Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

On Target: Ποιος κερδίζει στο ΚΙΝΑΛ, ο Χρήστος Μάστορας στις «γαλάζιες» λίστες και γιατί ο «Σασμός»… ψηφίζει ΓΑΠ 

Για την εξέλιξη της μάχης, άγριας ομορφιάς, μεταξύ ΓΑΠ – Λοβέρδου – Ανδρουλάκη, η στήλη έχει αποδείξει ότι διαθέτει και πληροφόρηση και «ειδικό» ενδιαφέρον – έτσι και αλλιώς σε αυτή την χώρα όλοι (κατά βάθος) ΠΑΣΟΚ είμαστε. 
«Αχ ΠΑΣΟΚ, ωραία χρόνια» που αναφέρει και η γνωστή τηλεοπτική ατάκα.  
Μετά λοιπόν και την δημοσιοποίηση της έρευνας χθες της ΜΕΤΡΟΝ στο «Βήμα» αποδεικνύεται περίτρανα, πως ΚΑΜΙΑ δημοσκοπική εταιρεία και ΚΑΝΕΝΑ μαθηματικό – στατιστικό μοντέλο δεν μπορεί να ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ επακριβώς το τελικό αποτέλεσμα. 
Αφού οι διεκδικητές της αρχηγίας στο ΚΙΝΑΛ, εμφανίζονται να έχουν ο καθένας ξεχωριστά, προβάδισμα σε διαφορετικές «δεξαμενές» ψηφοφόρων που αφορούν την σύνθεση του εκλογικού σώματος της 5 Δεκεμβρίου.

@ Αυτή λοιπόν είναι και η πιο δύσκολη (προεκλογική) «άσκηση» στο ΚΙΝΑΛ για τους δημοσκόπους: Να εκτιμηθεί με ΑΚΡΙΒΕΙΑ ποιοι και πόσοι θα πάνε να ψηφίσουν, αφού αυτό θα ΚΡΙΝΕΙ τον νικητή της κάλπης. 
Που θα είναι διαφορετικός, ως φαίνεται, εάν ψηφίσουν 100.000 και άλλος αν ψηφίσουν τελικά 200.000.
Και γιατί το λέμε αυτό; Γιατί εδώ υπάρχει «εικόνα». Αφού στην περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι σημερινές εκτιμήσεις και υπάρξει ΜΑΖΙΚΗ συμμετοχή στις εκλογές «ευνοούνται» οι Λοβέρδος – ΓΑΠ για την συμμετοχή στον δεύτερο γύρο. Ενώ αν η προσέλευση είναι χαμηλότερη του αναμενομένου, θα είναι σίγουρα στο δεύτερο γύρο ο Ανδρουλάκης, που διαθέτει πιο ισχυρό εσωκομματικό ακροατήριο από τους υπόλοιπους δύο.
Η δημοσκόπηση του «Βήματος» όμως αποτυπώνει και ένα δεύτερο δεδομένο που το συναντούμε όλοι στους κύκλους μας και στις κοινωνικές μας συναναστροφές, και το έχουμε επαναλάβει πλειστάκις στο On Target: Η Παράσταση Νίκης, η αίσθηση δηλαδή της κοινωνίας για τον τελικό νικητή των εκλογών, είναι υπέρ του Γιώργου Παπανδρέου.    

@ Κάτι τέτοιο λοιπόν βλέπει και ο φίλος μου και γνωστός συμβουλάτορας του Τσίπρα Γιώργος Λακόπουλος – τον ΓΑΠ δηλαδή να είναι πιο κοντά στην τελική επικράτηση – και θεωρεί σχεδόν ως ΔΕΔΟΜΕΝΟ πως μια πιθανή νίκη Παπανδρέου θα «αποτελειώσει» τον Τσίπρα και τις «προοδευτικές κυβερνήσεις» που ορέγεται. 
Κάτι που ήδη κατέγραψε - ανεξαρτήτως του τελικού νικητή στο ΚΙΝΑΛ - και η δημοσκόπηση για το «Βήμα» αφού η διαφορά πλέον ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ είναι στις  8 μονάδες. Και η «ψαλίδα» αυτή μπορεί να μειωθεί περαιτέρω, με αποτέλεσμα να απομακρύνεται το οποιαδήποτε "ντηλάρισμα" της Χαριλάου Τρικούπη με την Κουμουνδούρου, όποιος και αν εκλεγεί αρχηγός στο ΚΙΝΑΛ.

@ Το χθεσινό γκάλοπ πάντως χτύπησε «καμπανάκια» και στην Νέα Δημοκρατία. Αφού για πρώτη φορά το κυβερνών κόμμα εμφανίζει μονοψήφια διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Βεβαίως η μέτρηση έχει γίνει σε μια από τις χειρότερες περιόδους για την Κυβέρνηση που έχει μάλιστα σημαδευτεί από σειρά σημαντικών ΛΑΘΩΝ που έχουν να κάνουν με την διαχείριση της πανδημίας. Με πιο σημαντικό όλων το «χάιδεμα» των ανεμβολίαστων και η μη λήψη περαιτέρω ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ για όσους αρνούνται να επιδείξουν κοινωνική υπευθυνότητα. 
Να είναι βέβαιοι εκεί στο Μαξίμου, πως το ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ από την μη επίδειξη ΠΥΓΜΗΣ απέναντι στους ΑΝΟΡΘΟΛΟΓΙΣΤΕΣ , που λειτουργούν ως ΣΑΜΠΟΤΕΡ της κοινωνικής και οικονομικής ομαλότητας θα είναι πολύ μεγαλύτερο από όσο το υπολογίζουν.   

