Παρασκευή
10 Μαΐου 2024

Στην έδρα της Unesco στο Παρίσι ο Μητσοτάκης (Photos)

Την έδρα της UNESCO στο Παρίσι στη Γαλλία επισκέφθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη Δευτέρα. 

Τον Πρωθυπουργό υποδέχτηκε η Γενική Διευθύντρια της UNESCO Audrey Azoulay, η Πρέσβης Καλής Θελήσεως της UNESCO Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και η Πρέσβης της Ελλάδας στην UNESCO Μαρία Διαμαντοπούλου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεναγήθηκε στην έδρα του Διεθνούς Οργανισμού και αμέσως μετά ακολούθησε συνάντηση ανάμεσα στην ελληνική αντιπροσωπεία και τους επιτελείς της UNESCO όπου συζητήθηκαν πολιτιστικά θέματα με επίκεντρο την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η Γενική Διευθύντρια της UNESCO Audrey Azoulay, η Πρέσβης Καλής Θελήσεως της UNESCO Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, η Πρέσβης της Ελλάδας στην UNESCO Μαρία Διαμαντοπούλου, ο αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της UNESCO υπεύθυνος για θέματα πολιτισμού Ernesto Ottone και ο Διευθυντής του Γραφείου της κυρίας Azoulay Νικόλας Κασσιανίδης.

Στο πλαίσιο της συζήτησης τόσο η Audrey Azoulay όσο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκαναν ξεχωριστή αναφορά στο έργο και την προσφορά της κυρίας Βαρδινογιάννη. 

«Μαριάννα ευχαριστούμε πολύ για την παρουσία σου. Η κυρία Βαρδινογιάννη κάνει ένα εξαιρετικό έργο και όχι μόνο στα θέματα πολιτισμού, αλλά σε όλους τους τομείς με τους οποίους ασχολείται», ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

Από την πλευρά, της η Audrey Azoulay τόνισε: «Είναι απίστευτο το έργο της. Ξέρω πως ασχολείται με πολλούς τομείς αλλά και στα θέματα της UNESCO είναι απόλυτα αφοσιωμένη και προσφέρει πολλά».

Αναφορικά με την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην έδρα της UNESCO, η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, δήλωσε: «Η επίσκεψη του κυρίου Μητσοτάκη στην έδρα της UNESCO και η συνάντησή του με τη Γενική Διευθύντρια Audrey Azoulay αποτελεί μια μεγάλη τιμή για την οικογένεια της UNESCO. Είναι η πρώτη φορά που Έλληνας Πρωθυπουργός επισκέπτεται την UNESCO και είναι μια σπουδαία πρωτοβουλία του κυρίου Μητσοτάκη που ενδυναμώνει την θέση της Ελλάδας στη διεθνή πολιτιστική κοινότητα».

Στην έδρα της Unesco στο Παρίσι ο Μητσοτάκης

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Θα «οργώσει» την Ελλάδα ο Μητσοτάκης, οι δύο πρώην πρωθυπουργοί που επιθυμούν να προταθούν για την Προεδρία της Δημοκρατίας, και πως ο Κασσελάκης αποφάσισε να «καθαρίσει» τον Πολάκη

Στην πρώτη γραμμή της προεκλογικής μάχης θα βρεθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος σχεδιάζει να οργώσει την χώρα, στις 30 μέρες που έμειναν μέχρι τις κάλπες της 9ης Ιουνίου. Όσο κ...

Μητσοτάκης στο TikTok για πρόκριση Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στο Final-4: «Γατάκια, εγώ γκαντέμης;» (Video)

Νέο βίντεο στο TikTok ανέβασε το απόγευμα ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Στο βίντεο αναφέρεται στην πρόκριση του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στο Final-4 της Euroleague...

Στέφανος - Τάιλερ θα ενωθούν «εις σάρκα μίαν» στις 28 Αυγούστου στην Κρήτη – Τέσσερις ημέρες θα καεί το πελεκούδι

Μετά τον γάμο τους στις ΗΠΑ πριν μερικούς μήνες, ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Τάιλερ ΜακΜπέθ θα παντρευτούν και στην Ελλάδα, έπειτα από την ψήφιση του νομοσχεδίου για τους γάμους τω...

Φόρτωση άρθρων...