Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Ποιο στέλεχος μπλοκάρει το ενδεχόμενο εισόδου του Κασσελάκη στη Βουλή

Νέα σενάρια έχουν αναπτυχθεί τις τελευταίες ημέρες για ενδεχόμενο να μπει ο Στέφανος Κασσελάκη στη Βουλή. 

Το γεγονός ότι η Ζωρζέτα Λάλη έχει παραιτηθεί από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζουν πηγές της Κουμουνδούρου, με φόντο δημοσιεύματα που θέλουν τον πρόεδρο του κόμματος να έχει επικοινωνήσει μαζί της, για να βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις της και εκείνη να έχει αρνηθεί να παραιτηθεί εφόσον φτάσει η σειρά της για να μπει στη Βουλή, υπό την προϋπόθεση της παραίτησης του Όθωνα Ηλιόπουλου.

Η Κουμουνδούρου δεν επιβεβαιώνει το τηλεφώνημα Κασσελάκη- Λάλη, ωστόσο αυτό περιπλέκει τα πράγματα για τον Στέφανο Κασσελάκη, καθώς ακόμη και αν παραιτηθεί ο Όθωνας Ηλιόπουλος από τη βουλευτική του έδρα, σε περίπτωση που η Ζωρζέτα Λάλη ορκιστεί βουλευτής, τότε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα μείνει και πάλι εκτός Βουλής.

Η Ζωρζέτα Λάλη ήταν στην όγδοη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος, πριν τον Στέφανο Κασσελάκη και προηγείται αυτού ως αναπληρωματική, σε περίπτωση παραίτησης του Όθωνα Ηλιόπουλου.

Η Ζωρζέττα Λάλη είναι νομικός με σπουδές στην Αθηνά και μεταπτυχιακά στο ευρωπαϊκό δίκαιο από το Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου. Με την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωσης το 1981, προσελήφθη ως στέλεχος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή οπού και εργάστηκε μέχρι το τέλος του 2016, σε τομείς όπως η κοινωνική και εργασιακή πολιτική της Ε.Ε., ελεύθερη κυκλοφορία νομικών και φυσικών προσώπων, διεθνείς εμπορικές διαπραγματεύσεις, θεσμικά θέματα της Ε.Ε. Υπήρξε μέλος του γραφείου της Επίτροπου Βάσως Παπανδρέου (1989-1992) και κατέλαβε Διευθυντικές θέσεις στις Θαλάσσιες Μεταφορές, στην Βιομηχανία (αυτοκίνητα, φάρμακα, τρόφιμα, ιατρικά μηχανήματα, καλλυντικά και βιοτεχνολογία), Καινοτομία και Ενέργεια. Από το 2011 έως Ιούνιο του 2015 ήταν υπεύθυνη για το γραφείο της Αθήνας της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα ( Τask Force for Greece ).
Υπήρξε υπότροφος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο New York University (2015-2016) και Προέδρος (2001-2004) και ΔΣ (2003-2004) της Κτηματολόγιο ΑΕ.
Είναι ειδική σύμβουλος του ΕΛΙΑΜΕΠ και μέλος του Think Tank του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ποιος στέλεχος μπλοκάρει το ενδεχόμενο εισόδου του Κασσελάκη στη Βουλή

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...