Τρίτη
23 Απριλίου 2024

Στην Αθήνα την Πέμπτη η Πρωθυπουργός της Φινλανδίας

Tην Αθήνα θα επισκεφτεί την Πέμπτη 28 Απριλίου η Πρωθυπουργός της Φινλανδίας, Σάνα Μάριν, μετά από πρόσκληση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Οι συνομιλίες των δύο Πρωθυπουργών αναμένεται να επικεντρωθούν στον πόλεμο στην Ουκρανία, στο περιβάλλον ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε ζητήματα που αφορούν την Ε.Ε., αλλά και στις διμερείς σχέσεις, ανέφερε ανακοίνωση της φινλανδικής πρωθυπουργίας.

Είναι η πρώτη διμερής συνάντηση των δύο πρωθυπουργών Ελλάδας και Φινλανδίας.

Η Φινλανδία έχει κινήσει τις διαδικασίες για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ. Η σχετική συζήτηση στο Κοινοβούλιο της χώρας άρχισε αυτή την εβδομάδα, με ευρεία στήριξη από τα κόμματα.

Ο μεγαλύτερος σύμμαχος των Σοσιαλδημοκρατών στην πεντακομματική κυβέρνηση συνασπισμού της Φινλανδίας, το Κόμμα του Κέντρου, δήλωσε ότι είναι έτοιμο να υποστηρίξει την απόφαση για ένταξη στο ΝΑΤΟ. 

Οκτώ αρχηγοί κοινοβουλευτικών ομάδων στους δέκα εξέφρασαν την υποστήριξή τους είτε για ένταξη στο ΝΑΤΟ είτε για μια στρατιωτική ευθυγράμμιση, ενώ ο αρχηγός της Αριστερής Συμμαχίας (με 16 έδρες επί συνόλου 200) τόνισε ότι αυτή δεν πρέπει να ληφθεί μια γρήγορη απόφαση και κάλεσε σε ευρύτερη συζήτηση.

Η Αριστερή Συμμαχία, που μετέχει στην κυβέρνηση Μάριν, παραδοσιακά αντιτίθεται στο ΝΑΤΟ, αλλά υπογράμμισε ότι δεν θα αποχωρήσει από τον κυβερνητικό συνασπισμό αν η κοινοβουλευτική πλειοψηφία στηρίξει την ένταξη.

Ευρεία είναι και η στήριξη της κοινής γνώμης της χώρας, πολύ περισσότερο μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.

Η απόφαση για το αν θα υποβάλει η χώρα αίτηση για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ θα μπορούσε να ληφθεί εντός εβδομάδων, έχει δηλώσει η Σάνα Μάριν.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κασσελάκης για Παπανώτα: Καλά έκανα που τον διέγραψα - Η ηγεσία φαίνεται στις πράξεις, όχι στα λόγια

«Καλά έκανα και διέγραψα τον κύριο Παπανώτα, να δούμε αν ο κ. Μητσοτάκης θα κάνει το ίδιο για τον βουλευτή του από τη Δράμα, ο οποίος μιλά με ρατσιστικό λόγο, προσβάλλει μία ολόκλη...

Γιατί όλοι θέλουν να γίνουν ευρωβουλευτές – Ο μισθός, τα επιδόματα και η... σύνταξη στα 63

Εκατοντάδες υποψήφιοι θα δώσουν στις 9 Ιουνίου «μάχη» για μία από τις συνολικά 21 θέσεις που θα έχει η Ελλάδα στο Ευρωκοινοβούλιο. Φυσικά, η ενασχόληση με τα κοινά, η ανάγκη προσφο...

Δημήτρης Τσιόδρας: Αντιγραφή από βιβλίο για τον Παπαδιαμάντη η αναφορά Κασσελάκη για σταυρό στην κολυμπήθρα

Σε ανάρτηση για το «θαύμα» στη βάφτιση του Στέφανου Κασσελάκη προέβη ο Δημήτρης Τσιόδρας, υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ και διευθυντής Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού. Μέσω αυτής, ...

Φόρτωση άρθρων...