Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

Στις Κροκεές Λακωνίας για το Πάσχα ο Πιερρακάκης (Photos)

Τις Κροκεές Λακωνίας επισκέφτηκε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, τη Μεγάλη Παρασκευή για την περιφορά του Επιταφίου.

Η επίσκεψη στον τόπο καταγωγής του, τον έκανε να θυμηθεί τον σπουδαίο ποιητή, Νικηφόρο Βρεττάκο, που είχε γεννηθεί στις Κροκεές Λακωνίας. Σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, ο Κυριάκος Πιερρακάκης μοιράστηκε μερικά λόγια του ποιητή.

Ο υπουργός στην ανάρτησή του αναφέρει: «Σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, στον τόπο καταγωγής μου, στις Κροκεές Λακωνίας για την περιφορά του Επιταφίου, θυμάμαι τον Νικηφόρο Βρεττάκο που γεννήθηκε εδώ.

«Αυτός που πορεύεται προς το μαρτύριό του είναι ο αιώνιος άνθρωπος», έχει πει για την Μεγάλη Παρασκευή ο Βρεττάκος, ποιητής της Ελλάδας, της Λακωνίας, των Κροκεών. Τα λόγια του ηχούν επίκαιρα:

«Σας αφήνω την ειρήνη που έχω μέσα μου», είπε ο Ιησούς». Και πρόσθεσε ο ποιητής: «Θέλουμε να κυριαρχήσει και έξω η ειρήνη που έχουμε μέσα μας. Το όραμα του Ιησού εξακολουθεί να είναι επίκαιρο».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ο ξάδερφος του Στέφανου Κασσελάκη υποψήφιος στις προκριματικές για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Στην κούρσα των προκριματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ για το ψηφοδέλτιο των επικείμενων ευρωεκλογών συμμετέχει και ο ξάδερφος του Στέφανου Κασσελάκη, Βασίλης Κασσελάκης. Πρόκειται για τ...

Οι Ευρωεκλογές, οι συσχετισμοί και η ανάγκη για επικράτηση της κοινής λογικής λόγων των διεθνών εξελίξεων

Τα κόμματα παρουσίασαν τους υποψηφίους των ευρωψηφοδελτίων τους πιστεύοντας ότι έχουν κάνει τις καλύτερες δυνατές επιλογές. Η Νέα Δημοκρατία με τη συμπερίληψη του φυλακισμένου κ...

Ιερώνυμος: Άκουσα με χαρά την επιλογή του Μπελέρη να είναι υποψήφιος για την ευρωβουλή

Συνάντηση με τον Πέτρο Μπελέρη, γιο του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας και υποψήφιου ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Φρέντι Μπελέρη και με τον πρώην υπουργό Επικρατείας Σταύρο Παπασταύρου, εί...

Φόρτωση άρθρων...