Τετάρτη
06 Δεκεμβρίου 2023

Ράμμος: Έστειλε απόρρητη επιστολή στους πολιτικούς αρχηγούς, τον Πρόεδρο της Βουλής και τον υπουργό Δικαιοσύνης

Απόρρητη επιστολή στον Πρωθυπουργό, στον Πρόεδρο της Βουλής, τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων και τον υπουργό Δικαιοσύνης απέστειλε ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, Χρήστος Ράμμος.

Ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ προχώρησε στην παραπάνω επιστολή, σε συνέχεια του σχετικού αιτήματος που είχε καταθέσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, τον περασμένο Δεκέμβριο.  

Η επιστολή η οποία εστάλη και στον υπουργό Δικαιοσύνης έρχεται στο πλαίσιο του πρόσφατα ψηφισμένου νόμου για τη λειτουργία της ΕΥΠ, όπου στο άρθρο 8 παρ. 6 του ν. 5002/2022 προβλέπεται ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ να «ενημερώνει για θέματα άρσεων απορρήτου επικοινωνιών τον πρόεδρο της Βουλής, τους αρχηγούς των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή και τον υπουργό Δικαιοσύνης».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η επιστολή του Χρήστου Ράμμου δεν περιλαμβάνει ονόματα, επισημαίνει ωστόσο ότι από την έρευνά του προέκυψαν στοιχεία για νόμιμες επισυνδέσεις. 

H ΑΔΑΕ πραγματοποίησε το προηγούμενο διάστημα έλεγχο τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους προκειμένου να διαπιστώσει εάν κατά το παρελθόν έχουν εκδοθεί διατάξεις άρσεως απορρήτου των επικοινωνιών. 

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε έπειτα από αίτημα του Αλέξη Τσίπρα που ζήτησε να μάθει - γενικά στην αρχή - αν παρακολουθούνται πολιτικοί, στρατιωτικοί και δημοσιογράφοι ενώ μετά από συνεννόηση με την ΑΔΑΕ προσάρμοσε το αίτημά του σε λίστα συγκεκριμένων προσώπων. 
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Βουλή: Την εξαίρεση της Κωνσταντοπούλου από την Eξεταστική των Τεμπών αποφάσισε η πλειοψηφία της Eπιτροπής

Την εξαίρεση της Ζωής Κωνσταντοπούλου από τις εργασίες της Eξεταστικής για το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών αποφάσισε η πλειοψηφία της Eπιτροπής. Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατ...

Καρτερός: Δεν υπάρχει κανένα μυστήριο με τον Τσίπρα - Δεν έχει τίμιο ξύλο να μοιράσει σε πιστούς

Απαντήσεις στα διάφορα σενάρια που διακινούνται σχετικά με τα επόμενα βήματα του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, επιχειρεί να δώσει με άρθρο του στο σημερινό φύλλο της Αυγ...

Φόρτωση άρθρων...