Παρασκευή
17 Μαΐου 2024

Στο πλευρό της Πολωνίας στέκεται όλη η Ευρώπη - Ο υβριδικός πόλεμος και τα παιχνίδια πίσω από το μεταναστευτικό

Η εκρηκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα σύνορα της Πολωνίας με τη Λευκορωσία, όπου χιλιάδες μετανάστες επιχειρούν με τις ευλογίες της Μόσχας και του Μινσκ να κάνουν εισβολή στην Ευρώπη, παραβιάζοντας κάθε έννοια νομιμότητας και διεθνούς Δικαίου έχει προκαλέσει τα ανακλαστικά των Ευρωπαίων και τη συμπάθεια τους για μία χώρα που μάχεται να προστατέψει τα σύνορα της ίδιας της Ένωσης.

Αφού απέτυχαν να πράξουν το ίδιο πριν από δύο περίπου χρόνια στον Έβρο κατόπιν της σκληρής αντίδρασης που επέδειξε η Ελλάδα σε συνεργασία με τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς, οι επιτήδειοι προσπαθούν τώρα να δημιουργήσουν αντίστοιχα προβλήματα στα ανατολικά σύνορα της Πολωνίας.

Αν και η Κυβέρνηση της εμπλεκόμενης χώρας βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα για μια σειρά από ανεξήγητες πολιτικές πρωτοβουλίες που δεν συνάδουν με το διεθνές Δίκαιο, εντούτοις η σοβαρότητα της κατάστασης και η ολιστική προσπάθεια που η ίδια καταβάλει για να αποτρέψει ένα νέο μεγάλο μεταναστευτικό κύμα έχουν δημιουργήσει την ανάγκη για μία κοινή απάντηση απέναντι σε όσους αντιμετωπίζουν την Ένωση ως ένα αποθετήριο ψυχών για να παίξουν τα γεωστρατηγικά τους παιχνίδια.

Εξάλλου, η σκληρή στάση πάνω σ΄αυτό το θέμα που τηρούν σημαντικοί παίκτες στο εσωτερικό της Ε.Ε, όπως η Γερμανία και η Αυστρία, αλλά και η ξεκάθαρη θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος σχετικά πρόσφατα διεμήνυσε πως δεν πρόκειται η Ελλάδα να αποδεχθεί γεγονότα όπως το 2015, σχηματοποιούν ένα ενιαίο μέτωπο για την επόμενη δύσκολη μέρα και στέλνουν ένα σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα γίνει ανεκτό το εμπόριο ανθρώπων για μικροπολιτικούς λόγους.

Το μεταναστευτικό συνιστά ένα από τα βασικά θέματα στην ατζέντα των Βρυξελλών και ως εκ τούτου η εκπόνηση ενός συγκροτημένου σχεδίου που θα απλώνει ομπρέλα προστασίας σε όλα τα κράτη μέλη συνιστά μια αδήριτη ανάγκη, όπως επιτάσσουν οι αρχές και οι αξίες της Ε.Ε.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γιώργος Αυτιάς: Θα έχει διπλάσιους σταυρούς από τον δεύτερο υποψήφιο ευρωβουλευτή

Ένα φαινόμενο που πολύ δύσκολα θα παρατηρηθεί σε άλλο κόμμα θα καταγραφεί το βράδυ των ευρωεκλογών. Από τις ενδείξεις που υπάρχουν στους ψηφοφόρους της ΝΔ αλλά και από τις σοβαρές ...

Δυσφορία του Μεγάρου Μαξίμου για την ΕΡΤ και την Eurovision, επίσκεψη στην Βόρειο ‘Ηπειρο ετοιμάζει ο πρωθυπουργός, και οι συμβουλές του Φώτη Κουβέλη στον Κασσελάκη

Μπορεί να μην κάνανε και… πάρτι στο Μαξίμου μετά την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Τουρκία, η αποτίμηση όμως είναι αντικειμενικά θετική. Κυρίως γιατί τέτοιες συναντήσει...

Φόρτωση άρθρων...