Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Πολιτική απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη η περαιτέρω στήριξη των αδυνάτων

Παρασκήνιο

Την ώρα που η κλεψύδρα των εθνικών εκλογών αρχίζει να αδειάζει και το ενδεχόμενο της επίσπευσης των διαδικασιών είναι ορατό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνει αποφασισμένος να συνεχίσει τις πολιτικές στήριξης των πολιτών που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

Σε μία κρίσιμη χρονική συγκυρία που η ακρίβεια και η αύξηση των τιμών στα καύσιμα και σε βασικά είδη προκαλούν μεγάλο πονοκέφαλο και έντονη πίεση σε ένα μεγάλο ποσοστό των νοικοκυριών, οι κινήσεις ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής που δημιουργούν ανάχωμα στα φαινόμενα αυτά και στο λαϊκισμό κρίνονται επιβεβλημένες, καθώς η καθημερινότητα αναμένεται να κρίνει σε μεγάλο βαθμό και το εκλογικό αποτέλεσμα.

Οι επιτελείς της Νέας Δημοκρατίας κινούνται στη βάση ενός οδικού χάρτη με φόντο τις επαναληπτικές εκλογές που θα κρίνουν τα πάντα, αν δηλαδή το κυβερνών κόμμα καταφέρει για δεύτερη συνεχόμενη τετραετία να πετύχει την αυτοδυναμία. Οι καλοκαιρινοί μήνες δεν αφήνουν περιθώρια για ραστώνη και εφησυχασμό, γι’ αυτό και το επόμενο διάστημα λαμβάνουν σάρκα και οστά πρωτοβουλίες που δίνουν ανάσα στην κοινωνία.

Ξεχωρίζει εκείνη της καταβολής ποσού έως 600 ευρώ για τους καταναλωτές που είδαν φουσκωμένους τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος το περασμένο  εξάμηνο, ενώ έπεται το fuel pass στα τέλη του Ιουλίου για τους κατόχους ΙΧ με αυξημένη επιδότηση σε σχέση με την προηγούμενη φορά.

Το στοιχείο όμως που προκαλεί μεγαλύτερη αισιοδοξία είναι η επίτευξη των στόχων στην οικονομία. Η Ελλάδα έφυγε πλέον από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας που βρισκόταν για δώδεκα περίπου χρόνια, ενώ η ένταξη της χώρας σε επενδυτική βαθμίδα θα δώσει νέα δυναμική την επόμενη μέρα.

Βασικός στόχος του πρωθυπουργικού γραφείου είναι η αξιοποίηση του όποιου δημοσιονομικού χώρου για στοχευμένες πολιτικές με κοινωνικό πρόσημο.

Ο πρωθυπουργός έχει αποφασίσει να παίξει δυνατά σ' αυτό το πεδίο των μη προνομιούχων, εκεί που άλλοτε κυριαρχούσε η Αριστερά, χωρίς να παραχωρεί την κοινωνική ευαισθησία στο ΣΥΡΙΖΑ και στον κ. Τσίπρα. Η αποτελεσματικότητα που θα επιδείξει η Κυβέρνηση στη διαχείριση των προβλημάτων που ανέκυψαν από την ενεργειακή κρίση αναμένεται να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό και το κλίμα στο δύσβατο δρόμο προς τις εθνικές εκλογές.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τα «μαζεύει» κατόπιν εορτής ο Νίκος Παππάς: Δεν υπήρξε προσυνεννόηση για την πρόταση δυσπιστίας

Προσπάθεια να μαζέψει τις χθεσινές του δηλώσεις περί προσυνεννόησης μεταξύ των κομμάτων, πριν την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ κατά της κυβέρνησης, έκανε σήμερα ο βουλε...

Κόντρες και αψιμαχίες για τα Τέμπη – Η Κυβέρνηση αμύνεται, η Αντιπολίτευση επιτίθεται

Τεταμένο είναι το κλίμα στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση για την Πρότασης Δυσπιστίας που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ κατά της Κυβέρνησης. Υπουργοί και βουλευτές της Κυβέρνησης κοντράρο...

Φόρτωση άρθρων...