Σαββάτο
21 Σεπτεμβρίου 2024

Qatargate: «Δωρεά» 50.000 στον επικεφαλής των συνδικάτων από τον Παντσέρι

Τη δωρεά ύψους 50.000 ευρώ παραδέχτηκε ότι πήρε ο Λούκα Βινσεντίνι, γενικός γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων από τη ΜΚΟ του Αντόνιο Παντσέρι. Η δωρεά αυτή πλέον επιβεβαιώνει τη σχέση Παντσέρι και Βισεντίνι διευρύνοντας έτσι τη λίστα των υπόπτων για το σκάνδαλο του Κατάρ στο οποίο εμπλέκεται η ευρωβουλευτής, Εύα Καϊλή.

Σημειώνεται πως η Εύα Καϊλή παραμένει προφυλακισμένη και αναμένεται να καταθέσει την Πέμπτη για το σκάνδαλο του Κατάρ. Την ίδια ώρα, οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες, με την ιστοσελίδα Politico να αναφέρει πως ο Λούκα Βισεντίνι, κορυφαίο στέλεχος των συνδικαλιστικών οργανώσεων, παραδέχθηκε πως έχει λάβει χρήματα από τον Παντσέρι.

Ο ίδιος είπε πως έλαβε χρήματα ως δωρεά από τη ΜΚΟ του Αντόνιο Παντσέρι, την «Fight Impunity». «Δεν μου ζήτησαν, ούτε ζήτησα τίποτα ως αντάλλαγμα για τα χρήματα και δεν τέθηκε κανένας όρος για αυτή τη δωρεά» είπε ο Βινσεντίνι λέγοντας πως τα χρήματα αυτά χρησιμοποιήθηκαν στην καμπάνια της ITUC.

Ο ίδιος ο Βινσεντίνι αρχικά είχε κρατηθεί από τις αρχές αλλά αφέθηκε ελεύθερος στις 11 Δεκεμβρίου, μάλιστα ο ίδιος παραιτήθηκε από τη θέση του γενικού γραμματέα του ITUC. Το δημοσίευμα σημειώνει πως ο οργανισμός έλαβε μια σχετικά ήπια στάση απέναντι σε όσα συνέβησαν στο Κατάρ.

«Ό,τι έκανα, έγινε με καλή πίστη», ανέφερε ο Λούκα Βισεντίνι. «Η συμμετοχή σε αυτήν την έρευνα ήταν ένα σοκ για εμένα και την οικογένειά μου και θα κάνω ό,τι είναι απαραίτητο για να ξεκαθαρίσω την κατάσταση και να αποδείξω την αθωότητά μου».

Αξίζει να σημειωθεί, πως η «Le Soir» με χθεσινό δημοσίευμα παρουσιάζει ως άνθρωπο «κλειδί» τον υπουργό Εργασίας του Κατάρ, Αλί Μπεν Σαμίχ Αλ Μαρί, ο οποίος βρίσκεται σε αυτή τη θέση από τον Οκτώβριο του 2021 και φέρεται να είχε στενή επαφή με το Ευρωκοινοβούλιο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η χιουμοριστική ανάρτηση του Παπαστεργίου – Η φωτογραφία που πάντα ήθελε να βγάλει

Μια φωτογραφία που πάντα ήθελε να βγάλει έβγαλε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στα εγκαίνια της Δημοτικής Βιβλιοθήκης σ...

ΣΥΡΙΖΑ: Διχασμένος και στη Διάσκεψη των Προέδρων

Ακόμα και στη Διάσκεψη Προέδρων στη Βουλή εμφανίστηκε διχασμένος ο ΣΥΡΙΖΑ. Αφορμή αυτή τη φορά στάθηκε ο ορισμός νέου επικεφαλής στον Συνήγορο του Πολίτη. Πληροφορίες αναφέρουν ...

Φόρτωση άρθρων...