Σαββάτο
18 Μαΐου 2024

Ποια θα είναι η επόμενη μέρα των αυτοδιοικητικών εκλογών

Παρασκήνιο

Την Κυριακή (για όσους δεν το έχουν καταλάβει...) ψηφίζουμε για την εκλογή νέων Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβουλίων.

Οι δύο εθνικές εκλογικές αναμετρήσεις μέσα στο καλοκαίρι... γοήτευσαν σχετικά λίγους, ενώ οι αυτοδιοικητικές... γοητεύουν ακόμη λιγότερους. Κι όμως. Την Κυριακή το βράδυ, θα προκύψουν νέοι καταλύτες για το εγχώριο πολιτικό σκηνικό. Σε επίπεδο Περιφερειών, ουσιαστικά η Νέα Δημοκρατία παίζει... μπάλα μόνη της. Οι μάχες που θα γίνουν αφορούν επίσημους υποψηφίους και "αντάρτες" του κόμματος, ενώ μόνο στην περίπτωση της τυπικής επανεκλογής Αρναουτάκη στην Κρήτη, μπορούν να πανηγυρίζουν το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ.

loukas_georgiadis

Γράφει ο Λουκάς Γεωργιάδης

Η επόμενη μέρα των εκλογών θα είναι καταλυτική για τον ΣΥΡΙΖΑ και ενδεχομένως για το ΠΑΣΟΚ. Ο Κασσελάκης δεν... τραβάει πλέον και πολλοί τον περιμένουν στη... γωνία το βράδυ της Κυριακής, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται για ακόμη μία φορά να εκλέξει κάποιον αμιγώς δικό του υποψήφιο, ούτε στις Περιφέρειες, ούτε στους κυριότερους δήμους της χώρας. Ακόμη και αν ο Κασσελάκης έχει μόλις λίγες ημέρες στο τιμόνι του ΣΥΡΙΖΑ είναι προφανές ότι, θα καταγράψει την πρώτη του εκλογική αποτυχία. Όχι δηλαδή ότι θα συνέβαιναν... θαύματα, αλλά οι εσωκομματικοί του αντίπαλοι, θα βρουν την ευκαιρία να του στείλουν το μήνυμα ότι δεν φέρνει το καινούριο και το ελπιδοφόρο. Αυτό φυσικά, θα έχει προφανείς συνέπειες στην τελική ευθεία προς το συνέδριο του κόμματος.

Επιπλέον, η ίδια κριτική πρέπει να ασκηθεί και στον... πισινό του Κασσελάκη, δηλαδή στον Τσίπρα, ο οποίος, μπορεί να μην είναι πρόεδρος, μπορεί στο παρασκήνιο να ευνόησε τον Κασσελάκη με τη στάση του, αλλά σε κάθε περίπτωση εξακολουθεί να αποτελεί τοξικό πρόσωπο για το κόμμα, λόγω της συντριβής στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις του Μαίου και του Ιουνίου.

Πρόβλημα την επόμενη μέρα των εκλογών φαίνεται ότι μπορεί να αντιμετωπίσει και το ΠΑΣΟΚ, αν δεν γίνει εμφανής η παρουσία του σε αυτοδιοικητικό επίπεδο. Το κόμμα είναι εδώ, αλλά φαίνεται ότι δεν είναι... ζωντανό! Αν προκύψει φθορά για τον Ανδρουλάκη ή (το χειρότερο) χαθεί για το ΠΑΣΟΚ η τρίτη θέση από το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος σε πολλές αναμετρήσεις, τότε η πορεία του Ανδρουλάκη προς τις Ευρωεκλογές δεν θα είναι στρωμένη με... ροδοπέταλα!

Θα δούμε φυσικά τι θα παιχτεί και στον δεύτερο γύρο για όσες Περιφέρειες και Δήμους χρειαστεί η διεξαγωγή... τελικού, ωστόσο, τα πράγματα στην Κεντροαριστερά είναι εξαιρετικά σοβαρά. Κοντολογίς, τη μεγαλύτερη αγωνία για τις αυτοδιοικητικές εκλογές πρέπει να έχουν ο Κασσελάκης και ο Ανδρουλάκης.

Από κει και πέρα, θα υπάρξουν μηνύματα και προς την κυβέρνηση, οπότε θα αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις κινήσεις Μητσοτάκη μετά τις 15 Οκτωβρίου. Κάτι μας λέει ότι την ώρα που θα... φαγώνονται σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για τα αποτελέσματα, ο Μητσοτάκης θα επιδιώξει φυγή προς τα εμπρός, στέλνοντας το μήνυμα, ότι έλαβε το... μήνυμα της κάλπης! Δεν θα πλήξουμε καθόλου...

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ρωμανός: «Ο κ. Ανδρουλάκης συνεχίζει να κερδίζει δικαιωματικά τον τίτλο του πράσινου ΣΥΡΙΖΑ για το κόμμα του»

Αιχμές κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη, αφήνει ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός. «Ο κ. Ανδρουλάκης συνεχίζει να κερδίζει δ...

Στην πρεμιέρα του Αργυρού ο Κασσελάκης με τον Τάιλερ, το γλέντησαν από σουίτα με υψωμένη γροθιά

Πρεμιέρα στην αθηναϊκή νύχτα και το κέντρο διασκέδασης Fantasia έκανε χθες ο Κωνσταντίνος Αργυρός και ο Στέφανος Κασσελάκης δεν θα μπορούσε να λείπει. Σύμφωνα με βίντεο που είδα...

Φόρτωση άρθρων...