Τρίτη
14 Μαΐου 2024

Στην Επίδαυρο με τη σύντροφό του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος - Εκεί ήταν και ο Νίκος Παππάς

Οι αναρτήσεις των δύο υποψηφίων για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

Παρασκήνιο

Άρωμα… αρχαίας τραγωδία εξέλαβε η κούρσα διαδοχής στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, καθώς στην Επίδαυρο εθεάθησαν χθες με τις συντρόφους τους δύο από τους τέσσερις υποψήφιους Προέδρους του κόμματος. Ο λόγος για τους Ευκλείδη Τσακαλώτο και Νίκο Παππά, που σχολίασαν τα μηνύματα, αλλά και τους συμβολισμούς του έργου, αντλώντας από την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα.

«Παρακολουθήσαμε την εξαιρετική παράσταση «Εκάβη». Μια τραγωδία βαθιά αντιπολεμική, που αποτυπώνει τον φαύλο κύκλο της βίας, του θανάτου και της εκδίκησης. Αποτυπώνει και τη μάχη για αποκατάσταση στοιχειώδους ισότητας σε μια ανδροκρατούμενη κοινωνία» τόνισε μετά το τέλος της παράστασης, ο Νίκος Παππάς.

«Σκοτεινό έργο από μια άποψη. Από την άλλη υπάρχει και η πιο αισιόδοξη πλευρά. Δεν είναι μόνο ότι είμαστε κατά του πολέμου. Αυτό είναι για εμάς δεδομένο και πρέπει πάντα να υπάρχουν πρωτοβουλίες υπέρ της ειρήνης και της ασφάλειας. Είναι και το ότι πρέπει να έχουμε θεσμούς του κράτους που δημιουργούν εμπιστοσύνη» σχολίασε από πλευράς του ο κ. Τσακαλώτος, συμπεραίνοντας μεταξύ άλλων ότι «το "καλό" θέλει ένα περιβάλλον εμπιστοσύνης όπου μπορεί να ανθήσει. Χρειάζεται θεσμούς που δίνουν χώρο στο καλό».

Αναλυτικά, η ανάρτηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου:

Αναλυτικά, η ανάρτηση του Νίκου Παππά:

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

«Καρφιά» Μαρινάκη για Σάττι: Όταν ένας καλλιτέχνης εκπροσωπεί μια χώρα πρέπει να προσέχει τη συμπεριφορά του

Για τη στάση της Μαρίνας Σάττι και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, όταν κατά τη συνέντευξη της τραγουδίστριας του Ισραήλ η Ελληνίδα τραγουδίστρια χασμουριόταν, αλλά και τις δηλώσε...

Νέα «καρφιά» Πολάκη κατά Τσίπρα και Ξανθού: Σας απάντησαν οι πολίτες στις τελευταίες εκλογές

Στο στόχαστρο του βάζει για άλλη μια φορά τον πρώην Πρωθυπουργό και Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα ο Βουλευτης Χανίων, Παύλος Πολάκης, δίνοντας συνέχεια στο θέμα των εμβολίων,...

Φόρτωση άρθρων...