Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Πλεύρης: Κατεπείγουσα έρευνα για τα αίτια θανάτου του 43χρονου στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου»

Τη διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας για τα αίτια θανάτου του 43χρονου στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη, διέταξε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. 

Ο ιατροδικαστής τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας, Δημήτρης Γαλεντέρης έκανε λόγο για πνευμονική εμβολή ως την πιθανότερη αιτία θανάτου του άνδρα που κατέληξε σε καρέκλα στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Δημήτρης Γαλεντέρης διερωτήθηκε για ποιο λόγο να κάνουν covid test στον άνδρα, όχι εν ζωή αλλά αφότου πέθανε. «Αφού διαπίστωσαν ότι είναι νεκρός έκαναν τεστ Covid και θέλω να καταλάβω ποιο ήταν το κίνητρο να κάνουν σε έναν νεκρό τεστ κορονοϊού», τόνισε ο ιατροδικαστής.

Ο 43χρονος κατέληξε αβοήθητος τα ξημερώματα της 1ης Απριλίου σε μια καρέκλα στα επείγοντα του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» και ενώ οι γιατροί του είχαν δώσει εξιτήριο. Αναμένονται οι ιστοπαθολογικές εξετάσεις, οι οποίες θα ρίξουν φως στην υπόθεση.

«Υπάρχει μια εικόνα για το τι θα ψάξουμε στα εργαστήρια. Η φλεβοθρόμβωση και η πνευμονική εμβολή είναι μια από αυτές τις αιτίες που διερευνάται και είναι και η πιθανότερη. Παρόλα αυτά περιμένουμε την επαλήθευση από το ιστοπαθολογικό εργαστήριο για να είμαστε σίγουροι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Γαλεντέρης.

Ερωτηθείς αν έγιναν στον 43χρονο κάποιες εξετάσεις, ο ιατροδικαστής επισήμανε ότι από τη νεκροτομή δεν προκύπτει κάτι τέτοιο και θα δούμε τι θα προκύψει από τα χαρτιά των επειγόντων.

Ακόμα, υπογράμμισε δε ότι αν του είχαν γίνει εξετάσεις, θα μπορούσε η πνευμονική εμβολή να αναγνωριστεί και να αντιμετωπιστεί. «Το νοσοκομείο είναι υποχρεωμένο να κάνει κάτι για να βγάλει διάγνωση και να αντιμετωπίσει τον ασθενή του είτε πρόκειται να φύγει είτε όχι. Αν ξεκινούσε θεραπευτική αντιμετώπιση οι πιθανότητες να φύγει, θα μειώνονταν στο μίνιμουμ.

Αν η πνευμονική εμβολή είναι θανατηφόρος στο 40% χωρίς θεραπεία, με θεραπεία αυτό το ποσοστό πέφτει στο 5%-7%», σημείωσε.

Και πρόσθεσε ότι αν του μετρούσαν έστω το οξυγόνο, θα έβρισκαν μειωμένο κορεσμό και θα έβλεπαν κάποια διαταραχή του ρυθμού της καρδιάς. «Αυτός ο ασθενής είχε μια υποκείμενη οξεία κατάσταση για να προκληθεί ο θάνατος μέσα στις τελευταίες ώρες. Συνεπώς αν είχε γίνει ο έλεγχος, θα είχε αναγνωριστεί από τους γιατρούς», τόνισε ο Δημήτρης Γαλεντέρης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Το... rebranding του Τσίπρα δια χειρός Publicis (εικόνες)

Τα smartphones είναι μεγάλη διευκόλυνση, αλλά είναι και και ένα όπλο στα χέρια των αδιάκριτων. Οι επώνυμοι αυτού του πλανήτη δεν έχουν πια ησυχία, ούτε μέσα στο αεροπλάνο, στην πτή...

Επιμένει ο Φαραντούρης: Ευχής έργον να παραιτήσει η Ευρωπαία εισαγγελέας την κυβέρνηση εάν συσκοτίζει σκάνδαλα

Σε επανάληψη της δήλωσής του που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις προχώρησε ο σύμβουλος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φαραντούρης το πρωί της Πέμπτης λέγοντας στον ΣΚΑΪ ότι είναι «ευ...

Η υπονόμευση της κυβέρνησης και το κόστος για την οικονομία σε περίπτωση εκλογών

Η υπονόμευση της κυβέρνησης και του Μητσοτάκη αποτελεί... μονόδρομο για τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα οποία, αδιαφορούν για το γεγονός ότι ο διεθνής παράγοντας νιώθει ασφάλεια ...

Φόρτωση άρθρων...