Τρίτη
23 Απριλίου 2024

Σπυρόπουλος: «Η Κυβέρνηση και η Δικαιοσύνη πρέπει να δώσουν απαντήσεις»

Στη μηνυτήρια αναφορά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη, για απόπειρα παρακολούθησης του κινητού του τηλεφώνου μέσω του λογισμικού «Predator», αναφέρθηκε ο Ανδρέας Σπυρόπουλος. 

Μιλώντας στην εκπομπή «Alpha Τώρα», ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής τόνισε: «Είχε δεχθεί ένα sms το 2021, νομίζω περίπου τον Σεπτέμβριο. Τότε δεν είχε δώσει πολλή σημασία, δεν το είχε ανοίξει, δεν είχε πατήσει τον αντίστοιχο σύνδεσμο. Πριν από λίγες ημέρες, σε μια αλλαγή κινητού που έκανε, μετά και από πίεση των συνεργατών του, γιατί υπάρχει το πρόγραμμα αυτό στην Ευρωπαϊκή Ένωση που μπορεί να γίνει ο έλεγχος και τον ενημέρωσαν αμέσως ότι υπήρξε προσπάθεια παραβίασης του απορρήτου του κινητού. Υπήρξε ένα sms - κι ένας αντίστοιχος σύνδεσμος – που στην ουσία με το λογισμικό το οποίο συζητούμε, εάν το πατούσε ο κ. Ανδρουλάκης θα είχε άμεση πρόσβαση στο κινητό, οπότε και σε όλα τα δεδομένα του» ενώ σημείωσε ότι πάνω από 200 ευρωβουλευτές έχουν προβεί στον αντίστοιχο έλεγχο χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποιο ανάλογο περιστατικό . 
 
Επίσης, τόνισε ότι «πρόκειται για ένα ζήτημα διαφάνειας και Δημοκρατίας. Όφειλε και ο πρόεδρος, αλλά και εμείς σαν παράταξη -που πιστεύουμε στη Δημοκρατία και την ελευθερία του κάθε ατόμου και της επικοινωνίας- να προβούμε άμεσα και σε μηνυτήρια αναφορά αλλά και σε όλες τις αρμόδιες ενέργειες που πρέπει να κάνουμε για να έρθουν όλα στο φως. 

Να μην υπάρχει καμία σκιά και να μην υπάρχει δυνατότητα σε κανέναν να παραβιάζει την προσωπική ζωή και τις επικοινωνίες του κάθε πολίτη. Δεν είναι μόνο ο αρχηγός του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος. Καταλαβαίνετε ότι είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός για τη Δημοκρατία μας και την ελληνική Δικαιοσύνη».
 
Ακόμη, ο Ανδρέας Σπυρόπουλος επισήμανε ότι «η κυβέρνηση πρέπει να δώσει άμεσα απαντήσεις, γιατί μιλάμε για ένα λογισμικό το οποίο δεν μπορεί να το έχει οποιοσδήποτε πολίτης. Μιλάμε για ένα πολύ βαρύ λογισμικό, πάρα πολύ ακριβό, το οποίο το προμηθεύονται κυβερνήσεις ή άνθρωποι που έχουν μεγάλη οικονομική δυνατότητα ενδεχομένως. Και προφανώς πρέπει να απαντηθεί αν και στη χώρα μας έχει έρθει το αντίστοιχο πρόγραμμα και ποιος το έχει. Εμείς θα κινηθούμε αρμόδια. 

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα θα καταθέσει αίτημα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Άμεσα να έρθουν και η ΑΔΑΕ και η ΕΥΠ, να δώσουν απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα. Και θα προσπαθήσουμε να κινηθούμε θεσμικά και η Δικαιοσύνη φυσικά να δώσει τις απαντήσεις που πρέπει, ώστε να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα μας αλλά κυρίως η αγωνία της κοινωνίας και όλων των πολιτών ότι σε αυτή την χώρα επικρατεί Δημοκρατία και δεν έχουμε άλλες παράνομες δραστηριότητες», ανέφερε ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής. 
 
Αναφορικά με τις αναφορές της ευρωβουλευτού του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Εύας Καϊλή, ότι συνέβη και σε εκείνη προσπάθεια υποκλοπής δεδομένων, ο Ανδρέας Σπυρόπουλος σχολίασε: «Δεν ξέρω τι ακριβώς εννοεί η κυρία Καϊλή. Ξέρω ότι και το δικό της κινητό, μετά το συμβάν και τον έλεγχο στον κ. Ανδρουλάκη, έχει ελεγχθεί και δεν βρέθηκε κάτι. Όπως και σε πάνω 200 άλλους ευρωβουλευτές νομίζω. Μόνο στο κινητό του κ. Ανδρουλάκη βρέθηκε το αντίστοιχο».
 
Ερωτηθείς για το αν υποψιάζεται κάτι ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Ανδρέας Σπυρόπουλος είπε: «Εμείς δεν ξέρουμε για ποιο λόγο έχει γίνει αυτό, ούτε μπορούμε να κάνουμε υποθέσεις. Δεν μπορούμε να μπούμε σε μια λογική – αν θέλετε- της παραφιλολογίας. Εμείς κινούμαστε στο φως. Γι’ αυτό και ο κ. Ανδρουλάκης πήγε ο ίδιος και κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά. Έδωσε όλα τα στοιχεία από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον έλεγχο που έγινε από την αρμόδια επιτροπή, ώστε η Δικαιοσύνη να μπορεί απρόσκοπτα να δει τι πραγματικά έχει γίνει». 
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ώρα «σφαγής» στην Κεντροαριστερά

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει καταφέρει να ανεβάσει τη χώρα πολύ ψηλά και η εγχώρια αντιπολίτευση, θυμίζει τη γνωστή παροιμία "όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια". Με βάσ...

Ελ. Μελέτη: Δέχομαι χυδαία, ανεξέλεγκτη και απροκάλυπτη βία με αφορμή την υποψηφιότητά μου - Με λένε πόρνη και φασίστρια

Για χυδαία και απροκάλυπτη βία που δέχεται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάνει λόγο η Ελεονώρα Μελέτη, υποψήφια ευρωβουλευτής με τη ΝΔ. «Με λένε πόρνη, φασίστρια, δολοφόνο, α...

Ευρωεκλογές: Αυτοί είναι οι 12 υπουργοί που αναλαμβάνουν την ευθύνη περιφερειών για τη Νέα Δημοκρατία

Σε σύσκεψη με κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης προήδρευσε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αντικείμενο τον προγραμματισμό και τον συντονισμό των δράσεων της Νέας Δημοκρατίας σε ...

Φόρτωση άρθρων...