Δευτέρα
27 Μαΐου 2024

«Qatargate»: Αν μιλά στα ΜΜΕ η Εύα Καϊλή απειλείται με επιστροφή στη φυλακή – Τι λένε οι δικηγόροι της

Παρασκήνιο

Ο Γκονζάλο Μπόγιε, ένας εκ των δικηγόρων της Καϊλή, ενημέρωσε σύμφωνα με το Politico με e-mail του το βράδυ της Δευτέρας τα μέλη της επιτροπής Νομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου ότι η πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής «απειλείται να σταλεί πίσω στη φυλακή, αν κάνει οποιοδήποτε σχόλιο, άμεσο ή έμμεσο, για την υπόθεσή της στα ΜΜΕ».

Δικαστική εντολή προς την Καϊλή

Στο e-mail του ο Μπόγιε επισύναψε δικαστική εντολή από την επικεφαλής της έρευνας της υπόθεσης Qatargate δικαστή Ορελί Ντεζέφ, την οποία έστειλε στις 22 Δεκεμβρίου μετά την εμφάνιση της Καϊλή σε διάφορα ΜΜΕ, μεταξύ άλλων και στο βελγικό RTL, προκειμένου να υπερασπιστεί τον εαυτό της.

Στην επιστολή της η δικαστής σημειώνει ότι η Εύα Καϊλή είναι μία από τους βασικούς υπόπτους στο σκάνδαλο Qatargate και αντιμετωπίζει προκαταρκτικές κατηγορίες για διαφθορά, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, προσθέτοντας ότι «υπάρχει όρος απαγόρευσης επαφής με τον Τύπο για οποιοδήποτε λόγο. Αυτό σχετίζεται με την τρέχουσα έρευνα, η οποία είναι… σε εξέλιξη και θα πρέπει να συνεχιστεί σε ένα γαλήνιο κλίμα».

Πρόταση για άρση της ασυλίας της Καϊλή στο Ευρωκοινοβούλιο για άλλη υπόθεση

Σήμερα Τρίτη οι ευρωβουλευτές θα ψηφίσουν επί προτάσεως για άρση της ασυλίας της Καϊλή αναφορικά με άλλη υπόθεση για φερόμενη κατάχρηση των βουλευτικών της αποζημιώσεων, σύμφωνα με την πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα.

Όπως αναφέρει το γραφείο της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, η Καϊλή κατηγορείται ότι δαπάνησε δολίως από 120.000 έως 150.000 ευρώ δημοσίου χρήματος και σε περίπτωση καταδίκης της μπορεί να της επιβληθεί ποινή κάθειρξης από πέντε έως 15 χρόνια.

Ειδικότερα η Καϊλή κατηγορείται για την παράλειψη διαπιστευμένης κοινοβουλευτικού βοηθού της να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της ως προς το να είναι παρούσα στον τόπο εργασίας της μεταξύ 28 Σεπτεμβρίου 2015 και 2 Ιουλίου 2019, ώστε να ασκήσει τα εργασιακά καθήκοντά της.

Ακόμα κατηγορείται για αξιώσεις δαπανών και αποζημιώσεων που έλαβε η ίδια για αποστολές που δεν πραγματοποιήθηκαν από τέσσερις βοηθούς της από το 2014 ως το 2020 καθώς και για την καταβολή μέρους του μισθού/αποστολής ενός βοηθού της που έλαβε η ίδια, κατόπιν αιτήματός της, για το διάστημα 28 Σεπτεμβρίου 2015 έως 2 Ιουλίου 2019.

Η προσπάθεια της Καϊλή να απορριφθεί η υπόθεση από το Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέτυχε τον περασμένο μήνα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κωνσταντοπούλου: Με ανθρώπους που έχουν παραβιάσει τη λαϊκή ετυμηγορία, δε συζητάμε

Για το ενδεχόμενο το κόμμα της να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, μετά το κάλεσμα του Στ. Κασσελάκη, κλήθηκε να απαντήσει η Ζωή Κωνσταντοπούλου η πρόεδρος του κόμματος «Πλεύση Ελευθερία...

Φόρτωση άρθρων...