Τετάρτη
15 Μαΐου 2024

Πουλήθηκε το σπίτι του Κωνσταντίνου και της Μαρίκας Μητσοτάκη στη Γλυφάδα

Την απόφαση να πωληθεί το ιστορικό σπίτι του Κωνσταντίνου και της Μαρίκας Μητσοτάκη στη Γλυφάδα πήρε η οικογένεια. Τα τέσσερα παιδιά του Κωνσταντίνου και της Μαρίκας Μητσοτάκη, Ντόρα, Κατερίνα, Αλεξάνδρα και Κυριάκος, αποφάσισαν να πουλήσουν τον εν λόγω χώρο που διέμενε η Ντόρα Μπακογιάννη έξι μήνες τον χρόνο και άνηκε στα τέσσερα αδέλφια εξ αδιαιρέτου.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», ο αγοραστής του σπιτιού είναι Ισραηλινός, η απόφαση ελήφθη προ εβδομάδων και η πώληση έχει ήδη ολοκληρωθεί. 

Το σπίτι είναι «ιστορικό» μιας και έχει συνδεθεί με την παρουσία πολλών ιστορικών προσωπικοτήτων.

Το συγκεκριμένο σπίτι ανήκε στην οικογένεια της Μαρίκας Μητσοτάκη από τις αρχές του 1900 και έχει συναισθηματική αξία που κατέστησε δύσκολη την απόφαση να πωληθεί. 

Το διπλανό σπίτι, που ανήκε επίσης στην οικογένεια της Μαρίκας, είχε πουληθεί κάποτε στον Αριστοτέλη Ωνάση και αποτέλεσε το ησυχαστήριο του Έλληνα κροίσου μέχρι τις τελευταίες ώρες πριν την αναχώρησή του για το εξωτερικό.

Το σπίτι της οικογένειας Μητσοτάκη φιλοξένησε αρκετά γλέντια μετά από τους γάμους τους, που γίνονταν συνήθως στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου στο Γκολφ της Γλυφάδας. 

Η δημοσιογράφος Έλενα Μπίστικα θυμάται τον γάμο της τρίτης κόρης του Μητσοτάκη, της Κατερίνας: «Η συνέχεια στο πατρικό σπίτι της Μαρίκας στη Γλυφάδα, με όλα τα τραπέζια φωτισμένα με κεριά και λευκά λουλούδια, στρωμένα για το φαγοπότι που ακολούθησε -πραγματικά Κρητικό-, στην αφθονία και στην ποιότητα, αν και υπήρχε και Κινέζικο και Ιταλικό και γύρος στους μπουφέδες, με το γαμοπίλαφο, το παραδοσιακό πιάτο του γάμου, να σερβίρεται ζεστό στα τραπέζια! – Μα, πού τους βρίσκετε τους ψηλούς γαμπρούς;, ρώτησε με οικειότητα φίλη τους. Πρώτα τον Ισίδωρο Κούβελο, πιο ψηλό από την Ντόρα, και τώρα τον Απόστολο. – Εγώ έκανα την αρχή, είπε η κυρία Μαρίκα. Πήρα τον «Ψηλό» (σ.σ. Κωνσταντίνο Μητσοτάκη), και ιδού η συνέχεια!»

Όμως, αυτό το σπίτι εκτός από γλέντια και χαρές, είχε και λύπες. Το σπίτι της Γλυφάδας αποτέλεσε φυλακή για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε στις 4 Μαρτίου 1968, όταν η οικογένεια Μητσοτάκη ήταν ήδη σε κατ’ οίκον κράτηση στη Γλυφάδα μετά την εκδήλωση του στρατιωτικού πραξικοπήματος το 1967. 

Το δεκαπεντάυγουστο του 1968, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, μέσα στη μαύρη νύχτα, δραπετεύει από τη Ραφήνα με το βενζινοκίνητο σκάφος «Σωτηρία» (το οποίο αρχικά είχε αγοράσει ένας φίλος του Ανδρέα Παπανδρέου για εκείνον, αλλά τελικώς ο Ανδρέας ταξίδεψε με κανονικό διαβατήριο).

 Πουλήθηκε το σπίτι του Κωνσταντίνου και της Μαρίκας Μητσοτάκη στην Γλυφάδα

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η τελευταία εικόνα των κυλιόμενων δημοσκοπήσεων 28 μέρες πριν τις κάλπες, γιατί στο ΠΑΣΟΚ πιστεύουν πως τελικά θα τερματίσουν δεύτεροι και πως ο Κασσελάκης θα «καθαρίσει» τον Πολάκη 

Χαμηλά κρατά το Μέγαρο Μαξίμου τον πήχη των μεσοπρόθεσμων προσδοκιών, μετά την χθεσινή συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν. Το κλίμα πάντως τόσο στις κατ ιδίαν επαφές των δύο ηγετών όσο...

Συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν: Προσκεκλημένος στο δείπνο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Σε μία πρόσκληση που αποτελεί έκπληξη προχώρησε η τουρκική προεδρία για το δείπνο του Έλληνα Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυ...

Κόντρα Ντόρας Μπακογιάννη – ΣΥΡΙΖΑ για τη Βόρεια Μακεδονία: «Εμείς δεν είμαστε ρεμπεσκέδες»

Καυστική κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέφανου Κασσελάκη ήταν η Ντόρα Μπακογιάννη σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, με αφορμή την πρόκληση της Βόρειας Μακεδονί...

Φόρτωση άρθρων...