@ Πάντως ο πρωθυπουργός δεν φαίνεται να στεναχωρήθηκε και πολύ με το επεισόδιο στο Μαξίμου και την… μεγάλη Ολλανδέζα την περασμένη βδομάδα  Αφού μετά το τέλος της επεισοδιακής συνέντευξης τύπου, παρέθεσε δείπνο  (εντός του Μαξίμου) στον Ολλανδό ομόλογο του Ρούτε. Το μενού περιελάμβανε σπανακόπιτα ως ορεκτικό, γιουβέτσι ως κύριο, και γλυκό με Κρητικό ανθότυρο. Στο τραπέζι βρέθηκαν η διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού Ελένη Σουρανή καθώς και η διάδοχος της Άννα Μπούρα , ο επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης, η Αριστοτελία Πελώνη και άλλοι. Και πρωθυπουργός όπως μάθαμε, ήταν ιδιαίτερα ευδιάθετος και με μεγάλη… όρεξη.  

@ Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αργά το απόγευμα σήμερα θα μεταβεί στο Λονδίνο, όπου την Τρίτη το πρωί θα έχει τετ α τετ με τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, ενώ παράλληλα έχει προγραμματίσει συνάντηση και με εκπροσώπους μεγάλων επενδυτικών ομίλων. Επόμενος σημαντικός σταθμός του πρωθυπουργού θα είναι η Μόσχα στις 8 Δεκεμβρίου, όπου θα έχει τετ α τετ με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

@ Ουδεμία πιθανότητα δεν υφίσταται ο συμπαθής τραγουδιστής των «Μελισσών» και εξαιρετικά ενεργός πολίτης σε ότι αφορά τα ζητήματα των Βορειοηπειρωτών Χρήστος Μάστορας , να κατέλθει ως υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας, όπως κατά κόρον γράφεται τις τελευταίες ημέρες. Όμως δεν είναι διόλου απίθανο, και εφόσον ο ίδιος το επιθυμεί, να τοποθετηθεί σε μη εκλόγιμη θέση στο Επικρατείας.

@ Φουντώνουν οι φήμες πως ο Γιώργος Κύρτσος έχει «δώσει τα χέρια» με τον Κυριάκο Βελόπουλο και θα είναι υποψήφιος Ευρωβουλευτής με την Ελληνική Λύση στις ερχόμενες εκλογές. 

@ Ποιο είναι εκείνος ο κορυφαίος  υπουργός της Κυβέρνησης που προγραμματίζει με τέτοιον τρόπο τις υποχρεώσεις του έτσι ώστε να βρίσκετε κάθε βράδυ λίγο πριν τις 21.00 το βράδυ στο σπίτι του , αφού είναι φανατικός τηλεθεατής του «Σασμού» από τον οποίο δεν έχει χάσει ούτε ένα επεισόδιο;

@ Ο «Σασμός» πάντως φαίνεται να… ψηφίζει (και αυτός) ΠΑΣΟΚ! Ή για να είμαστε πιο ακριβείς Γιώργο Παπανδρέου, αφού ένας εκ των πρωταγωνιστών της σειράς ο συμπαθής Παπά Μιχάλης, κατά κόσμον Μιχάλης Αεράκης δηλώνει φανατικός πολιτικός φίλος του πρώην πρωθυπουργού. Μάλιστα κατά την πρόσφατη περιοδεία του ΓΑΠ στην Κρήτη, ο ηθοποιός βρέθηκε στον Δημοτικό Κήπο Χανιών , παρακολούθησε την ομιλία του και στο τέλος φωτογραφήθηκε και μαζί του.    
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Βασίλης Γραμμένος: «Ουδέποτε έβρισα τον Κωνσταντίνο Φλώρο, προσπάθησε να με πνίξει»

Την δική του εκδοχή έδωσε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Βασίλης Γραμμένος, για τα όσα διαδραματίστηκαν την Τετάρτη στη Βουλή, ανάμεσα στον ίδιο και στον ανεξάρτητο βουλευτή Κωνσ...

Επίθεση ΠΑΣΟΚ κατά Μητσοτάκη

Δριμεία επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ, απαντώντας στα όσα καταλόγισε ο Πρωθυπουργός κατά του Νίκου Ανδρουλάκη. Στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο πρωθυπουργ...

Κυβίστηση εξάδελφου Κασσελάκη για τις «ευπρόσδεκτες» ψήφους των Σπαρτιατών - «Δεν τις θέλουμε», λέει τώρα

Σε κωλοτούμπα για την τοποθέτησή του για τις «ευπρόσδεκτες» ψήφους των Σπαρτιατών μετά τον αποκλεισμό του κόμματος από τις ευρωεκλογές, προχώρησε ο ξάδερφος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ...

Φόρτωση άρθρων...