Τετάρτη
15 Μαΐου 2024

Στην... κατηφόρα τα νούμερα του ΣΥΡΙΖΑ - Τρώγονται με τα ρούχα τους στην Κουμουνδούρου

Παρασκήνιο

Αβεβαιότητα, απογοήτευση και κατήφεια είναι τα συναισθήματα που κυριαρχούν όχι μόνο στο εσωτερικό της Κουμουνδούρου, αλλά και σε ένα μεγάλο κομμάτι της κομματικής βάσης του ΣΥΡΙΖΑ.

Η αδυναμία του Αλέξη Τσίπρα να συσπειρώσει το κόμμα του και να δώσει μια προοπτική εξουσίας στα στελέχη του, ενισχύει το κλίμα εσωστρέφειας στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με τις εσωκομματικές ίντριγκες και κόντρες να αυξάνονται καθημερινά.

Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των μετρήσεων είναι εκείνα που προκαλούν τον μεγαλύτερο εκνευρισμό στα ανώτερα κλιμάκια του κόμματος, την ώρα που η κυβερνητική παράταξη όχι μόνο καταγράφει υψηλή ανθεκτικότητα, αλλά έχει βάλει ήδη τον πήχη ψηλά ενόψει των ερχόμενων εθνικών εκλογών διεκδικώντας την αυτοδυναμία.

Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι η απόπειρα ανάκαμψης του ΣΥΡΙΖΑ πέφτει στο κενό αφενός γιατί δεν έχουν διδαχθεί από τα λάθη του παρελθόντος και τα συνεχίζουν, αφετέρου αδυνατούν να διατυπώσουν έναν ορθολογικό πολιτικό λόγο με συγκεκριμένες προτάσεις για τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία.

Την ώρα που ο κορωνοϊός συνεχίζει να καλπάζει, που η Κυβέρνηση αντιμετώπισε ισχυρές αναταράξεις με τις πυρκαγιές το καλοκαίρι, που η ακρίβεια χτυπά την πόρτα κάθε ελληνικού νοικοκυριού, ο κ. Τσίπρας και οι στενοί του συνεργάτες παραμένουν κολλημένοι στο βάλτο των ιδεοληψιών και των αγκυλώσεων, πιστεύοντας πως με την αδιέξοδη στρατηγική του «όχι σε όλα» και την επένδυση στο μπάχαλο θα καρπωθούν τη λαϊκή δυσαρέσκεια και θα επανέλθουν δυναμικά στο πολιτικό σκηνικό.

Με αυτά τα χαρακτηριστικά όμως η δυνατότητα για μια πολιτική αλλαγή περιορίζεται δραματικά, ενώ οι ανακατατάξεις στην ευρύτερη κεντροαριστερά ενδέχεται να επιφυλάσσουν ακόμη μεγαλύτερες και δυσάρεστες εκπλήξεις για το μέχρι σήμερα δεύτερο κόμμα στη Βουλή.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

«Καρφιά» Μαρινάκη για Σάττι: Όταν ένας καλλιτέχνης εκπροσωπεί μια χώρα πρέπει να προσέχει τη συμπεριφορά του

Για τη στάση της Μαρίνας Σάττι και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, όταν κατά τη συνέντευξη της τραγουδίστριας του Ισραήλ η Ελληνίδα τραγουδίστρια χασμουριόταν, αλλά και τις δηλώσε...

Κόντρα Ντόρας Μπακογιάννη – ΣΥΡΙΖΑ για τη Βόρεια Μακεδονία: «Εμείς δεν είμαστε ρεμπεσκέδες»

Καυστική κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέφανου Κασσελάκη ήταν η Ντόρα Μπακογιάννη σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, με αφορμή την πρόκληση της Βόρειας Μακεδονί...

Σε εκδήλωση για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών ο Μητσοτάκης - Παρών και ο Καραμανλής

Σε εκδήλωση με θέμα «Προωθώντας την Καινοτομία στην Αντιμετώπιση Φυσικών Καταστροφών - Ανταλλαγή Καλών Πρακτικών: Μία Πράξη Πολιτισμού» έδωσε το «παρών» σήμερα Τρίτη ο πρωθυπουργός...

Φόρτωση άρθρων...