Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Σκυλακάκης: «Αστάθεια και βλαπτικές οικονομικές συνέπειες με την απλή αναλογική»

«Αμηχανία και απουσία σχεδίου» καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

«Παρά τις κρίσεις η Κυβέρνηση συνεχίζει να είναι ισχυρή», τόνισε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1».

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών εκτίμησε ότι στην ουσία ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει Εκλογές και ακολουθεί μια στρατηγική για να αντιμετωπίσει τα εσωκομματικά του προβλήματα. Παράλληλα, είπε πως «η απλή αναλογική δημιουργεί μια αστάθεια που θα έχει βλαπτικές οικονομικές συνέπειες».

Ενεργειακή κρίση

Σχετικά με την ενεργειακή κρίση, τόνισε ότι η αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου οδηγεί σε άμεση μείωση ύψους 600 εκατομμυρίων ευρώ του ΑΕΠ  και αντίστοιχα του εθνικού μας εισοδήματος. 

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών εκτίμησε πως αν δεν υπάρξει μια μείζονα παγκόσμια κρίση, η τιμή του φυσικού αερίου θα μειωθεί και θα επανέλθει σε κάτι διαχειρίσιμο που θα απορροφήσει η οικονομία και στη συνέχεια θα υπάρξει αποκλιμάκωση του πληθωρισμού.

Ακόμα, ο Θεόδωρος Σκυλακάκης τόνισε πως το ηλεκτρικό ρεύμα έχει χαμηλό φόρο και οι παρεμβάσεις είναι μεγαλύτερες από 6% που είναι ο φόρος. Μάλιστα, πρόσθεσε πως οι αυξήσεις στα καύσιμα είναι προσωρινές και τις απέδωσε στην κρίση στην Ουκρανία.

Ταμείο Ανάκαμψης

Ακόμα, σημείωσε πως από το Ταμείο Ανάκαμψης θα γίνουν αναπλάσεις με αναπτυξιακό πρόσημο και μεγάλα πακέτα επιδοτήσεων, όπως η ψηφιακή αναβάθμιση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. 

Επίσης, αποκάλυψε ότι το πακέτο για την Πολιτική Προστασία είναι πολύ μεγάλο και ότι χρήματα που έρχονται, θα μπαίνουν κατευθείαν στην μάχη.

Σχετικά με το πρόγραμμα Τρίτση και την τοπική αυτοδιοίκηση, κάλεσε τους δημάρχους να τα αξιοποιήσουν με τρόπο που να ενισχύσει την ανθεκτικότητα των δήμων. Όσον αφορά στον Τουρισμό, εμφανίστηκε αισιόδοξος λέγοντας ότι θα κινηθεί πάνω από 80% που είναι η πρόβλεψη του προϋπολογισμού.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η στεγαστική κρίση και η… σπιταρόνα

Στο στόχαστρο του ΠΑΣΟΚ μπαίνει και πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Στέφανος Κασσελάκης, με ηγετικά στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη να εκτιμούν πως δεν είναι ο κατάλληλος να ηγηθεί τόσο της αξιω...

Φόρτωση άρθρων...