Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Σπίρτζης: Ο μετρ της επικοινωνιακής αμετροέπειας ξαναχτυπά

Όσα είπε «ο στόμας του Χρηστάρα» στην τηλεοπτική του παρουσία αποτελούν βαρύτατη ύβρη για την κυβέρνηση, την Αστυνομία, τους αστυνομικούς και την ελληνική κοινωνία

Παρασκήνιο

«Βρήκε ο γύφτος τη γενιά του κι αναγάλλιασε η καρδιά του» ή επί το πολιτικότερον «δώσ' του του Σπίρτζη νέους Γρηγορόπουλους, έστω και ιμιτασιόν από την Αγία Βαρβάρα, και πάρ' του την ψυχή», όπως άλλωστε σε ολόκληρο τον ΣΥΡΙΖΑ, που εξακολουθεί να ζει και να πολιτεύεται με τα προτάγματα της αριστεράς του 19ου αιώνα σε Τσιπραία εκδοχή.

Του Χρήστου Υφαντή

Όσα είπε «ο στόμας του Χρηστάρα» στην τηλεοπτική του παρουσία σε προστατευμένο δημοσιογραφικό περιβάλλον αποτελούν βαρύτατη ύβρη για την κυβέρνηση, την Αστυνομία, τους αστυνομικούς και την ελληνική κοινωνία, παιδιά της οποίας είναι όλοι οι ένστολοι των δυνάμεων της νόμιμης κρατικής βίας και τελούν υπό την απόλυτη έγκριση του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τελεί σε καθεστώς πολιτικής παράκρουσης, εξαιτίας της δημοσκοπικής καθήλωσης του κόμματος και της εμφάνισης στο προσκήνιο του κ. Γιώργου Παπανδρέου (τον απειλεί ευθέως η υποψηφιότητα αυτή στο ΚΙΝΑΛ) και αναζητεί μανιωδώς ζωτικό χώρο αποκλειστικής αριστερής χρήσης για να κατορθώσει να υπάρξει και να διεκδικήσει την πρωτοκαθεδρία στην μετά την 5η Δεκεμβρίου πολιτική περίοδο.

Η δολοφονία του Γρηγορόπουλου από τον Κορκονέα είναι, πια, ιστορικό γεγονός, έχει αποκτήσει βαθμιαία ένα επετειακό χαρακτήρα, ένα νεότερο «μικρό πολυτεχνείο», σε λίγο στις συγκεντρώσεις στη μνήμη του άτυχου νέου θα κυριαρχούν οι σουβλακερί του δρόμου και οι καντίνες με τα λουκάνικα, ό,τι είχε να προσφέρει πολιτικά και εκλογικά στην επίσημη και ανεπίσημη αριστερά το πρόσφερε ο θάνατος του, τώρα εκείνη η δυναμική χάθηκε και μαζί της και τα ψήφια που τη συνόδευαν.

Ένας νέος Γρηγορόπουλος, χωρίς, έστω, τη λάμψη των Βορείων Προαστίων του πρώτου, χωρίς την ιδεολογική υπεροχή των Εξαρχείων και όσων σηματοδοτούν οι δρόμοι και η ιστορία της περιοχής, χωρίς την δημόσια εικόνα μιας μάνας «από εμάς» να χτυπιέται για το κακό που της έτυχε στη ζωή της, χωρίς τους συμμαθητές του να πονάνε, να κλαίνε και να οδύρονται για την απώλεια, τη δολοφονία του φίλου τους, είναι μια κάποια λύσις.

Ακόμη και αν προέρχεται από ταπεινές, στα όρια της πόλης περιοχές, αν είναι Ρομά ή αθίγγανος ή γύφτος ή όπως αλλιώς τον αποκαλούν οι γύρω του, ακόμη και αν «τι έκανε το παλικάρι, ένα αυτοκινητάκι έκλεψε» βολεύει στην περίοδο της πολιτικής ξηρασίας που περνάει ο ΣΥΡΙΖΑ και – το σημαντικότερο όλων – επιβεβαιώνει και στην αριστερή πτέρυγα του κόμματος πόσο περισσότερο αριστερός από όλους είναι ο Τσίπρας!

Οπότε, βουρ στον πατσά, ο κ. Σπίρτζης είναι μετρ της επικοινωνιακής αμετροέπειας, δεν ορρωδεί προ ουδενός για να παραμένει στην παρέα του ηγέτη, είναι έτοιμος για κάθε κουπί, για κάθε λάντζα αρκεί να αισθάνεται χρήσιμος, τελικά η εμφάνιση του στο κουτί και τα όσα υποστήριξε είναι αυτά ακριβώς που χρειάζεται σαν το οξυγόνο σήμερα ο κ. Τσίπρας για να επιβιώσει.

