Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Ψηλά στην κυβερνητική ατζέντα ασφάλεια και δημόσια τάξη

Σε πρώτο πλάνο βάζει τα θέματα της ασφάλειας και της δημόσιας τάξης η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, τα οποία χτυπούν στο μαλακό υπογάστριο τους νοικοκυραίους, αλλά και τους μετριοπαθείς πολίτες της χώρας.

Δεν πρόκειται ουσιαστικά για δεξιά ατζέντα αλλά για την "επανάσταση του αυτονόητου", όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν κυβερνητικά στελέχη, τα οποία στηρίζουν με θέρμη τις εν λόγω πολιτικές.

Το αρμόδιο υπουργείο έχει βάλει ξανά μπροστά τις επιχειρήσεις - σκούπα στο κέντρο της Αθήνας και όχι μόνο, επιδεικνύοντας μηδενική ανοχή στα φαινόμενα παραβατικότητας που καταγράφονται μέσα στον αστικό ιστό, βάζοντας ένα τέλος στα κρούσματα λαθρεμπορίου, διακίνησης ναρκωτικών και άλλων παράνομων δραστηριοτήτων.

Την ίδια ώρα προχωρά με γρήγορους ρυθμούς η εκπαίδευση των νέων στελεχών της πανεπιστημιακής αστυνομίας, μια πρωτοβουλία που δέχτηκε πολλές επικρίσεις από την αντιπολίτευση, αλλά θεωρείται από ένα μεγάλο κομμάτι της κοινής γνώμης, ως τομή για την αλλαγή της εικόνας των δημόσιων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της χώρας που λειτουργούσαν ως οχυρά μπαχαλάκηδων και άλλων φασίζουσας νοοτροπίας ταραχοποιών, οι οποίοι έβαζαν προσκόμματα στην ομαλή τους λειτουργία.

Η απρόσκοπτη λειτουργία της πανεπιστημιακής αστυνομίας αποτελεί ένα προσωπικό στοίχημα για τον Πρωθυπουργό που έβαλε στην άκρη το πολιτικό κόστος και προχώρησε σε μία ριζοσπαστική κίνηση αποκατάστασης της κανονικότητας στα πανεπιστήμια, μετά από πολλές δεκαετίες επικράτησης νοοτροπιών και πρακτικών που δεν συνάδουν με το προφίλ μιας σύγχρονης ευρωπαϊκής χώρας.

Εκτός των άλλων, η Κυβέρνηση προχωρά αθόρυβα αλλά μεθοδικά και αποτελεσματικά, το σχέδιο της για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας, υλοποιώντας μέτρα που περιορίζουν τη δράση των κουκουλοφόρων των γηπέδων και προστατεύουν την ανθρώπινη ζωή μέσα και έξω από τους αγωνιστικούς χώρους.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Παραμένει πιστή στον αγώνα

Μπορεί ο φόβος για την κατακραυγή και η εντεινόμενη δυσπιστία για την λειτουργία των θεσμών στην Ελλάδα να μην άφησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη κανένα περιθώριο να επιτρέψει στην Άννα ...

Γεωργιάδης για Καλλιάνο: Εγώ ως υπουργός Υγείας δεν παρεμβαίνω στα κρεβάτια της ΜΕΘ

Για την υπόθεση του θανάτου του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου μίλησε μεταξύ άλλων ο Άδωνις Γεωργιάδης. «Θερμά συλλυπητήρια, ένας άνθρωπος έφυγε, ένας πατέρας έφυγε. Έχει κατατεθεί...

Φόρτωση άρθρων...