Τετάρτη
15 Μαΐου 2024

Στα «χαρακώματα» ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ μετά τις δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη

Παρασκήνιο

Η επίθεση του Στέφανου Κασσελάκη στον Νίκο Ανδρουλάκη μέσω της συνέντευξης που παραχώρησε αποτέλεσε την αφορμή  για να ξεσπάσει νέος «πόλεμος» μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.

«Στάση πολιτικής εκμετάλλευσης από Ανδρουλάκη»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στις δηλώσεις του στο Star εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στον Νίκο Ανδρουλάκη με αφορμή το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια. «Η στάση του κ.Ανδρουλάκη είναι μια στάση πολιτικής εκμετάλλευσης. Δηλαδή είναι δυνατόν ο πρόεδρος ενός κόμματος και δη προοδευτικού κόμματος να βασίζεται στην ψήφο του κ.Πλεύρη, του κ.Βορίδη για να αποφασίσει ο ίδιος τι θα κάνει σε ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων; Είναι άκρως καιροσκοπικό αυτό και να είστε σίγουροι πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα σκεφτόταν έτσι για ένα τέτοιο ζήτημα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Λίγο μετά, σχετικά με το άνοιγμα που έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης στις προοδευτικές δυνάμεις ο κ.Κασσελακης αναφέρθηκε αρχικά στην υπόθεση των υποκλοπών: «Ας δει πρώτα ο ίδιος την κατάσταση την οποία αντιμετωπίζει με τον πρωθυπουργό που τον έχει ως εκβιαζόμενο πρόεδρο της ήσσονος αντιπολίτευσης. Έχει κάνει μήνυση εναντίον του πρωθυπουργού ο κ.Ανδρουλάκης; Είναι ο πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ είναι αποδεδειγμένο ότι η ΕΥΠ τον παρακολουθούσε».

Σε μια προσπάθεια ερμηνείας της κίνησης του κ. Κασσελάκη, κάποια στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης «διαβάζουν» μια αμυντική στάση, καθώς η «τοξικότητα» που πιστώνεται σε συγκεκριμένα πρόσωπα της νέας ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, αποκλείει εκ των πραγμάτων ένα μεγάλο, προοδευτικό σχήμα. «Δεν τους εμπεριέχει το σενάριο της μεγάλης Κεντροαριστεράς και το καίνε», ισχυρίστηκε χθες έτερο κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ για πρόσωπα πέριξ του Στέφανου Κασσελάκη, σημειώνοντας πως «είναι άλλο να κάνεις κριτική στον Ανδρουλάκη για τη στάση του απέναντι στα ομόφυλα ζευγάρια και άλλο να επιδίδεσαι σε τέτοιου είδους χαρακτηρισμούς».

«Πολάκης made in USA»

Με σφοδρότητα απάντησε και η Χαριλάου Τρικούπη κάνοντας λόγο για έναν «Πολάκη made in USA». «Ο κ. Ανδρουλάκης δέχθηκε προ μηνών τον κ. Κασσελάκη μετά από αίτημα του, όπως επέβαλλε ο πολιτικός πολιτισμός, και στο πλαίσιο αυτής της συνάντησης, του εξήγησε αναλυτικά όλα τα νομικά βήματα, στα οποία προέβη ώστε να αποκαλυφθεί πλήρως το σκάνδαλο των υποκλοπών. Από τα λεγόμενά του φαίνεται ότι είτε δεν θέλει είτε δεν μπορεί να καταλάβει. Ο ένθερμος οπαδός και παρ' ολίγον Υπουργός του Κυριάκου Μητσοτάκη, καλό θα ήταν να βουτάει τη γλώσσα του στο μυαλό, ώστε να μην θυμίζει τον ψηφιακό βούρκο της Νέας Δημοκρατίας».

Κάηκαν οι γέφυρες ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ

Ο Στέφανος Κασσελάκης με τα λεγόμενα του απέκλεισε τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ.«Πως ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρητικά θα συνδιαλλασσόταν με ένα κόμμα το οποίο είναι υπερχρεωμένο στις τράπεζες και με έναν πρόεδρο ο οποίος είναι εκβιαζόμενος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ως απάντηση από τη Χαριλάου Τρικούπη συμπλήρωσαν: «του ευχόμαστε καλό τριήμερο στις Σπέτσες και του χρόνου στο Μαϊάμι! Υ.Γ. Αναμένουμε τη δημοσιοποίηση της δανειακής σύμβασης μεταξύ του κ. Κασσελάκη και του ΣΥΡΙΖΑ, που ελπίζουμε ότι θα συνοδεύεται από το αναλυτικό πόθεν έσχες του». Το πολιτικό σκηνικό στην κεντροαριστερά για την ηγεμονία του χώρου παίρνει «φωτιά» και αναμένεται τα επεισόδια να είναι πολλά το επόμενο διάστημα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν: Προσκεκλημένος στο δείπνο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Σε μία πρόσκληση που αποτελεί έκπληξη προχώρησε η τουρκική προεδρία για το δείπνο του Έλληνα Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυ...

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά και τα ρέστα – Η Κεχαγιά απειλεί πως θα φέρει στη Βουλή προς κύρωση τα μνημόνια με τα Σκόπια

«Γιατί πέντε χρόνια διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας η κυβέρνησή του (σ.σ. του κ. Μητσοτάκη) δεν έφερε προς κύρωση στη Βουλή τα τρία Πρωτόκολλα, τα τρία μνημόνια συνεργασίας, ούτ...

Φόρτωση άρθρων...