Σαββάτο
03 Δεκεμβρίου 2022

Πλεύρης για Τσίπρα: «Οι οδηγίες του ΕΟΔΥ δεν τηρήθηκαν»

Για το θέμα που προέκυψε χθες με την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στο Προεδρικό Μέγαρο χωρίς μάσκα, ενώ πριν λίγες ημέρες είχε διαγνωστεί με κορωνοϊό, αναφέρθηκε ξανά ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε χθες την παραίτησή του, ενώ έδωσε στη δημοσιότητα το αρνητικό μοριακό τεστ του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

«Δεν καταλαβαίνω… Είδα και μια επίθεση στο πρόσωπό μου από τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, με χαρακτηρισμούς ότι είμαι ακροδεξιό τρολ, τσαρλατάνος αναφέρει χαρακτηριστικά. Κοιτάξτε, τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, τις έχουμε κάνει όσο πιο απλοποιημένες γίνεται, δεν χρειάζονται ιδιαίτερες νοηματικές διαδρομές για να τις διαβάσει κάποιος, πρέπει απλώς να γνωρίζει ανάγνωση. Αν μπείτε στο site του ΕΟΔΥ, οι οδηγίες είναι από τις 30-5-2022 για τον γενικό πληθυσμό», είπε ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Δεν είναι συνδεδεμένες με κανένα τεστ. Η λογική είναι με το που νοσήσεις, πέντε ημέρες βρίσκεσαι σε καραντίνα χωρίς να μετράει η ημέρα που έγινε το τεστ. Αυτή η καραντίνα δεν “σπάει” από αρνητικό τεστ. Είναι υποχρεωτική καραντίνα. Και τις επόμενες 5 ημέρες πρέπει να φοράς υποχρεωτικά μάσκα. Αυτές είναι οι οδηγίες του ΕΟΔΥ, εάν δεν αρέσουν οι οδηγίες του ΕΟΔΥ, δεν σημαίνει ότι θα τις αλλάξουμε κατά περίπτωση. 

Οι οδηγίες αυτές δεν τηρήθηκαν. Ας μας πουν με τους οδηγίες που υπάρχουν, πού αναφέρεται ότι αν υπάρξει αρνητικό τεστ, εκτός του χρονικού πλαισίου, ή δεν πρέπει να είσαι καραντίνα ή δεν πρέπει να φοράς μάσκα», πρόσθεσε ο Θάνος Πλευρής.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Στήριξη ΕΛΚ στον Κυριάκο Μητσοτάκη, μπρα ντε φερ Κυβέρνησης-Τραπεζών για δανειολήπτες, συνεχίζει τις προκλήσεις ο Ερντογάν

- Ως ψήφος εμπιστοσύνης στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στήριξη της Νέας Δημοκρατίας ενόψει της δύσκολης μάχης που έχει μπροστά αξιολογείται η τρέχουσα διήμερη συνάντηση του ΕΛΚ σε γνωσ...

Γαϊτάνης: Τα ξεπερασμένα συνθήματα του ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελούν εναλλακτική πρόταση για την Υγεία

«Με το νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια υγεία η κυβέρνηση αντιμετωπίζει ένα πολύ πρακτικό πρόβλημα, τις ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό στα δημόσια νοσοκομεία», υπογράμμισε ο Εκπρόσω...

Φόρτωση άρθρων...