Με ενδιαφέρον εξετάζουν τα επιτελεία των υποψήφιων για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Metron Analysis για το Βήμα της Κυριακής.

Συγκεκριμένα, από το επιτελείο του Νίκου Ανδρουλάκη κρατούν χαμηλούς τόνους κι επιμένουν στην ανάγκη ενωτικού πνεύματος απ’ όλους τους υποψηφίους, ώστε να κεφαλαιοποιηθεί η σημαντική άνοδος της Παράταξης στις δημοσκοπήσεις τη στιγμή που Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζουν σημαντική κάμψη.

Όσον αφορά τα ευρήματα της συγκεκριμένης έρευνας, οι συνεργάτες του ευρωβουλευτή αναδεικνύουν το γεγονός ότι σε σε όλες τις επιμέρους ομάδες πιθανών ψηφοφόρων, ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι πρώτος σε δημοφιλία, ενώ επικρατεί με μεγάλη διαφορά σε όλους τους συνδυασμούς υποψηφίων Β γύρου. Κι αυτό συμβαίνει, όπως υπογραμμίζουν, παρά το γεγονός ότι έχει μικρότερη προβολή στα ΜΜΕ από τους δύο βασικούς του ανταγωνιστές, κάτι που δείχνει ότι η βάση της παράταξης στρέφεται αυθόρμητα προς αυτόν.

Την ίδια ώρα, εκτιμούν ότι στον Β’ γύρο η διαφορά υπέρ του Νίκου Ανδρουλάκη «μεγαλώνει δείχνει την ευρεία απήχηση της υποψηφιότητας του, ενώ και η άνοδος του Κινήματος Αλλαγής στις δημοσκοπήσεις δικαιώνει την επιλογή του μιλάει για φυγή προς τα μπρος και όχι για ανακίνηση ζητημάτων του χθες».