Για «ακραία καταστολή και δολοφόνους αστυνομικούς οι οποίοι πυροβολούν ανεξέλεγκτα παιδάκια» και για «ρατσισμό και ακροδεξιές ομάδες μέσα στην Ελληνική Αστυνομία» μίλησε ο κ. Σπίρτζης στην τηλεοπτική του εμφάνιση με παρούσα όλη την ακροαριστερή μυθολογία της αριστερής παράδοσης και ενισχύοντας σημαντικά τις δεδομένες και γνωστές τάσεις διαχωρισμού και έντασης που ο ΣΥΡΙΖΑ διακινεί με τον πολιτικό του λόγο και τις πράξεις του, χωρίς καν να μπαίνει στον κόπο να δει πέρα από τη μύτη του.

Ο κ. Σπίρτζης είχε πάρει τη γραμμή όταν εμφανίστηκε στο γυαλί για να καταγγείλει με τόσο ακραίο και διχαστικό λόγο την Ελληνική αστυνομία, την κυβέρνηση έτσι ή αλλιώς την καταγγέλλει και στον ύπνο του.

Όχι, η καταγγελία του δεν ξεκινάει από το γεγονός της δολοφονίας, αν αυτό ήταν το θέμα θα παρέμενε στις δοξασίες του περί «αστυνομικών – δολοφόνων», ξεπερνώντας με τεράστια ευκολία πως ένα τέτοιο «δολοφόνο» έχει και ο ίδιος για προσωπική του ασφάλεια, τέτοιοι «δολοφόνοι» φυλάνε τα γραφεία του κόμματος και τον αρχηγό του με την Περιστέρα παρέα.

Ο κ. Σπίρτζης θέλει, αμέτι - μουχαμέτι, να καταγγείλει ως ακροδεξιά την κυβέρνηση, ως ακροδεξιές τις ετήσιες εισαγωγές στις σχολές αστυφυλάκων και αξιωματικών, ως ακροδεξιές τις πανελλαδικές εξετάσεις, ως ακροδεξιά τα θέματα και τους βαθμολογητές, γενικά υπάρχει μια ακροδεξιά συνωμοσία που την ελέγχει και την καθοδηγεί ο Μητσοτάκης, ο οποίος επιλέγει και ποιος θα εισαχθεί στις σχολές!

Το κακό στην ιστορία όλη είναι πως αν εξαιρέσει κανείς μερικές εκατοντάδες γραφικών της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και μερικές εκατοντάδες αναρχομπάχαλους κανένας άλλος στη χώρα δεν διατίθεται για ακροατήριο του κ. Σπίρτζη, ούτε καν ο Τζανακόπουλος, που έζησε και δυο χρόνια στο Αιγάλεω και ξέρει από Ρομά.

Οι ισορροπίες που διαμορφώθηκαν στην ελληνική κοινωνία από το άτυχο περιστατικό στο Πέραμα είναι σκληρά υπέρ των αστυνομικών και υπέρ της αλλαγής του αστείου νόμου που ρυθμίζει τα της οπλοχρησίας από την Ελληνική Αστυνομία, στο τέλος θα βρεθεί η κυβέρνηση αναγκασμένη να προτείνει και να ψηφίσει θεαματικές αλλαγές υπέρ των αστυνομικών και ο Σπίρτζης δεν θα ξέρει που να κρυφτεί.

Τά 'χει αυτά η πολιτική όταν ασκείται με όρους δεκαπενταμελούς παλαιάς κοπής, κυρ Χρήστο μου!

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σε στενό δικαστικό κλοιό οι «Σπαρτιάτες»: Μετά το μπλόκο του Αρείου Πάγου για τις Ευρωεκλογές αναμένεται και η απόφαση του Εκλογοδικείου

Σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση βρίσκονται οι «Σπαρτιάτες» έπειτα από την απόφαση του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου να απαγορεύσει τη συμμετοχή τους στις Ευρωεκλογές λόγω των στενών δεσμώ...

Γραμμένος για την επίθεση από τον Φλώρο: «Δέχθηκα γροθιές – Με έπιασε από τον λαιμό και με έσυρε στο πάτωμα»

«Δεν έχω να απαντήσω στις φαντασίες του καθενός», τόνισε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Βασίλης Γραμμένος, λίγο μετά την κατάθεσή του στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔ...

Φλωρίδης κατά ΠΑΣΟΚ για το νέο δικαστικό χάρτη: Θα γίνετε πολιτική ουρά του ΣΥΡΙΖΑ

Αιχμές κατά του ΠΑΣΟΚ άφησε ο Γιώργος Φλωρίδης με αφορμή τη στάση της Χαριλάου Τρικούπη στο νέο δικαστικό χάρη. Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, κάνει λόγο για «εθνικό...

Φόρτωση άρθρων...