χατζηνικολάου: Γιατί θέλω να εκλεγώ ευρωβουλευτής της ΝΔ

Ο Νίκος Χατζηνικολάου φιλοξένησε στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» την Ελεονώρα Μελέτη. Η Ελεονώρα Μελέτη τόνισε αρχικά πως έχει τη στήριξη του άνδρα της και ότι αποφάσισαν από κοιν...

Η Μαρέβα Μητσοτάκη στην Ζάκυνθο για την επαναλειτουργία του Λυκείου Ελληνίδων

Στη Ζάκυνθο βρέθηκε η Μαρέβα Μητσοτάκη με αφορμή πρόσκληση που έλαβε από το Λύκειο Ελληνίδων Ζακύνθου, το οποίο επαναλειτουργεί για πρώτη χρονιά μετά από δεκαετίες διακοπής των δρα...

Φόρτωση άρθρων...