Παρασκευή
17 Μαΐου 2024

Πώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους βγήκε από αριστερά - Κινήσεις ματ για τον κόσμο της εργασίας

Άγχος και εκνευρισμό στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ έχουν προκαλέσει οι κινήσεις στήριξης των εργαζομένων που υλοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης εν μέσω έντονων αναταράξεων λόγω της πανδημίας και στην παρούσα φάση της ενεργειακής κρίσης και του υψηλού πληθωρισμού.

Το τελευταίο παράδειγμα που εντάσσεται στο δίχτυ κοινωνικής προστασίας της Κυβέρνησης είναι η αύξηση του κατώτατου μισθού που τίθεται σε εφαρμογή από σήμερα και δίνει ανάσα στα χαμηλότερα εισοδήματα.

Η επιλογή αυτή για όλους όσοι έχουν παρακολουθήσει τη στρατηγική Μητσοτάκη στη διάρκεια της πρώτης τετραετίας δεν αποτελεί έκπληξη, διότι ο ίδιος και οι συνεργάτες του επένδυσαν πολλά στην ενίσχυση του φιλολαϊκού προφίλ της παράταξης που ενισχύει τις σχέσεις εμπιστοσύνης με την κοινωνία και δημιουργεί ένα σοβαρό ανάχωμα στην διείσδυση της αριστεράς, σε ακροατήρια που παραδοσιακά αποτελούσαν το βασικό κορμό της εκλογικής της βάσης.

Αυτό εξάλλου που έπραξαν και στα χρόνια της αντιπολίτευσης απέφερε καρπούς, καθώς βοήθησε σημαντικά στο να διευρύνει την επιρροή και στις λαϊκές συνοικίες του λεκανοπεδίου και της περιφέρειας και να καταγράψει μετά από αρκετά χρόνια το 40% που τους διασφάλισε την αυτοδυναμία.

Ιχνηλατώντας κανείς τις δράσεις της σημερινής κυβέρνησης με κοινωνικό πρόσημο από το καλοκαίρι του 2019 και έπειτα μπορεί να σταθεί στα εξής σημεία:

  • Στη σημαντική μείωση της ανεργίας.
  • Στο νόμο για την προστασία της εργασίας.
  • Στον τριπλασιασμό των επιδοτούμενων θέσεων εργασίας.     
  • Στο project «πρώτο ένσημο» που επιδοτεί τις θέσεις εργασίας για τους νέους εργαζόμενους
  • Στο νόμο «ξανά δουλειά».
  • Στην εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας,
  • αλλά και στο πρόγραμμα «νταντάδες της γειτονιάς» που δίνει ανάσα σε χιλιάδες εργαζόμενα ζευγάρια.

Η πολιτική βούληση της Κυβέρνησης για τις λεγόμενες «φιλολαϊκές» πολιτικές, της δίνει σαφώς ένα πλεονέκτημα για τις δύσκολες εκλογικές μάχες που έχει μπροστά της, ενώ όσο το επιτρέπουν τα δημόσια οικονομικά, τόσο θα ενισχύει με στοχευμένα μέτρα τις κοινωνικές δομές και το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Δυσφορία του Μεγάρου Μαξίμου για την ΕΡΤ και την Eurovision, επίσκεψη στην Βόρειο ‘Ηπειρο ετοιμάζει ο πρωθυπουργός, και οι συμβουλές του Φώτη Κουβέλη στον Κασσελάκη

Μπορεί να μην κάνανε και… πάρτι στο Μαξίμου μετά την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Τουρκία, η αποτίμηση όμως είναι αντικειμενικά θετική. Κυρίως γιατί τέτοιες συναντήσει...

Γιώργος Αυτιάς: Θα έχει διπλάσιους σταυρούς από τον δεύτερο υποψήφιο ευρωβουλευτή

Ένα φαινόμενο που πολύ δύσκολα θα παρατηρηθεί σε άλλο κόμμα θα καταγραφεί το βράδυ των ευρωεκλογών. Από τις ενδείξεις που υπάρχουν στους ψηφοφόρους της ΝΔ αλλά και από τις σοβαρές ...

Φόρτωση άρθρων...