Σαββάτο
18 Μαΐου 2024

Πόλεμος πρακτόρων και ευλογημένες μπίζνες

Παρασκήνιο

Ο πόλεμος πρακτόρων που έχει ξεσπάσει στην Αλεξανδρούπολη και στο Άγιον Όρος, παραπέμπει στο Βερολίνο την εποχή του ψυχρού πολέμου.

Οι ρωσικές υπηρεσίες έχουν ενισχύσει τα κλιμάκια των πρακτόρων για να παρακολουθούν το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, το οποίο έχει εξελιχθεί σε μια από τις μεγαλύτερες αμερικανικές βάσεις.

Από την Αλεξανδρούπολη μεταφέρονται υπερσύγχρονα οπλικά συστήματα προς την Πολωνία, με προορισμό την Ουκρανία.

Γι’ αυτό οι Ρώσοι θεωρούν ζωτικής σημασίας τις πληροφορίες για το υλικό που ξεφορτώνουν τα πολεμικά πλοία του Αμερικανικού Ναυτικού.

Οι αμερικανικές υπηρεσίες έχουν μαρκάρει στην κυριολεξία τα μοναστήρια του Αγίου Όρους, γιατί έχουν διαπιστώσει ότι οι Ρώσοι πράκτορες φτάνουν στο Άγιον Όρος με ψεύτικα διαβατήρια παριστάνοντας τους μοναχούς.

Το τελευταίο διάστημα έχει σημάνει συναγερμός και στην ΕΥΠ, η οποία σε συνεργασία με την Αρχή για το Ξέπλυμα, επιχειρεί να αποκωδικοποιήσει τραπεζικούς λογαριασμούς ηγούμενων και μοναχών από τους οποίους διακινούνται τεράστια ποσά.

Το περίεργο είναι ότι οι αναλήψεις των ποσών γίνονται πάντα σε μετρητά, γεγονός που αποκαλύπτει ότι πρόκειται για μαύρα κεφάλαια προερχόμενα από τη Ρωσία, με τα οποία χρηματοδοτούνται οι οικονομικές ανάγκες του κατασκοπευτικού δικτύου.

Οι αμερικανικές υπηρεσίες παρακολουθούν επίσης μια σειρά από παράγοντες κάποιων συλλόγων ιδρυμάτων και παρεκκλησιαστικών ενώσεων στη Βόρεια Ελλάδα που συνδέονται με τον ρωσικό παράγοντα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Διευρύνει η ΝΔ την διαφορά της από το δεύτερο κόμμα, το κύμα αποσυσπείρωσης στον ΣΥΡΙΖΑ αναπτερώνει το ηθικό στο ΠΑΣΟΚ και τι θα κάνει ο Κασσελάκης με την «Αυγή» και το «Στο Κόκκινο» 

Θα συνεχίσει το μπαράζ δημοσκοπήσεων και τις επόμενες μέρες, χωρίς δραματικές ανατροπές τουλάχιστον για την διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από το δεύτερο κόμμα που όπως φαίνεται διευ...

Φόρτωση άρθρων...