Δευτέρα
13 Μαΐου 2024

Σε απόλυτη εγρήγορση η Πειραιώς για το γεμάτο προκλήσεις 2022

Σε κατάσταση απόλυτης ετοιμότητας για τη νέα χρονιά μπαίνει ο κομματικός μηχανισμός της Νέας Δημοκρατίας, με τα κορυφαία  στελέχη να επιχειρούν φυγή προς τα εμπρός ενόψει των μελλοντικών μεγάλων προκλήσεων και της επίτευξης του βασικού στόχου της αυτοδυναμίας στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Στα γραφεία της κεντρικής διοίκησης πνέει άνεμος ανανέωσης μετά την επιλογή του Παύλου Μαρινάκη για τη θέση του γραμματέα, μια κίνηση με έντονο πολιτικό συμβολισμό από τον Κυριάκο Μητσοτάκη που έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα γενιά.

Παρά το γεγονός ότι η πανδημία συνεχίζει να προκαλεί αναταράξεις σε ολόκληρη τη χώρα, εντούτοις αποτελεί ειλημμένη απόφαση η αύξηση των εξορμήσεων σε όλους τους νομούς και η ενεργοποίηση της μεγάλης δεξαμενής παλαιών και νέων στελεχών, στο πλαίσιο της ενίσχυσης του κόμματος για την κρίσιμη επόμενη μέρα.

Η άμεση επικοινωνία μεταξύ του πολιτικού οργανισμού και της κοινωνίας αποτέλεσε ούτως ή άλλως τη συνταγή της επιτυχίας στις προηγούμενες εθνικές εκλογές, όταν η Νέα Δημοκρατία πέτυχε μετά από αρκετά χρόνια να φτάσει στο 40%, εξασφαλίζοντας την αυτοδυναμία.

Η σχηματοποίηση μιας Κυβέρνησης χωρίς την ανάγκη από άλλους πολιτικούς εταίρους συνιστά πέρα από κάθε αμφιβολία ένα μεγάλο στοίχημα για τον Πρωθυπουργό, το οποίο στην παρούσα φάση χαρακτηρίζεται από πολυπλοκότητα, λόγω της ιδιαιτερότητας της κατάστασης (πανδημίας), αλλά και της κυβερνησιμότητας, στοιχείο που καθιστά τους πολίτες πιο αυστηρούς στην αξιολόγηση τους.

Ο νέος γραμματέας του κόμματος θα εργαστεί στοχευμένα σε άμεση συνεργασία με το Μέγαρο Μαξίμου, ώστε να γίνει ένα σοβαρό άνοιγμα σε ακροατήρια που θα επηρεάσουν τις εξελίξεις (π.χ νέοι), αλλά και να προβληθεί επαρκώς το κυβερνητικό έργο παντού, ως μια διαδικασία άτυπης κοινωνικής λογοδοσίας που αναδεικνύει την ταύτιση λόγων και πράξεων.

Την ίδια ώρα, εκκρεμεί η επιλογή της ακριβούς ημερομηνίας για το επερχόμενο τακτικό συνέδριο, όπου και θα δοθεί το σήμα για τη μεγάλη συστράτευση, ενώ θα περιγραφεί το πολιτικό αφήγημα με φόντο τη νέα τετραετία.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σπηλιωτόπουλος: Δεν είμαι σύμβουλος επικοινωνίας του Κασσελάκη - Δεν χρειάζεται συμβουλές στα επικοινωνιακά

«Eνδεχομένως να δούμε εκπλήξεις σε αυτές τις εκλογές», η πρόβλεψη που έκανε ο Άρης Σπηλιωτόπουλος ενόψει των ευρωεκλογών. Αναφερόμενος στον Στέφανο Κασσελάκη δήλωσε ότι είναι ένας ...

Ο Τσίπρας κρύβεται και δεν μιλάει για την αισχρή δήλωση της Προέδρου των Σκοπίων

Στην ανοίκεια πρόκληση της νέας Προέδρου των Σκοπίων, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, που αποκάλεσε τα Σκόπια σκέτη «Μακεδονία», ο τέως Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος χάρισε το όνομ...

Φόρτωση άρθρων...