Τετάρτη
24 Απριλίου 2024

Qatargate: Οι Bέλγοι απαγόρευσαν στην Καϊλή να βλέπει το παιδί της ακόμα και μέσω Skype

Παρασκήνιο

Αρνητική ήταν η απάντηση των βελγικών Αρχών στο διπλό αίτημα της Εύας Καϊλή να βλέπει το παιδί της. 

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής, η οποία εμπλέκεται στο Qatargate ζήτησε να συναντά τη μικρή κάποιες μέρες μέσα στην φυλακή ή να την βλέπει μέσω Skype όσο βρίσκεται με τον παππού της. 

Ωστόσο, και τα δυο αιτήματα απορρίφθηκαν, σύμφωνα με τον δικηγόρο της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μιχάλη Δημητρακόπουλο.

Η άρνηση έφερε το ξέσπασμα της Εύας Καϊλή μέσα απο το κελί της. Όπως μετέδωσε το Star, η Εύα Καϊλή ανέφερε στον συνήγορό της: «Βασανίζομαι. Είναι άδικο αυτό. Δεν αντέχω. Καταρρέω. Τι τους φταίει η μικρή και την κρατάνε μακριά μου».

«Χρησιμοποιούν το παιδί για να «σπάσει» η Εύα Καϊλή»

Η πλευρά της Εύας Καϊλη υποστηρίζει ότι χρησιμοποιούν το παιδί ως μέσο πίεσης για να «σπάσει» η πρώην ευρωβουλευτής. Όπως τονίζουν, είναι χαρακτηριστικό ότι δεν δόθηκε στους συνηγόρους της το σκεπτικό της απόρριψης.

Θεωρούν πως οι Αρχές ζητούν ομολογία από την Εύα Καϊλη για να της επιτρέψουν να δει τη μικρή.

Από την άλλη μεριά, νομικοί στις Βρυξέλλες λένε ότι είναι αυστηρός ο εσωτερικός κανονισμός στις φυλακές. 

Περίπου 20.000 παιδιά έχουν γονείς στις φυλακές και απαιτούνται δύο ψυχολόγοι και ένας σωφρονιστικός υπάλληλος να είναι παρόντες. Τώρα αρκετοί είναι σε άδεια, και επιστρέφουν τη Δευτέρα.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Συνελήφθη για κατασκοπεία μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου – Κατηγορίες ότι έδινε πληροφορίες στην Κίνα

Η γερμανική αστυνομία συνέλαβε έναν βοηθό του ακροδεξιού κόμματος AfD που εργάζεται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την κατηγορία ότι έκανε κατασκοπεία υπέρ της Κίνας. Ο υπάλληλος...

Φόρτωση άρθρων...