Σαββάτο
10 Ιουνίου 2023

Σκυλακάκης: Αν η Μόσχα κλείσει τη στρόφιγγα η Ελλάδα είναι καλύτερα προετοιμασμένη

Παρασκήνιο

Οι τιμές του φυσικού αερίου θα καθορίσουν πώς θα διατεθεί ο επιπλέον δημοσιονομικός χώρος που έχει βρει το οικονομικό επιτελείο από την αύξηση των εσόδων και τα έσοδα από τον τουρισμό δήλωσε σήμερα Παρασκευή στον ΣΚΑΙ 100,3 ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Σκυλακάκης.

«Πρώτη μας προτεραιότητα είναι να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τον κόσμο για το ηλεκτρικό ρεύμα, καθώς λόγω της αύξησης του αερίου οι τιμές έχουν τριπλασιαστεί. Αν περισσέψουν χρήματα θα στηριχτεί ο κόσμος και για άλλες ανάγκες του» διαβεβαίωσε ο κ. Σκυλακάκης.

Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα είναι καλύτερα προετοιμασμένη απέναντι στο ενδεχόμενο η Μόσχα να κλείσει την στρόφιγγα του φυσικού αερίου στην Ευρώπη, και σημείωσε ότι ότι εμείς θα έχουμε ούτως ή άλλως 15% μείωση στο αέριο σε σχέση με το 2021, γιατί βάζουμε στην παραγωγή ρεύματος και το λιγνίτη ενώ θα χρησιμοποιούμε και πετρέλαιο και θα μπουν στο σύστημα και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Θα παραμείνει η έκπτωση του 3% στην εφάπαξ πληρωμή του φόρου ακόμη και για αυτούς που θα κάνουν φορολογικές δηλώσεις μετά τις 31η Ιουλίου γιατί η πρώτη ημερομηνία πληρωμής του φόρου είναι η 31η Αυγούστου, διευκρίνισε ακόμα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Προβοκάτσια κατά ΠΑΣΟΚ από φιλοσυριζαϊκά ΜΜΕ

Διάφορα Μέσα Ενημέρωσης τα οποία εξακολουθούν να είναι ενταγμένα στον μηχανισμό προπαγάνδας του ΣΥΡΙΖΑ και ετοιμάζονται για λουκέτο μετά τις εκλογές έχουν ανάγει σε δόγμα την κουτο...

Πονηρή η Κατερίνα

Στην αρχή, όταν η Κατερίνα Νοτοπούλου, που για κάποιον περίεργο λόγο την έχει δει «θεσσαλονικάρχισσα», πληροφορήθηκε για την ένταξη της Ράνιας Θρασκιά στο ψηφοδέλτιο της Α’ Θεσσαλο...

Φόρτωση άρθρων...