Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Σκευωρία Novartis: Νέα προθεσμία για να απολογηθεί πήρε η Ελένη Τουλουπάκη

Στην ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου περί ευθύνης υπουργών στην υπόθεση της Novartis, Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, προσήλθε σήμερα Τετάρτη η Ελένη Τουλουπάκη, συνοδευόμενη από τον συνήγορό της, Βασίλη Χειρδάρη, προκειμένου να απολογηθεί για τη σκευωρία Novartis.

Η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς ζήτησε και έλαβε νέα, τρίτη κατά σειρά προθεσμία, για τις 4 Απριλίου.

Η Ελένη Τουλουπάκη αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της κατάχρησης εξουσίας (σε βαθμό κακουργήματος) και τα πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος κατ' εξακολούθηση, της ψευδούς βεβαίωσης κατ' εξακολούθηση, της παραβίασης δικαστικού απορρήτου και της παράβασης του νόμου περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

Τόσο κατά την είσοδο της Ελένης Τουλουπάκη όσο και κατά την αποχώρησή της από τον Άρειο Πάγο, έξω από δικαστικό μέγαρο είχαν συγκεντρωθεί περίπου 30 άτομα, τα οποία φώναζαν «Μπράβο Ελένη» υπό τον ήχο χειροκροτημάτων. Μεταξύ των συγκεντρωμένων ήταν και ο πρώην βουλευτής, Θανάσης Παπαχριστόπουλος.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η στεγαστική κρίση και η… σπιταρόνα

Στο στόχαστρο του ΠΑΣΟΚ μπαίνει και πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Στέφανος Κασσελάκης, με ηγετικά στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη να εκτιμούν πως δεν είναι ο κατάλληλος να ηγηθεί τόσο της αξιω...

Το άγχος των υπουργών

Μουρμούρα και εκνευρισμό έχει προκαλέσει στους κόλπους του υπουργικού συμβουλίου η «ημιεπίσημη» διαρροή του Μεγάρου Μαξίμου ότι οι δώδεκα υπουργοί που έχουν αναλάβει να «τρέξουν» ε...

Φόρτωση άρθρων...