Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Στο επίκεντρο ο άνθρωπος, με πράξεις

Ο εθελοντισμός λειτουργεί επικουρικά, καθώς τον πρωταγωνιστικό ρόλο για την στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων τον έχει η εκάστοτε κυβέρνηση.

Υπάρχουν ζητήματα της καθημερινότητας τα οποία οφείλουμε να τα αντιμετωπίζουμε πέρα και πάνω από κομματικές ταυτότητες και ιδεολογίες.  Ο εθελοντισμός και η κοινωνική αλληλεγγύη αποτελούν τέτοια υπερκομματικά ζητήματα. Όσο κι αν προσπαθούν να τα καπηλευτούν κάποιοι ιδεολογικά, δεν έχουν κομματικό πρόσημο, δεν χτίζονται στη θεωρία αλλά στην πράξη, δεν ενισχύονται με καταλήψεις «αλληλεγγύης»αλλά με δράσεις, δεν διορθώνονται με φωνές και κατηγορίες αλλά με προτάσεις.Η προσφορά και η αγάπη προς τον συνάνθρωπο μας πρέπει να είναι χρήσιμη για αυτόν που λαμβάνει, όποιος κι αν είναι αυτός, και όχι για αυτόν που προσφέρει.

Στην ΟΝΝΕΔ θέτουμε τον εθελοντισμό στο επίκεντρο της δράσης μας. Σκοπός μας είναι να στηρίζουμε τους συμπολίτες μας που μας έχουν ανάγκη και να ευαισθητοποιούμε όσο το δυνατόν περισσότερους νέους και νέες που επιθυμούν να συνδράμουν με κάθε τρόπο. Στις φιλανθρωπικές και εθελοντικές δράσεις μας δεν κινητοποιούνται  μόνο τα μέλη μας αλλά και πολλοί πολίτες που πιθανόν δεν ανήκουν στον ιδεολογικό χώρο της οργάνωσης,έχουν όμως την πολιτική οξύτητα και την κοινωνική ευαισθησία να στηρίζουν και να συμμετέχουν σε δράσεις που έχουν ως μοναδικό στόχο τον άνθρωπο. 

Ο εθελοντισμός όμως λειτουργεί επικουρικά, καθώς τον πρωταγωνιστικό ρόλο για την στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων τον έχει η εκάστοτε κυβέρνηση. Η κυβέρνηση λοιπόν της Νέας Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όντας και ο ίδιος ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε ζητήματα κοινωνικής αλληλεγγύης, έχει δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ουσιαστική στήριξη των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας. Σε πρόσφατη δήλωση του μάλιστα, και ενόψει της επικείμενης ψήφισης του προϋπολογισμού για το ερχόμενο έτος, τόνισε μεταξύ άλλων πως «Ο φετινός προϋπολογισμός αποδεικνύει ότι η άλλη πτυχή της οικονομικής πολιτικής είναι η κοινωνική φροντίδα», θέτοντας τις βάσεις για νέα μέτρα στήριξης των πιο ευάλωτων. 

Οι μέρες των Χριστουγέννων που έρχονται καθώς και η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού που έχει οριστεί η 5η Δεκεμβρίου, αποτελούν ημέρες υπενθύμισης και ευαισθητοποίησης. Ωστόσο υπάρχουν  συνάνθρωποί μας οι οποίοι χρειάζονται την στήριξη της πολιτικής ηγεσίας του τόπου αλλά και όλων των πολιτών που διακατέχονται από το αίσθημα αλληλεγγύης, καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους. Όλοι εμείς στην ΟΝΝΕΔ λοιπόν, αντιλαμβανόμενοι την κοινωνική αλληλεγγύη ως στάση ζωής και όχι ως κομμάτι της πολιτικής μας ταυτότητας, θα συνεχίσουμε με προτάσεις αλλά και με πράξεις να βρισκόμαστε δίπλα στους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας σε κάθε άκρη της Ελλάδας.

*) Ο Ορφέας Γεωργίου είναι πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Οι Άραβες και η Ευρώπη…

Ο αείμνηστος Κορνήλιος Καστοριάδης (1922-1997) μας θυμίζει ιστορικά γεγονότα που η ισλαμο-αριστερίστικη «κουλτούρα» έχει διαγράψει από την ιστορία.

Eάν ο Τσίπρας υποστηρίξει ενεργά τον Κασσελάκη στις Ευρωεκλογές, υπογράφει οριστικό διαζύγιο με όσους τον εμπιστεύθηκαν

Μέρα με τη μέρα ο άνθρωπος στον οποίο 75.000 ψηφοφόροι στις αρχαιρεσίες του ΣΥΡΙΖΑ- εμφανώς μιας χρήσης οι περισσότεροι- έδωσαν τη σφραγίδα του κόμματός τους, ξεφεύγει. Από την Αμ...

«Αλέξη, καληνύχτα και καλή τύχη»

Ο Τσίπρας στην «αυλή των θαυμάτων» του Κασσελάκη: Σοκ στη Δημοκρατική Παράταξη με την εμφάνισή του στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου.

Φόρτωση άρθρων...