Παρασκευή
10 Μαΐου 2024

Στις καλένδες η προοδευτική συμμαχία του Τσίπρα

Παρασκήνιο

Άνω κάτω έχουν γίνει στα γραφεία της Κουμουνδούρου από τον μεγάλο αντίκτυπο που δείχνει να έχει η εσωκομματική διαδικασία στο Κίνημα Αλλαγής.

Οι έντονες διεργασίες στο χώρο του ΠΑΣΟΚ με τη συμμετοχή δυνάμεων από την ευρύτερη κεντροαριστερά έχουν προκαλέσει νευρικό κλονισμό στο ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που οι δημοσκοπήσεις στέλνουν ηχηρά μηνύματα στον κ. Τσίπρα.

Οι πολλές υποψηφιότητες για την ηγεσία της Δημοκρατικής Παράταξης και η μεγάλη κινητοποίηση στελεχών σε ολόκληρη τη χώρα δίνουν ένα σαφές και ισχυρό στίγμα συσπείρωσης στην παρούσα φάση αλλά και προοπτικής για το μέλλον.

Στο ΠΑΣΟΚ καλλιεργείται πλέον ένα κλίμα αισιοδοξίας για την επόμενη μέρα, με το Κίνημα να διεκδικεί με αξιώσεις την άνοδο του και να στοχεύει στο να διαδραματίσει ένα σημαντικό αυτόνομο ρόλο, ως νέα αξιωματική αντιπολίτευση, και όχι ως βαστάζος είτε της Νέας Δημοκρατίας είτε του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η χρονική συγκυρία είναι ιδανική για ένα δυναμικό come back μιας παράταξης που άφησε ισχυρό το στίγμα της στα χρόνια της μεταπολίτευσης, αρκεί η νέα ηγεσία να μπορέσει να αξιοποιήσει το momentum, να κινηθεί ενωτικά και να επαναπροσδιορίσει τις σχέσεις της με πληθυσμιακές ομάδες και κοινωνικά ρεύματα που κάποτε αποτελούσαν τη ραχοκοκαλιά του ΠΑΣΟΚ.

Οι εξελίξεις στην κεντροαριστερά επηρεάζουν αδιαμφισβήτητα και την κυβερνητική παράταξη, καθώς το εκλογικό σύστημα δεν αφήνει πολλά περιθώρια για μονοκομματικές κυβερνήσεις και ο Πρωθυπουργός θα κληθεί πιθανόν να επιλέξει μεταξύ μιας δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης και της επανάληψης του σεναρίου του 2012, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν, για τη συγκρότηση μιας κυβέρνησης συνεργασίας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πως θα «απαντήσει» ο Μητσοτάκης στον Ερντογάν, ποιοι προηγούνται στην κούρσα των υποψηφίων Ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, ο Πολάκης και γιατί στην Κουμουνδούρου κατεβάζουν τον εκλογικό πήχη   

Μεγάλη είναι η δυσφορία στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά και στο Υπουργείο Εξωτερικών για τις απανωτές τουρκικές προκλήσεις παραμονές της συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκο Σο...

Η Λευκάδα αγκάλιασε τον Γιώργο Αυτιά

Στη Λευκάδα ο Γιώργος Αυτιάς είχε ενθουσιώδη υποδοχή από τους κατοίκους και τους φορείς της περιοχής. Ο Δήμαρχος του νησιού Ξενοφών Βεργίνης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, οι Ξε...

Η Ναύπακτος αγκάλιασε τον Γιώργο Αυτιά

Με ενθουσιασμό η Ναύπακτος αγκάλιασε τον Γιώργο Αυτιά. Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής άκουσε με προσοχή τους κατοίκους και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο της πόλης, ενώ είχε και συνάντησ...

Φόρτωση άρθρων...