Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Που το πάει ο Ερντογάν; Τραβούν διαρκώς το σχοινί οι Τούρκοι αξιωματούχοι

Έντονη ανησυχία στους διπλωματικούς κύκλους της Αθήνας προκαλεί η ακατάπαυστη επιθετική ρητορική της Τουρκίας κατά της χώρας. Στην Κυβέρνηση βρίσκονται σε διαρκή εγρήγορση, ενώ κορυφαία στελέχη δεν αποκλείουν ακόμη και ακραία ενδεχόμενα πίσω από την κλιμάκωση της έντασης. 

Είναι σαφές πως η απέναντι πλευρά έχει εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα  βάλει με τη συμπεριφορά της ταφόπλακα στην προοπτική διαλόγου μεταξύ των δύο γειτόνων, ενώ πλέον οι σχετικές αναλύσεις έχουν πάει ένα βήμα παραπέρα, μετά από τις τελευταίες κινήσεις του κ. Ερντογάν και των συνεργατών του. 

Μπροστά στην προώθηση των σχεδίων αναθεωρητισμού, η Άγκυρα αγνοεί σαφώς κάθε έννοια διεθνούς δικαίου και σχέσεων καλής γειτονίας, ενώ γίνεται σαφές πως το καθεστώς του Τούρκου Προέδρου γράφει στα παλιά του τα παπούτσια τη βορειοατλαντική συμμαχία και το κλίμα συνεργασίας και αλληλεγγύης που υποτίθεται πως την διέπει. 

Αυτό θα έπρεπε να είχε προκαλέσει την αντίδραση των γνωστών ισαποστάκηδων του ΝΑΤΟ που αδυνατούν ή ακόμη χειρότερα δεν θέλουν να εμπλακούν σε μια χρόνια διένεξη που πυροδοτείται αποκλειστικά από τις ακραίες εμμονές της Τουρκίας να παριστάνει την ηγέτιδα δύναμη της περιοχής. 

Η αναβάθμιση της Ελλάδας σε γεωπολιτικό, διπλωματικό και οικονομικό επίπεδο τα τελευταία χρόνια, έχει ανεβάσει το θερμόμετρο στο βαθύ κράτος της Άγκυρας, ενώ η αμυντική θωράκιση της Αθήνας αλλάζει άρδην τους συσχετισμούς δυνάμεων στο Αιγαίο. 

Την ίδια ώρα, το άνοιγμα του Ερντογάν στη Ρωσία και σε άλλους ακραίους κύκλους της Ασίας επιβάλλει την άμεση αντίδραση της Δύσης, καθώς πρέπει ο ίδιος να ξεκαθαρίσει με ποιους τελικά θέλει να πορευτεί. 

Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, η τουρκική διπλωματία προσπαθεί να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τις δηλώσεις μουσουλμάνων βουλευτών της Θράκης που συνεχίζουν ατάραχοι το αφήγημα περί «τουρκικής» μειονότητας. 

Κι εδώ τίθεται ένα σημαντικό θέμα για τα ελληνικά πολιτικά κόμματα, δεδομένων των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της περιοχής. 

Είναι σαφώς επιβεβλημένη η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση της μουσουλμανικής μειονότητας, αλλά τα πρόσωπα που παίρνουν πράσινο φως για τα ψηφοδέλτια πρέπει πρωτίστως να υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον και τα δικαιώματα της θρησκευτικής μειονότητας και όχι τα βρώμικα σχέδια του τουρκικού προξενείου και των διάφορων εγκάθετων που βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία και επιχειρούν σε κάθε ευκαιρία να δημιουργήσουν κλίμα εις βάρος της Ελλάδας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η Ελεονώρα Μελέτη μίλησε για όλα στον Νίκο Χατζηνικολάου: Γιατί θέλω να εκλεγώ ευρωβουλευτής της ΝΔ

Ο Νίκος Χατζηνικολάου φιλοξένησε στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» την Ελεονώρα Μελέτη. Η Ελεονώρα Μελέτη τόνισε αρχικά πως έχει τη στήριξη του άνδρα της και ότι αποφάσισαν από κοιν...

Παραμένει πιστή στον αγώνα

Μπορεί ο φόβος για την κατακραυγή και η εντεινόμενη δυσπιστία για την λειτουργία των θεσμών στην Ελλάδα να μην άφησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη κανένα περιθώριο να επιτρέψει στην Άννα ...

Σε δίκη τον Ιούνιο οι βουλευτές των «Σπαρτιατών» και ο Κασιδιάρης για εξαπάτηση εκλογέων

Στο εδώλιο του δικαστηρίου θα καθίσουν στις 19 Ιουνίου οι βουλευτές που εξελέγησαν με το κόμμα των «Σπαρτιατών», όπως και ο έγκλειστος για την εγκληματική οργάνωση «Χρυσή Αυγή», Ηλ...

Φόρτωση άρθρων...