Τρίτη
07 Μαΐου 2024

Σε έκθεση στο Μουσείο της Ακρόπολης ξεναγήθηκε ο Μητσοτάκης με την κόρη του Δάφνη (Φωτογραφία)

Στην έκθεση «Νοήματα» που φιλοξενείται στο Μουσείο της Ακρόπολης είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί το Σάββατο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός συνοδευόταν από την κόρη του, Δάφνη, και την πεθερά του.

Στην έκθεση, που θα διαρκέσει ως τον Απρίλιο, ξεναγήθηκε από τον διευθυντή του Μουσείου της Ακρόπολης, Νικόλαος Σταμπολίδης.

mitsotakis__4_

Η έκθεση «Νοήματα» επικεντρώνεται στην προσωποποίηση συναισθημάτων και καταστάσεων όπως ο έρωτας, ο πόθος, το όνειρο, η ζήλεια, ο φθόνος, αλλά και τα ουράνια σώματα, οι ήπειροι, τα νησιά, οι θεσμοί, οι πόλεις, το δίκαιο και το άδικο.

Προσωποποιημένες έννοιες και νοήματα με ανθρώπινη ή ζωική μορφή και ιστορίες αλληγορικές, συναποτελούν την έκθεση που περιλαμβάνει έργα ποικίλα, αγάλματα, ανάγλυφα και αγγεία, νομίσματα, κοσμήματα και εικόνες και πίνακες ζωγραφικής, ενώνοντας για πρώτη φορά την αρχαιότητα με το Βυζάντιο, με την αναγέννηση και τη νεότερη τέχνη.

mitsotakis__3_

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κασσελάκης: «Χρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη λεβέντη μου» - Το τετ α τετ με τον Μητροπολίτη Κέρκυρας

O Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την Ανάσταση πήγε μαζί με τον σύζυγό του Τάιλερ και στενούς συνεργάτες του για μαγειρίτσα στο κέντρο της πόλης. Ο Στέφανος Κασσε...

ΣΥΡΙΖΑ και διαφάνεια δυο ασύμβατες έννοιες

ΣΥΡΙΖΑ και διαφάνεια είναι δυο ασύμβατες έννοιες και αυτό φάνηκε στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη των υποψηφίων ευρωβουλευτών. Αποδείχθηκε λοιπόν ότι η Κουμουνδούρου...

Φόρτωση άρθρων...