Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Σε πλάνη ο Τσίπρας, δεν θα κάνει το βαστάζο του ΣΥΡΙΖΑ το ΚΙΝΑΛ

Η επόμενη μέρα με ένα ΠΑΣΟΚ πιο ενισχυμένο τρομάζει την Κουμουνδούρου

Το βλέμμα στις ραγδαίες εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ μετά και την κάθοδο του Γιώργου Παπανδρέου στην κούρσα της ηγεσίας ρίχνει η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς αυτή η εσωκομματική διαδικασία δείχνει να ανακατεύει την τράπουλα για τα καλά στο χώρο της κεντροαριστεράς.

Η εμπλοκή του ονόματος του πρώην πρωθυπουργού έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα, αφού το ΠΑΣΟΚ αναπτύσσει πλέον μια νέα δυναμική και με το χρόνο ενδέχεται να παίξει έναν πιο ουσιαστικό και πρωταγωνιστικό ρόλο στην πολιτική σκηνή μετά από μια δεκάχρονη περιπέτεια σε ποσοστά δυσανάλογα με την ιστορία του και τη συνεισφορά του την περίοδο της μεταπολίτευσης.

Ο κ. Παπανδρέου φαίνεται να σχεδίαζε από καιρό ένα δυναμικό come back στα πολιτικά πράγματα, επιχειρώντας να δημιουργήσει ένα νέο, σύγχρονο και εξωστρεφές κίνημα που θα απευθύνεται σε ευρύτερα στρώματα που ξεπερνούν τα όρια της κεντροαριστεράς και θα ανταποκρίνεται στις υψηλές προσδοκίες των πολιτών.

Οι διαρροές και το κλίμα που επιχειρούν να βγάλουν προς τα έξω τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι δήθεν τους συμφέρει η εκλογή Παπανδρέου δεν συνάδει με την πραγματικότητα που θέλει τον πρώην πρωθυπουργό πρωταγωνιστή και όχι βαστάζο ενός αποτυχημένου συστήματος εξουσίας, όπως εκείνο του κ. Τσίπρα και της παρέας του.

Η επόμενη μέρα με ένα ΠΑΣΟΚ πιο ενισχυμένο τρομάζει την Κουμουνδούρου, καθώς το εγχείρημα για μία συνεργασία μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ καθίσταται πιο σύνθετο, αφού για να πετύχει ο αρχηγός της σημερινής Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θα κληθεί να κάνει μεγάλες υποχωρήσεις.

Κοντολογίς, το ΚΙΝΑΛ μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας θέτει ως πρώτη προτεραιότητα την αύξηση της απήχησης του στην κοινωνία, τη σχηματοποίηση μιας πλατιάς κοινωνικής συμμαχίας που θα του δώσει δύναμη για να διαπραγματευτεί την προοπτική διακυβέρνησης με νέους όρους.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Το άγχος των υπουργών

Μουρμούρα και εκνευρισμό έχει προκαλέσει στους κόλπους του υπουργικού συμβουλίου η «ημιεπίσημη» διαρροή του Μεγάρου Μαξίμου ότι οι δώδεκα υπουργοί που έχουν αναλάβει να «τρέξουν» ε...

Φόρτωση άρθρων...