Στην ρωσική επίθεση κατά της Ουκρανίας αναφέρθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έστειλε το μήνυμα ότι η ρωσική εισβολή παραβιάζει κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια και την σταθερότητα, όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά παγκόσμια».

Ακόμα, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου επισήμανε ότι «όπως γράφτηκε, η επίθεση αυτή, κινδυνεύει ίσως να εξελιχθεί στον μεγαλύτερο πόλεμο στην Ευρώπη, μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο» και πρόσθεσε: «Είναι σημαντικό, ότι ήδη οι ευρωπαϊκοί θεσμοί έχουν καταδικάσει απερίφραστα την επίθεση αυτή».

Επίσης, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι «η σκέψη όλων μας είναι με τον ουκρανικό Λαό, που υποφέρει. Θέλω να ελπίζω ότι δεν θα θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές και απώλειες και ότι η Ρωσία, την ύστατη έστω στιγμή, θα κατανοήσει τις συνέπειες αυτής της ενέργειας και θα αποσύρει τα στρατεύματά της, σεβόμενη την εδαφική κυριαρχία της Ουκρανίας και την ακεραιότητά της».

H Κατερίνα Σακελλαροπούλου υπογράμμισε την σημασία της ενότητας στην Ευρώπη λέγοντας: «Πιστεύω, επίσης, ότι Ευρώπη θα παραμείνει ενωμένη αυτή την κρίσιμη ώρα και ότι δεν θα επιτραπεί σε κανέναν να ξαναγυρίσει την ανθρωπότητα στον 19ο αιώνα».