Παρασκευή
17 Μαΐου 2024

Σάρκα και οστά λαμβάνει το πρόγραμμα στήριξης των νοικοκυριών και της νέας γενιάς

Σε τροχιά υλοποίησης βάζει το Μέγαρο Μαξίμου ένα σημαντικό πρόγραμμα στήριξης των νοικοκυριών και της νεολαίας, βασιζόμενο πρωτίστως στις πρόσφατες εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Σε τροχιά υλοποίησης βάζει το Μέγαρο Μαξίμου ένα σημαντικό πρόγραμμα στήριξης των νοικοκυριών και της νεολαίας, βασιζόμενο πρωτίστως στις πρόσφατες εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ.

Σε μία κρίσιμη χρονική συγκυρία για τη χώρα με τον Πρωθυπουργό να έχει ήδη θέσει το στόχο της αυτοδυναμίας για τις επόμενες εθνικές εκλογές, η Κυβέρνηση απαντά στις αναταράξεις της πανδημίας και στις νέες προκλήσεις με ένα ολιστικό σχέδιο με εθνικό πρόσημο που στόχο έχει να ανακουφίσει τα μεσαία και χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα, αλλά και να εκπέμψει ένα ισχυρό σήμα για τη νέα γενιά που αγωνιά για το μέλλον, αποτρέποντας μ’ αυτό τον τρόπο ένα νέο brain drain για το μέλλον.

Λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τις επιφυλάξεις ενός ποσοστού των πολιτών, όπως αποτυπώθηκαν στις τελευταίες μετρήσεις, σχετικά με το περιεχόμενο των εξαγγελιών Μητσοτάκη, το Μέγαρο Μαξίμου κινήθηκε με γρήγορα βήματα στη φάση εφαρμογής, διαλύοντας τις όποιες αμφιβολίες και ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τη σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες.

Από το εν λόγω κυβερνητικό σχέδιο ξεχωρίζουν τα εξής μέτρα:                         

  • Από την 1η Οκτωβρίου 2021 καταργείται ο φόρος γονικών παροχών-δωρεών για συγγενείς πρώτου βαθμού, που αφορά γονικές παροχές-δωρεές έως 800.000 ευρώ.
  • Το πρόγραμμα «Πρώτο Ένσημο»: Προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ανεργία των νέων, όλοι οι νέοι από 18 έως 29 ετών που δεν έχουν προηγούμενη εργασιακή εμπειρία και θα προσληφθούν εντός του έτους 2022, λαμβάνουν 1.200 ευρώ για τους πρώτους έξι μήνες απασχόλησης, εκ των οποίων τα μισά αποτελούν επιδότηση μισθολογικού κόστους και τα μισά προσαύξηση μισθού.  
  • Μειώνεται το τέλος συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας από 12% έως 20% που κυμαίνεται σήμερα στο 10% και καταργείται για νέους έως 29 ετών από 1η Ιανουαρίου 2022.
  • Από το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 επεκτείνεται η χορήγηση στεγαστικού επιδόματος και στους σπουδαστές των δημόσιων ΙΕΚ. Το δημοσιονομικό κόστος για το 2022 ανέρχεται σε 5 εκατ. ευρώ.
  • Επιδοτούνται, για το σύνολο του πληθυσμού, οι πρώτες 300 Kwh με ποσό 30 ευρώ/Mwh, αντισταθμίζοντας την αναμενόμενη αύξηση του ρεύματος.
  • Αυξάνεται το ποσό ενίσχυσης για το επίδομα θέρμανσης που θα δοθεί τον Δεκέμβριο του 2021.
  • Κατά τον μήνα Δεκέμβριο θα δοθεί διπλή δόση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος. Το επιπλέον δημοσιονομικό κόστος για το 2021 ανέρχεται σε 64 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η Ξάνθη αγκάλιασε τον Γιώργο Αυτιά

Συνεχίζει ακάθεκτος την πορεία προς το λαό ο Γιώργος Αυτιας και μετά τον Έβρο βρέθηκε στην Ξάνθη. Εκεί ήταν και ο Χρήστος Σταϊκούρας όπου είχαν με τον Γιώργο Αυτιά ιδιαίτερη συνάντ...

Δυσφορία του Μεγάρου Μαξίμου για την ΕΡΤ και την Eurovision, επίσκεψη στην Βόρειο ‘Ηπειρο ετοιμάζει ο πρωθυπουργός, και οι συμβουλές του Φώτη Κουβέλη στον Κασσελάκη

Μπορεί να μην κάνανε και… πάρτι στο Μαξίμου μετά την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Τουρκία, η αποτίμηση όμως είναι αντικειμενικά θετική. Κυρίως γιατί τέτοιες συναντήσει...

Δημοσκόπηση MRB: Ενισχυμένη η Νέα Δημοκρατία, παλεύουν για τη δεύτερη θέση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ (κάρτες)

Θετικά αξιολογούν οι πολίτες την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Άγκυρα στην Τουρκία. Καταλληλότερος Πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ισχυρό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντ...

Φόρτωση άρθρων...