Δευτέρα
28 Νοεμβρίου 2022

Αποστάσεις Σέρμπου από Ανδρουλάκη: «Το να είσαι διεκδικητικός στο εξωτερικό αφορά πρωτίστως την αξιοπιστία σου»

Παρασκήνιο

Στην παραίτησή του από διπλωματικός σύμβουλος για εξωτερικά ζητήματα του Νίκου Ανδρουλάκη στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αναφέρθηκε ο καθηγητής διεθνούς πολιτικής στο ΔΠΘ, Σωτήρης Σέρμπος.

Ακόμα, ο καθηγητής μίλησες για τις διεθνείς εξελίξεις στα «Παραπολιτικά 90,1» και στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τους Θανάση Φουσκίδη και τη Στέλλα Γκαντώνα.

Κληθείς να μιλήσει για τις εξελίξεις σε διεθνές επίπεδο, σχολίασε μεταξύ άλλων. Ο καθηγητής διεθνούς πολιτικής ανέφερε και με αφορμή την ανάρτηση που έκανε την Κυριακή, ότι στο αντικείμενο που υπηρετεί, εκφράζει τη γνώμη του και τον σχολιασμό του με βάση την ιδιότητά του. 

Ακόμα, τόνισε ότι από το μεσημέρι της Παρασκευής έχει καταθέσει την επιστολή παραίτησής του εξαιτίας των αυξημένων ακαδημαϊκών του υποχρεώσεων, αλλά και λόγω των ενστάσεών του «για τα κρίσιμα διακυβεύματα που έχει αυτή τη στιγμή η χώρα, στον πυρήνα της εθνικής ασφάλειας και της εξωτερικής πολιτικής». 

Ερωτώμενος για το αν ο ίδιος θεωρεί ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης μετέφερε τη θέση του από την πλήρη καταδίκη της Ρωσίας, απάντησε ότι με την έναρξη του πολέμου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε με εθνικό πρόσημο και καθαρό χαρακτήρα, χτίζοντας μία στρατηγική, αλλά πως αυτό είναι ένα κομβικό ζήτημα για την Ελλάδα. 

Κράτησε σαφείς αποστάσεις υποστηρίζοντας ότι ο λόγος που χρησιμοποίησε τη φράση «να είσαι διεκδικητικός στο εξωτερικό» στην ανάρτησή, αφορά την αξιοπιστία «που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη στο πως τοποθετούμαστε στο εσωτερικό, σε ένα δύσκολο θέμα».

«Θεωρώ ότι στη ΔΕΘ ο Μητσοτάκης τοποθετήθηκε πολύ καθαρά, ο κ. Τσίπρας επίσης, αλλά δεν άκουσα κάτι από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ επάνω σε αυτά τα ζητήματα. Άρα, στο τέλος της ημέρας δεν ξέρω αυτό πως σχετίζεται με εκλογικές στοχεύσεις, αλλά από ένα σημείο κι έπειτα λόγω της διαδρομής μου, εγώ οφείλω να διατηρήσω την αξιοπιστία μου και την καθαρότητα των θέσεών μου όπως τις εκφράζω, είτε είναι σωστές, είτε εσφαλμένες», πρόσθεσε ο Σωτήρης Σέρμπος.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σοσιαλιστική Διεθνής: Μετά από 17 χρόνια επικεφαλής ο Γιώργος Παπανδρέου παρέδωσε στον Πέδρο Σάντσεθ (Video)

Έπειτα από 17 χρόνια επικεφαλής της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ο πρώην Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου παρέδωσε στον Πρωθυπουργό της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ. Ο Ισπανός Πρωθυπουργό...

Πως διαβάζουν τις μετρήσεις Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, ευρωπαϊκές συμμαχίες για την ενέργεια, τι συμβαίνει με Βερολίνο και Παρίσι

- Ευχαριστημένοι δείχνουν στο Μέγαρο Μαξίμου από τα ποιοτικά στοιχεία των πρόσφατων δημοσκοπήσεων. Ωστόσο και ενώ πορεύονται με γρήγορο βήμα προς τις εθνικές εκλογές χρειάζεται να...

ΠΑΣΟΚ: Τα πρόσωπα που αξιοποιήθηκαν για τη στελέχωση των τομέων του κόμματος

Η προσέλκυση προσώπων από την Κοινωνία των Πολιτών ήταν προτεραιότητα της Χαριλάου Τρικούπη όσον αφορά τη στελέχωση των πολιτικών τομέων του κόμματος, που ανακοινώθηκαν το μεσημέρι...

Φόρτωση άρθρων...