Τετάρτη
01 Μαΐου 2024

Πώς στήνουν ...παγίδα στον Κασσελάκη οι αντίπαλοι του, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ θυμίζει «Τιτανικό»

Παρασκήνιο

Στον ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να συνέλθουν μετά την ξεφτίλα του τετραήμερου συνεδρίου, που δεν πρέπει να έχει προηγούμενο σε ολόκληρο τον πλανήτη, μετά τα όσα συνέβησαν!

Ο Κασσελάκης νομίζει ότι έχει πάρει εντολή να πάει στις εθνικές εκλογές του 2027 και να γίνει... πρωθυπουργός, έχοντας δημοφιλία 10% και καταλληλότητα για πρωθυπουργός στο  6%-7%! Δηλαδή, ούτε οι δικοί του δεν πιστεύουν ότι μπορεί να αντιμετωπίσει τον... Ανδρουλάκη, γιατί η σύγκριση μόνο σε επίπεδο δεύτερης θέσης μπορεί να γίνει.

Από την άλλη πλευρά, η Γεροβασίλη, ως μπροστινή του Τσίπρα και όλων των υπολοίπων, επισημαίνει ότι δεν έχει αποσύρει την υποψηφιότητα της και προφανώς περιμένει τις Ευρωεκλογές για να βγάλει το... άχτι της. Όσο για τους «κερδισμένους» Φάμελλο, Παππά και Πολάκη, είναι να απορεί κάποιος αν θεωρεί ότι αυτοί οι τρεις διασώθηκαν από τον «Τιτανικό» του ΣΥΡΙΖΑ.

Γράφει ο Λουκάς Γεωργιάδης

Ο Τσίπρας, φαίνεται ότι είναι ο μεγάλος χαμένος της ιστορίας, καθώς ζήτησε εκλογές, προκάλεσε θόρυβο και τελικώς έφαγε... πόρτα. Εκεί είναι και το σημείο καμπής σε σχέση με την από δω και πέρα συμπεριφορά του πρώην πρωθυπουργού και αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ. Ξέρει ότι ο Κασσελάκης θα τον έχει... γραμμένο από δω και πέρα, μετά την κίνηση που έκανε ο Τσίπρας στο συνέδριο. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα που έχει κοπεί στα δύο και συνεχίζει... ακάθεκτος την πορεία του προς χαμηλότερα επίπεδα.

Οι Ευρωεκλογές αποτελούν ένα μεγάλο τεστ για τον Κασσελάκη, ο οποίος έχει αποφασίσει ότι θα (επαν)ιδρύσει ένα... ιδιωτικής χρήσεως κόμμα. Ο Τσίπρας δεν ξεχνά, είναι άφιλος και εκδικητικός. 

Ο Κασσελάκης βλέπει ότι θα πάθει κάζο στις Ευρωεκλογές, αλλά δεν το βάζει κάτω. Είναι σε ένα δικό του κόσμο και πιστεύει ότι θα προσελκύσει κόσμο, την ίδια στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει για τα καλά τον κατήφορο. 

Πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα, ο Κασσελάκης πιστεύει ότι μπορεί να αποσπάσει διψήφιο ποσοστό στις Ευρωεκλογές και να οριοθετήσει το ποσοστό αυτό ως ελάχιστη βάση... εισαγωγής στο πολιτικό παίγνιο. Όμως, όσοι θέλουν να ξεπλύνουν την ντροπή του συνεδρίου, μπορούν να ακολουθήσουν άλλα... κόλπα για να πετύχουν τον σκοπό τους.

Οι νέοι συσχετισμοί δυνάμεων και ο αλληλοσπαραγμός εκ των πραγμάτων έχει οδηγήσει σε «ξεφούσκωμα» των «μετοχών» του Τσίπρα και όσων έχουν συνασπιστεί γύρω από αυτόν. Παρά τα όσα λέγονται, ο Αλέξης έχει γύρω του πολύ κόσμο επιρροής του, τόσο στο κόμμα όσο και στην κοινωνία. Τι τον συμφέρει να πράξει στις Ευρωεκλογές μαζί με τους υπόλοιπους συντρόφους του; Απλά να δώσει γραμμή προς τους ψηφοφόρους για να «κοντύνει» ο Κασσελάκης. Αυτό μπορεί να γίνει με δύο τρόπους. 

Ο ένας αφορά μια γενικευμένη αποχή από τις Ευρωεκλογές, η οποία θα αποτελέσει... καταδίκη για τον Κασσελάκη. Υπάρχει όμως και η επιλογή της... προσεκτικής μετατόπισης μερίδας ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, προς τη Νέα Αριστερά! Η τελευταία κίνηση είναι σίγουρο ότι θα πονέσει τόσο πολύ, που η επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ, θα μοιάζει με... κόλαση!

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κραουνάκης σε Κασσελάκη: Δώσε airbnb εσύ την Κουμουνδούρου να βγάλουμε κάνα μεροκάματο

Την τελευταία μουσική παράσταση του Σταμάτη Κραουνάκη για την τρέχουσα σεζόν παρακολούθησε προχθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης με το σύζυγό του,...

Ποιους «σταυρώνει» ο Κασσελάκης

Παρότι υποτίθεται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης παρακολουθεί τα πράγματα και τον διαγκωνισμό των υποψηφίων για τις Ευρωεκλογές από... απόσταση, κάθε άλλο παρά αμέτοχος είναι. Αντιθέτως...

Γιατί αποφεύγει τις εμφανίσεις η Δούρου;

Η σιωπή της Ρένας Δούρου σχολιάζεται ποικιλοτρόπως από συντρόφους της στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς παρότι κορυφαίο στέλεχος, αποφεύγει όλες τις δημόσιες δυσκολίες: τα πρωινάδικα, τις αντιπαρ...

Φόρτωση άρθρων...