Σαββάτο
18 Μαΐου 2024

Σπίρτζης: ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ να ξεκινήσουν διάλογο ακόμη και για κοινό ψηφοδέλτιο στις Eυρωεκλογές

Την εκτίμηση ότι τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των Αυτοδιοικητικών Εκλογών αποτελούν «το πρώτο βήμα για την οικοδόμηση μίας μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας προοδευτικής κατεύθυνσης», εξέφρασε ο Χρήστος Σπίρτζης.

«Πρέπει θεσμικά και συγκροτημένα τα δύο κόμμα να ξεκινήσουν έναν κύκλο διαλόγου και στα όργανά τους και μεταξύ τους να βρουν την ελάχιστη πολιτική συμφωνία που θα τους επιτρέψει τη συμπόρευση, ακόμη και για κοινό ψηφοδέλτιο στις Ευρωεκλογές», ανέφερε ο πρώην υπουργός και πρώην βουλευτής, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. 

«Αν πάρουμε όλοι τις ευθύνες μας θα οδηγηθουμε εκεί για να υπάρχει ενιαία εκπροσώπηση του δημοκρατικού κόσμου της χώρας», τόνισε ο Χρήστος Σπίρτζης.

Ερωτηθείς για το ποιος θα ηγηθεί μιας τέτοιας προσπάθειας, καθώς τα δύο κόμματα έχουν νέους ηγέτες, απάντησε ότι υπάρχουν πολλές διαδικασίες, όπως να επιλεγεί ύστερα από ένα κοινό συνέδριο ή από πολιτική συμφωνία.

«Δεν μπορεί να αναλώνονται και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ στο ποιος θα απορροφήσει τον άλλον αφήνοντας τη συντηρητική παράταξη να αλωνίζει», επισήμανε ο Χρήστος Σπίρτζης και πρόσθεσε πως «δεν γίνεται να έχουμε μικροκομματικές λογικές».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Στον Ωρωπό ο Γιώργος Αυτιάς

Στην Ανατολική Αττική βρέθηκε ο αεικίνητος Γιώργος Αυτιάς όπου άκουσε και κατέγραψε προβλήματα και θέματα των πολιτών. «Σας άκουγα 34 χρόνια και στάθηκα δίπλα σας Τώρα αν εκλεγ...

Το προεκλογικό σποτ των «Δημοκρατών» του Ανδρέα Λοβέρδου: «Είμαστε Έλληνες στην Ενωμένη Ευρώπη»

Με ένα σποτ που σύνθημα του έχει «Είμαστε το Κέντρο», ο Ανδρέας Λοβέρδος καλεί τους πολίτες να εμπιστευτούν το κόμμα του «Δημοκράτες» στις Ευρωεκλογές, γιατί «μπορούν, γιατί είναι ...

Διευρύνει η ΝΔ την διαφορά της από το δεύτερο κόμμα, το κύμα αποσυσπείρωσης στον ΣΥΡΙΖΑ αναπτερώνει το ηθικό στο ΠΑΣΟΚ και τι θα κάνει ο Κασσελάκης με την «Αυγή» και το «Στο Κόκκινο» 

Θα συνεχίσει το μπαράζ δημοσκοπήσεων και τις επόμενες μέρες, χωρίς δραματικές ανατροπές τουλάχιστον για την διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από το δεύτερο κόμμα που όπως φαίνεται διευ...

Φόρτωση άρθρων...